کد خبر 33251
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۹

وزير ارشاد گفت: در صورت تصويب بودجه از سوي مجلس بنياد ملي مد و لباس راه‌اندازي مي‌شود که با تعامل با کشورهاي اسلامي مي‌توانيم يک بنياد اسلامي در خاورميانه ايجاد کنيم.

به گزارش مشرق به نقل از برنا، سيد محمد حسيني در مراسم افتتاحيه و رونمايي از 50 طرح مورد تأييد وزارت ارشاد در حوزه مد ضمن ابراز خرسندي از به بار نشستن نشست ها و گفت‌وگو هاي کار گروه تخصصي مد و لباس در اين وزارتخانه اظهار داشت: هر چه قدر کار علمي بيشتر صورت گيرد، طرح هاي علمي بهتري ارائه خواهد شد. چراکه ما نمي خواهيم براي پوشش مردم بخشنامه بدهيم و بگوييم بايد چه بپوشند، بلکه قرار است طرح هايي که به بازار مي آيد، مورد اقبال افراد واقع شود.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: امروز از 50 طرح تصويب شده در اين کارگروه رونمايي شد و در همين روزها نيز بخش ديگري از کارها ارائه مي شوند که در معرض خريد و فروش قرار مي گيرند.

وي افزود: اميدواريم کارها با سرعتي بيشتر از گذشته انجام شود و کارگروه مسير خود را با جديت دنبال کند و با همکاري ساير دستگاه ها آن را به نتيجه برساند تا اين حلقه پيوسته متصل باشد.

حسيني خاطر نشان کرد: بايد طرح هاي توليد شده تبليغ و در اختيار همه مردم کشور قرار گيرند که در اين رابطه، رسانه ها به ويژه رسانه ملي مي تواند در معرفي طرح ها نقش آفرين باشند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ابراز اميدواري کرد در سال 90 شاهد به ثمر نشستن نتايج اين طراحي ها باشيم.

وي گفت: لباس يکي از مهم‌ترين نشانه هاي فرهنگ و هويت يک ملت است و ما شاهد هستيم در دوره رضاخان در ايران و برخي کشور ها تلاش کردند لباس، خط، گويش را مورد تغيير قرار دهند تا انقطاعي در بن تاريخ و فرهنگ ايجاد شود، البته بسياري از کشورها مقاومت نکرده و بخشي ازنماد هاي فرهنگ خود را عوض کردند و تبديل به ظرفي ميان تهي شدند، بعد هم کساني که اين انقطاع را ايجاد کردند اين کشور ها را تحقير کرده و به آنها گفتند بايد تقليد کنيد و شما توان فکر کردن نداريد.

حسيني ادامه داد: اما ملت ما مقاومت کرد، چراکه داراي پيشينه اي چند هزار ساله است و با استعدادي که داريم همچنان نبايد نگاهمان به سوي ديگران باشد و به طور قطع مي توانيم طراحي هاي خوبي در حوزه لباس داشته باشيم و همان گونه که در علم و صنعت و هنر پيشرفت مي کنيم در طراحي لباس هم پيشرفت داشته باشيم
وزير فرهنگ و ارشاد با تاکيد بر لزوم همکاري هنرمندان و دانشگاهيان براي طراحي لباس ها اظهار داشت: انتظار داريم دوستان تمام تلاش خود را انجام دهند اما نبايد همه کارها به دوش کارگروه مد لباس ارشاد باشد و بايد با يک عزم عمومي از تمام توانمندي ها بهره گرفته شود تا کار مثبتي در اين حوزه صورت گيرد و نياز ها بر طرف شود.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين از راه اندازي بنياد ملي مد و لباس اسلامي خبر داد و افزود: اميدواريم مجلس و دولت با تصويب بودجه پنج ميليارد توماني از اين بنياد حمايت کند. در حال حاضر کليات اين بودجه در دولت تصويب شده و هم اکنون در مجلس در حال بررسي است که بايد دنبال کنيم تا اين اعتبارات اختصاص پيدا کند. البته اين بخش خود درآمدزاست و بعد از مدتي مي تواند اعتبارات لازم خود را تامين کند.

وي در پاسخ به خبرنگاري در رابطه با اين که آيا اين بنياد با طراحان کشورهاي ترکيه و مالزي که هم اکنون در توليد لباس اسلامي نقش بزرگي را در جهان اسلام دارند، ارتباط برقرار خواهد کرد تا يک بنياد اسلامي در خاورميانه ايجاد شود نيز اظهار داشت: بايد ابتدا کارهاي اوليه در اين باره در کشور انجام شود تا با ايجاد بنياد ملي مد و لباس بتوانيم در اين زمينه فعاليت کنيم. بعد از اين مرحله است که مي توانيم وارد تعامل با کشورهاي ديگر شويم.