با وجود هشدارها و ارعاب‌ها، "عَمان" پایتخت اردن، نشستی را در خاک خود ترتیب داد که میزبان تعدادی از سران عشایر سنی مخالف "نوری مالکی" نخست وزیر عراق بودند. این کنفرانس رسما با داعش اعلام همبستگی کرده و خواستار براندازی تجربه دموکراتیک در عراق شد.

گروه بین‌الملل مشرق - در شرایطی که شاه اردن نسبت به خطرات داعش در مرزهای شرقی خود هشدار می‌داد، عناصر داعش در یک چشم به هم زدن بر تعدادی از شهرها و روستاهای عراق مسلط شدند. آن‌ها خیلی سریع از بخش‌های غربی و جنوبی عراق یعنی سمت عربستان و اردن وارد شدند. تکفیری‌های داعش بعد از تسلط بر این شهرها خود را با مرزهای اردن و گذرگاه مرزی طریبیل نزدیک کردند، این تسلط بیهوده نبود، بلکه شاخص‌های امنیتی و نظامی با خود داشت.

با وجود این هشدارها و ارعاب ها، "امان" پایتخت اردن نشستی را در خاک خود ترتیب داد که میزبان تعدادی از سران عشایر سنی مخالف نوری مالکی نخست وزیر عراق بودند. این کنفرانس رسما با داعش اعلام همبستگی کرده و خواستار براندازی تجربه دموکراتیک در عراق شد.

این کنفرانس که مستقیما زیر نظر دفتر پادشاهی این کشور و با تدابیر امنیتی شدید برگزار شد، به دور از دید رسانه ها بود و خبرنگاران از ورود به سالن آن در هتل اینتر کونتیننتال عمان منع شدند به گونه‌ای که گویا اعضای آن به دنبال کودتا در عراق هستند. نیروهای پلیس و عناصر اطلاعاتی اردن نیز در مکان برگزاری این کنفرانس حضور گسترده داشتند و نیروهای امنیتی وابسته به دفتر پادشاهی اردن حفاظت از امنیت این همایش را بر عهده گرفتند.

طبق گزارش ها، تعدادی از سران عشایر مخالف دولت نوری مالکی به همراه برخی شخصیت‌های دینی و سران حزب منحله بعث در نشست مزبور حاضر بودند و نمایندگانی از ارتش موسوم به اسلامی و جنبش مردمی و شوراهای سیاسی و نظامی که همگی از تروریست های مخالف دولت نوری مالکی هستند، نیز در این نشست حضور داشتند.



پایگاه خبری العهد با اعلام این مطلب در مقاله خود نوشت که هیئت علمای مسلمان و گروه موسوم به مقاومت مسلحانه و ارتش نقشبندیه به عنوان هم‌پیمان داعش و شوراهای نظامی انقلابیون عراق و همچنین نمایندگان آمریکا و عربستان سعودی نیز از حاضران این نشست بودند.

در حالی که روایت‌ها از روی کار آمدن مجدد بندر بن سلطان در عربستان حکایت دارد، به نظر می‌رسد ریاض بعد از شکست در مدیریت پرونده سوریه سعی دارد از طریق عراق مجددا وارد سوریه شود.

این کنفرانس در راستای طرح تجزیه عراق برگزار می شد، طرحی که بر اساس آن اردن باید خطوط حمایتی تروریست های داعش در عراق را تامین کند تا آنها بتوانند به نفوذ خود در این کشور و درگیری با دولت مرزی ادامه دهند. این روند به انحراف افکار عمومی جهان اسلام از موضوع فلسطین می‌انجامد و به این ترتیب صهیونیست‌ها این فرصت را دارند تا در تجاوز خود علیه مردم غزه حداکثر استفاده را از فرصت موجود بنمایند. این نشان از نقش اردن در همکاری با دشمن صهیونیستی دارد.



علاوه بر اینها هواداران داعش در مناطق جنوبی اردن و بویژه شهر معان به صورت علنی حمایت خود از داعش را تاکید می کنند و در مرکز شهر پرچم های داعش را بر افراشته کرده‌اند. این در حالی است که عناصر امنیتی و پلیس اردن هیچ واکنشی نسبت به این اقدامات از خود نشان نمی‌دهند.

نقش اردن در این سناریو تنها منحصر به راههای امداد رسانی و حمایت لوجستیک نیست، این همان کاری بود که عمان در زمینه بحران سوریه انجام داد و از ائتلاف بین‌المللی بر ضد دولت سوریه استفاده کرد و به گذرگاه انتقال سلاح و عناصر مسلح به سوریه تبدیل شد. این کشور پایگاه های آموزشی را برای تروریست های سوری احداث کرد.


این نشان می دهد که آمریکا و رژیم صهیونیستی اعتقاد دارند که دولت هاشمی در اردن هیچ مأموریت دیگری غیر از تامین حمایت‌های مالی و سیاسی و باز کردن مرزهای خود به روی گروه های مسلح در سوریه و عراق ندارد.
این همان نقشی است که انگلیس در زمان تلاش برای اعلام موجودیت رژیم صهیونیستی بر عهده این کشور قرار داده  بود.



در این رابطه نمی توان از نقش عربستان سعودی و امارات غافل شد، آنها به دستور آمریکا در مقابل این خدمات اردنی ها، به آنها کمک مالی کردند. این در حالی بود که دولت عراق همچنان کمک های مالی خود به اردن را قطع نکرده است. این کشور سالها نفت مجانی به اردن داده تا بتواند نیازهای این کشور را برای وابسته بودن به آمریکا و اسرائیل جبران کند. عراق حتی مالیات ها را از تجارت کالا بین دو کشور برداشته و اردن منبع اصلی تامین کالاهای مورد نیاز عراق و اجرای قانون نفت در برابر غذا در زمان محاصره بود. این نقش منافع مالی زیادی را نصیبت اردنی‌ها کرد.

این کنفرانس و کنفرانس قبلی که تنها یک هفته قبل از آغاز حمله داعش به عراق برگزار شده بود، نشان داد که افکار عمومی عراقی‌ها و جهان عرب و اسلام باید نسبت به نقش مشکوک و خطرناکی که اردن در راستای توطئه برای منطقه ایفا می‌کند، هوشیار باشد.
نقش کمک‌های مالی عربستان نیز در این راستا قابل توجه است، این کشور همچنین در عرصه سیاسی و ملی نیز کمک های زیادی به این طرح‌ها می کند و در راستای این توطئه ها بر پایتخت های عربی نیز فشار وارد می‌کند.

از سوی دیگر، گفته می‌شود "مجتبی فردوسی پور" سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در اردن نیز امروز عازم عَمان می‌شود تا برای تقویت روابط دوجانبه اقدام کند. اکنون باید منتظر بود و دید که آیا تغییر سفیر ایران در اردن، می‌تواند تأثیری بر کاهش اقدامات تنش‌زای این کشور علیه امنیت منطقه‌ای شود یا این قبیل اقدامات، در آینده تشدید هم خواهد شد.