کد خبر 327947
تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۴

مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: در حالی مردم را به خوردن سبزی و صیفی‌جات به منظور مقابله با سرطان ترغیب می‌کنیم که به دلیل استفاده از کود ازته، این سبزی‌ها به نوعی خود منشأ انواع سرطان‌ها شده‌اند.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، احمد بایبوردی اظهار کرد: استفاده از کودهای شیمیایی موجب بزرگ و سنگین شدن سبزی‌های غده‌ای مانند سیب زمینی و پیاز می‌شود و سود بیشتری را برای کشاورزان به دنبال دارد ولی بیشتر این کشاورزان نمی‌دانند که این کودها به عنوان یک عامل سرطان‌زا شناخته شده‌اند و در حالی مردم را به خوردن سبزی و صیفی‌جات به منظور مقابله با سرطان ترغیب می‌کنیم که به دلیل استفاده از کود ازته، این سبزی‌ها به نوعی خود منشأ انواع سرطان‌ها شده‌اند.

وی افزود: بالابودن غلظت نیترات در اندام‌های قابل مصرف سبزی‌ها، علوفه و در آب آشامیدنی مخاطرات بهداشتی جدی را برای انسان و دام ایجاد کرده است.

بایبوردی، مهم‌ترین عامل در کاهش مصرف سم و کودهای شیمیایی را آموزش اصولی به بهره برداران بخش کشاورزی دانست و خاطرنشان کرد: باید ضمن کاهش مصرف کودهای شیمیایی، چارچوب ذهنی کشاورزان را درباره آثار مفید کودهای آلی تغییر داد و هم مردم را به استفاده از سبزی‌های تولید شده به روش ارگانیک تشویق کرد.

وی از کم اطلاع بودن و یا به نوعی بی‌اطلاعی کشاورزان از عوارض مصرف کودهای شیمیایی گفت و ادامه داد: به دلیل آنکه بیشتر سموم، محلول در چربی هستند، روی پوست میوه قرار گرفته و هنگام شست و شو با آب از بین نمی‌روند، بنابراین توصیه می‌شود برای پاک کردن سموم از روی میوه‌ها و سبزی‌ها آنها را با کمی مواد ضدعفونی کننده یا نمک شسته و سبزی‌ها آبکشی کرد تا سم‌شان از بین برود.

‌بایبوردی با اشاره به تاثیر مثبت اختصاص یارانه به تولیدکنندگان محصولات ارگانیک تاکید کرد: اختصاص یارانه به کشاورزان تولیدکننده محصولات ارگانیک‌ را می‌توان در افزایش تولید این محصولات‌ به عنوان راهکاری اساسی قلمداد کرد.

منبع: ایسنا