ویسنده و فعال فرهنگی گفت: نمایش ترکیبی شبی در کهکشان ها را نباید محدود به تهران کرد بلکه باید این ظرفیت نیز ایجاد شود که همه استانهای کشور از این برنامه بهره مند شوند و واقعیت این است که باید در تکرار این برنامه اصرار خاصی صورت بگیرد.

حجت الاسلام محمدرضا زائری نویسنده و فعال فرهنگی رسانه ای کشور پس از تماشای نمایش بزرگ شبی در کهکشان ها در گفتگو با خبرنگار مشرق اظهار داشت: به نظر من کار شبی در کهکشان ها کامل تر شده و اجرای موفق تری نسبت به سالهای گذشته داشت. ویژگی شاخص این کار نیز بومی سازی شدن آن است و همچنین استفاده از ظرفیت های مختلف فنی در کنار هم و انجام کار بسیار عظیمی با تعداد بالای هنرور و با این حجم از صحنه و کارهای تکنیکی مختلف این نمایش ترکیبی را در زمره آثار کم نظیر قرار داده است.



وی افزود: توجه خاص کارگردان و دست اندرکاران شبی در کهکشان ها به دو مقوله موضوع و محتوا بسیار دقیق و مدون بود و ظرفیت های بالایی دارد که این اتفاق شاید در نمایش کلاسیک و در سینما و در موسیقی به طور خاص قابل دسترسی نباشد و اگر برای انتقال مفاهیم و معارف دینی خودمان بخواهیم از هرکدام از این سه به طور جداگانه استفاده کنیم هرگز مانند نمایش ترکیبی شبی در کهکشان ها اثرگذاری روی مخاطب نخواهد داشت.

پژوهشگر و فعال فرهنگی کشور در ادامه با اشاره به ویژگی بارز دیگر این نمایش گفت: قرارگرفتن مخاطب در وسط صحنه اجرای نمایش و حس همجواری و همزیست پنداری با هنروران به ماندگاری صحنه های نمایش و مفاهیم مدنظر کارگردان در ذهن مخاطبان کمک بسیاری می کند.

حجت الاسلام زائری خاطر نشان کرد: جوانی که در برهه زمانی دفاع مقدس نبوده و زمانه دفاع مقدس را درک نکرده است را نمی توان تنها از قاب تلویزیون یا سینما و به طور مجازی با واقعیات جنگ آشنا کرد اما در نمایش شبی در کهکشان ها که سازمان فرهنگی هنری شهرداری بعنوان متولی آن برای جوانان ایجاد فرصت کرده است توانسته صحنه هایی از اعلام جنگ تا اعزام جوانان به جبهه های حق علیه باطل و حماسه آفرینی های آنان در هشت سال دفاع مقدس را برای ذهن درگیر جوان با مسائل ضد فرهنگی امروزه تداعی کند و این تداعی را بعنوان خاطره ای فراموش نشدنی در ذهن او جاودانه کند.



وی همچنین بر لزوم تداوم بخشی به این کار بعنوان یک ظرفیت بالای هنری برای انتقال مفاهیم به نسل جوان امروز و حتی نسل آینده تاکید کرد و اظهار داشت: برای اینکه اینگونه کارها در مقطع زمانی خاصی متوقف نشود باید بر ادامه آن اصرار بورزیم چراکه شبکه های تلویزیونی و ماهواره ای و شبکه های اجتماعی  و تصویری در فضای مجازی اگر یک کار بسیار پایین تر از نمایش شبی در کهکشان ها در کشور دیگری از جهان ارائه شود با همه توان خود و حتی با توان حکومتی به پشتیبانی آن می روند و متاسفانه در کشور ما اینگونه برنامه ها و ظرفیت های تاثیرگذار دچار بن بست و توقف می شوند که البته برای دست یابی به حرکت رو به جلو همراهی رسانه ها و مسئولین ضروری است.

به گزارش مشرق، این نویسنده و فعال فرهنگی گفت: نمایش ترکیبی شبی در کهکشان ها را نباید محدود به تهران کرد بلکه باید این ظرفیت نیز ایجاد شود که همه استانهای کشور از این برنامه بهره مند شوند و واقعیت این است که باید در تکرار این برنامه اصرار خاصی صورت بگیرد. البته امروز سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با درک مناسب از وضعیت فرهنگی تهران با جدیت تمام پای کار آمده و این برنامه عظیم را مدیریت و راهبری می کند که در جای خود باید به همه زحمت کشان این برنامه خسته نباشید گفت.

وی در پایان به تاثیرگذار ترین صحنه این نمایش اشاره کرد و گفت: همه صحنه های این نمایش بزرگ تاثیر گذار بود اما به طور خاص و برای شخص من صحنه اظهار علنی اسلام راروایت می کرد و آن دیالوگ مشهور فیلم "الرساله" برای من تداعی کننده وضعیت امروز ما و وضعیت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در جهان و نزدیک بودن همان شرایط صدر اسلام در جهان را دارد