کد خبر 331099
تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۰

وزیر دفاع اسبق آمریکا در کتاب خاطراتش تاکید می‌کند که پادشاه عربستان از وی خواسته تا آمریکا عملیات نظامی گسترده‌ای علیه ایران به اجرا درآورد.

به گزارش مشرق، پایگاه خبری عراقی المسله بخش‌هایی از کتاب «وظیفه: خاطرات وزیر در جنگ» که خاطرات رابرت گیتس وزیر دفاع اسبق آمریکا را منتشر کرد که در فصل پنجم این کتاب با عنوان «پس از جنگ عراق، جهان پیچیده» به خاطراتش از دیدار با ملک عبدالله پادشاه عربستان در تابستان سال 2007 پس از نشست شرم الشیخ می‌پردازد.

گیتس در کتابش درباره این دیدار که کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه وقت آمریکا هم در آن حضور داشته می‌نویسد: این دیدار یکی از مهمترین دیدارهایم با مقامات سیاسی در طی سال‌های متمادی بوده است و تنها دیدار که در آن کنترل اعصابم را از دست دادم.دلیل این مسئله این بود که ملک عبدالله از من به عنوان وزیر دفاع آمریکا خواست تا آمریکا یک حمله نظامی گسترده علیه ایران به اجرا درآورد که تنها به اهدافی که مشکوک به انجام فعالیت‌های هسته‌ای است، محدود نباشد و توان نظامی ایران را هدف قرار دهد.

طی این دیدار ملک عبدالله تاکید کرد که اگر آمریکا دست به این حمله نظامی نزند عربستان تصمیاتی یک جانبه و مستقل از آمریکا اتخاذ می‌کند تا از منافعش دفاع کند.

گیتس که در دوره ریاست جمهوری جورج بوش و باراک اوباما وزیر دفاع آمریکا بوده و قبل از آن نیز ریاست سازمان سیا را بر عهده داشت و در زمان ریاست جمهوری بوش پدر هم روابط نزدیکی با رئیس جمهور و جیمز بیکر وزیر امور خارجه وقت آمریکا داشت در ادامه درباره دیدار تاریخی‌اش با پادشاه عربستان می‌نویسد: پادشاه عربستان از آمریکا می‌خواست که جوانان آمریکایی را برای اهداف ریاض و سیاست‌های عربستان در منطقه خلیج فارس به میدان با ایران بفرستد آنچنان که آمریکایی‌ها بدون شک گروگان سیاست‌های عربستان هستند.

این مقام بلند پایه سابق آمریکا در ادامه تصریح کرد: ملک عبدالله در این دیدار گفته که آمریکا در نگاه کشورهای منطقه عربی به حکومتی ضعیف تبدیل شده است.

گیتس هم در پاسخ به ملک عبدالله با اشاره به اینکه در حالی که از مواضع پادشاه عربستان عصبانی شده تاکید کرده که تا زمانی که ایرانی به آمریکا و متحدانش حمله نکند جنگی در کار نخواهد بود و اگر رئیس جمهور هم چنین تصمیمی بگیرد وی از سمتش کناره گیری خواهد کرد به ویژه پس از جنگ عراق در سال 2003 و بکار گیری نیروهای نظامی آمریکایی تنها برای دفاع از آمریکا، ملتش و منافعش است.

وی همچنین به پادشاه عربستان گفته که «انضباط و حکمت در تصمیم گیری برای عملیات نظامی نشانه قدرت است نه نشانه ضعف، نباید این واقعیت را درباره قدرت آمریکا دستکم بگیرید و کسانی همچون آلمان‌های نازی، امپراطوری ژاپن و اتحاد شوروی قدرت آمریکا را دستکم گرفتند دیدید که چه سرنوشتی داشتند.»

رابرت گیتس این دیدار را ناامید کننده عنوان می‌کند و می‌افزاید: برای دومین بار که با پادشاه عربستان 4 سال بعد دیدار کردم، وی همچنان از نامشخص بودن موضع آمریکا در قبال ایران ابراز سردرگمی می‌کرد.

وزیر دفاع سال‌های آخر ریاست جمهوری بوش پسر در فصلی دیگری از کتاب خودش تصریح می‌کند که در آن برهه از نفوذ زیاد اسرائیل و عربستان سعودی در ساختار تصمیم گیری در کاخ سفید و تمایلشان برای عملیات نظامی علیه ایران قبل از پایان ریاست جمهوری بوش نگران بوده و همچنین از همراهی دیک چنی معاون وقت رئیس جمهور با این مسئله هم که با رهبران تل‌اویو و ریاض روابط نزدیکی داشت، نگران بود.
منبع: فارس