کد خبر 32989
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۸۹ - ۲۱:۱۶

در حالي که تظاهرات امروز مردم عربستان عليه رژيم حاکم بيشتر در استان‌هاي شرقي متمرکز بود اما گزارش‌ها از برگزاري تظاهرات درشهر رياض خبر مي‌دهند.

به گزارش مشرق به نقل از شبکه العالم، با فرا رسيدن موعد اعتراض‌هاي مردمي عليه استبداد خاندان آل سعود در عربستان ده‌ها هزار تن از مردم اين کشور در مناطق گوناگون با ريختن به خيابان‌ها خواستار احقاق حقوق از دست رفته و قانوني خود شدند.

در حالي که اعتراضات مردمي در استان‌هاي فقير شرقي عربستان متمرکز بود و بيشتر فراخوان‌ها نيز از مردم اين منطقه بود، اما گزارش‌هاي منتشر شده حکايت از آن دارد که تجمع‌هاي اعتراضي در رياض پايتخت به شدت امنيتي اين کشور نيز برگزار شده است.

در پايتخت عربستان مردم معترض با تجمع مقابل مسجد الراجحي در مرکز اين شهر، دست به تظاهرات زدند و خواستار آزادي زندانيان سياسي شدند.

عربستان سعودي صدها فعال سياسي را بدون هيچ محاکمه‌اي در زندان‌هاي مخوف نگهداري و آنها را به شدت شکنجه مي‌کند.

بر اساس تصاويري که بر روي شبکه‌هاي اجتماعي منتشر شده است، مردم معترض عربستان به خصوص در استان قطيف بيشرين اعتراضات را نسبت به حکام آل سعود داشتند و بيشترين سرکوب‌ها نيز در اين منطقه روي داده است.

در الاحساء نيز منابع آگاه به العالم گفتند تظاهرات مردمي از مسجد الائمه البقيع شروع شده و به سمت خيابان‌هاي اصلي شهر ادامه دارد. هنوز از درگيري نيروهاي امنيتي با مردم معترض اخباري منتشر نشده است.

گزارش‌هاي منتشر شده حکايت از آن دارد ماموران امنيتي سعودي براي کنترل و جلوگيري از بروز تظاهرات اعتراضي در استان قطيف صبح امروز جمعه اقدام به دستگيري برخي از افرادي کردند که پيش از اين در تظاهرات اعتراضي شرکت کرده بودند.

بر اساس اين گزارش‌ها "حسين العلق " و "حسين اليوسف " از نويسندگان عربستاني به سبب شرکت در تظاهرات روز چهارشنبه القطيف و درخواستشان براي آزادي زندانيان سياسي بازداشت شده اند.

منابع مذکور تصريح کردند: العلق از برابر منزلش در نيمه شب به مرکز پليس تاروت برده شده و اليوسف نيز در حين تظاهرات بازداشت شده است. تاکنون درباره اين بازداشتها واکنش رسمي از سوي مقامات سعودي منتشر نشده است.

از سوي ديگر "توفيق السيف " از فعالان سياسي عربستاني گفت : تظاهرات القطيف نشانه نگراني مردم از ادامه بازداشتها در کشور است که بدون هيچ حکمي صورت گرفته است. تعامل مثبت با اين موضوع سبب مي شود که اوضاع اجتماعي به مرحله حادي نرسد.