این گزارش نخستین تصویر جامع از تهدیدها و خطراتی را ارائه میکند که بسیاری از خبرنگاران زن شاغل در رسانههای خبری با آن مواجه هستند. این گزارش از موضوعاتی نظیر ارعاب، تهدیدهای رایانهای، سوءاستفاده، خشونت فیزیکی و آزار و اذیت جنسی تشکیل شده و همین طور موضوعات پیشنهادی برای آمادگی، پیگیری و محافظت از زنان در خبرگزاریها در آن ارائه شده است.
علاوه بر این در نظرسنجیهای ارائه شده اطلاعاتی مرتبط با خشونتهای جنسی، خشونتهای جسمی، امنیت فضای مجازی و تهدیدهای امنیتی که زنان خبرنگار با آن مواجه هستند، جمعآوری شده است.
این نظرسنجی به صورت مشترک از سوی بنیاد بینالمللی رسانههای زنان (IWMF) و انستیتو بینالمللی امنیت خبرنگاران (INSI) انجام شده و هزینه اجرای آن نیز از سوی دولت استرالیا و یونسکو تامین شده است.
نتایج اصلی حاصل از این نظرسنجی شامل موارد زیر است که پایگاه اینترنتی «میدیامون» آن را منتشر کرد:
- حدود دو سوم از پاسخدهندگان به این نظرسنجی اعلام کردند که خودشان به نحوی برخی از موارد بدرفتاری نظیر ارعاب یا خشونت و بدرفتاریهای مرتبط با حرفه خود را تجربه کردهاند. این خشونتها از ناسزاگویی تا تهدید به مرگ را شامل میشوند.
- بیشتر این ارعاب و تهدیدها و بدرفتاری علیه زنان خبرنگار در محیط کار رخ داده است.
- بسیاری از موارد مزاحمت و آزار و اذیت خبرنگاران زن هرگز گزارش نشده و مسکوت مانده است. این مساله در حالی رخ میدهد که حتی بسیاری از زنانی که این مساله را تجربه کردهاند اذعان دارند که از نظر روحی و روانی دچار آسیب جدی شدهاند.
مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.