کد خبر 334689
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۷

اصحاب رسانه در نشستی با وزیر کشور به بیان دغدغه و مطالبات صنف خود پرداختند و انتظارات خود از دولت را بیان کردند.

به گزارش مشرق، نشت عبدالرضا رحمانی فضلی با مدیران و خبرنگاران رسانه ها صبح امروز به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد.

در ابتدای این نشست حسینعلی امیری سخنگوی وزارت کشور گفت: وزیر کشور در جلسات مختلف همواره به من توصیه کرده‌اند که در جهت توسعه فرهنگ نقد و بسترسازی پاسخگویی مسئولان گام برداریم.

امیری در ادامه اظهار کرد: وزیر کشور همواره گفتمان انقلاب اسلامی آزادی بیان و نقش رسانه‌ها در این راستا را مورد تاکید قرار دادند و این موضوع را به من اعلام کردند که به دست‌اندرکاران، استانداران، فرمانداران و بخشداران ابلاغ شود که در حمایت از رسانه‌ها اهتمام جدی داشته باشند.

وی اضافه کرد: اصحاب رسانه واسطه بین مسئولان و مردم هستند و ما نیز هر جا که نیاز به تنویر افکار عمومی و تعامل با رسانه‌ها و مطبوعات بوده است، در این راستا گام برداشته‌ایم.

سپس نوبت به مدیر مسئول رسانه ها رسید تا دغدغه ها مطالبات خود را به وزیر کشور بیان کنند.

خبرگزاری تسنیم: آقای وزیر روی حمایت رسانه های اصولگرا حساب کنید

- عباس توانگر قائم‌مقام خبرگزاری تسنیم، با اشاره به مسائل امنیتی که در کشور رخ می دهد، گفت: مسائل امنیتی در نقاط مرزی یا سقوط هواپیمایی ایران140 و بحران‌های طبیعی که خبرنگاران با این جریانات ارتباط مستقیم می‌گیرند. باید زمینه‌های مناسب برای اطلاع‌رسانی از سوی خبرنگاران ایجاد شود.

درویش توانگر به انتخابات اخیر ریاست جمهوری در وزارت کشور و برخی مشکلات پیش‌آمده برای خبرنگاران اشاره کرد و گفت: امیدواریم جناب رحمانی فضلی در مورد زیان‌آور بودن شغل خبرنگاری در هیئت دولت توضیحات لازم را ارائه دهند و با توجه به اینکه خود ایشان نیز شخصیتی رسانه‌ای هستند، این انتظار، انتظار به‌جایی است.

 درویش توانگر در بخش پایانی سخنانش به برخی فشارهای سیاسی به وزیر کشور از سوی اصلاح‌طلبان اشاره کرد و گفت: فشارهایی از ناحیه اصلاح‌طلبان افراطی روی ایشان است و تمایل ندارند که در وزارت کشور چهره‌ای چون رحمانی فضلی باشد و ما اطلاعاتی از برخی جلسات داریم که این فشارها تشدید شده است؛ اما آقای رحمانی فضلی می‌توانند روی حمایت رسانه‌های اصولگرا حساب ویژه‌ای باز کنند و تسلیم این فشارها نشوند.

روزنامه شهروند: انتقاد از عدم دسترسی خبرنگاران به اطلاعات

در ادامه وصال مدیر مسئول روزنامه شهروند نیز ضمن تقدیر از فعالیت های اجتماعی وزارت کشور، گفت: ما امروز شهروند به معنای واقعی کم داریم و شهروند مسئول نمی بینیم. وی همچنین با اشاره به برخی از مشکلات خبرنگاران ادامه داد: رسانه های ما لاغر هستند و وقتی خبرنگاری به ماموریت می رود برایش حکم ماموریت نمی زنند.

وی همچنین از عدم دسترسی خبرنگاران به اطلاعات گله کرد و گفت: باید اطلاعات بیشتر در اختیار خبرنگاران قرار گیرد.

خبرگزاری نسیم:دستگاه ها پیوست رسانه ای داشته باشند

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد شجاعیان مدیرعامل خبرگزاری نسیم با اشاره به مشکلات صنفی خبرنگاران گفت: پیوست رسانه‌ای در اقدامات دستگاه‌ها وجود ندارد و اگر چنین پیوستی وجود داشت، هم رسانه‌ها و هم دستگاه‌ها تکلیف خود را می‌دانستند.

وی یک نمونه از نبودن پیوست رسانه‌ای را انعکاس اخبار سقوط هواپیمای مسافربری آنتونوف 140 عنوان کرد و گفت: با توجه به نبود سازوکار مناسب، هر رسانه‌ای به زعم خود اطلاع‌رسانی انجام می‌داد که بعضا خبرهای اشتباهی منتشر شد، اما اگر پیوست رسانه‌ای وجود داشت اطلاع‌رسانی بهتری صورت می‌گرفت.

روزنامه خراسان: اطلاع رسانی دولت محدود به چند رسانه محدود است

همچنین محمدسعید احدیان مدیرمسئول روزنامه خراسان گفت: در کشور به اعتماد مردم توجه کمی می‌شود در حالی که اعتماد اندک اندک و کم‌کم به دست می‌آید، اما یک دفعه از بین می‌رود و ما در از دست دادن اعتماد مردم ید طولایی داریم.

وی همچنین با انتقاد از عدم اطلاع رسانی به موقع از سوی مسئولان گفت: باید مسئولان در اطلاع رسانی سرعت عمل داشته باشند چراکه خبر اول که از سوی رسانه های بیگانه مطرح می شود کار خود را می کند.

مدیرمسئول روزنامه خراسان با تاکید بر اینکه جدی‌تر شدن پاسخگویی دستگاه‌ها و دولت در کشور گفت: تنها قوه‌ای که پاسخگویی مناسب و مرتبی در حال حاضر دارد، قوه قضائیه است و در این عرصه فکر می‌کردیم که این دولت بهتر از دولت قبل عمل می‌کند اما بسیار بدتر از دولت قبل عمل کرد و یا اگر اطلاع رسانی باشد محدود به چند رسانه خاص است.
 

روزنامه ابتکار: پیشنهاد نشست وزیر با رسانه ها هر سه ما یکبار

محمدعلی وکیلی مدیرمسئول روزنامه ابتکار در نشست مشترک وزیر کشور با مدیران و خبرنگاران رسانه‌ها خطاب به وزیر کشور گفت: انتظار از شما همگرایی و هماهنگی سایر وزارتخانه‌ها برای پیگیری موضوعات داخلی است و با وجودی که وزارت صنعت و یا وزارت کار اهمیت دارند، اما وزارت کشور همطراز با این وزارتخانه‌ها نیست.

مدیرمسئول روزنامه ابتکار با بیان اینکه اصولگرایان و اصلاح‌طلبان باید مسائل مربوط به این وزارتخانه را ملی بپندارند و به دور از نگاه سیاسی بنگرند، تصریح کرد: رسانه‌ها در مواردی که یک موضوع باید تبدیل به گفتمان ملی شود در خدمت وزارت کشور هستند که اساسا یکی از کارکردهای رسانه‌ها همین موضوع است.

وی با بیان اینکه انتظار داریم نشست وزیر کشور با مدیران رسانه‌ها هر 3 ماه یک بار تکرار شود، گفت: بی‌حاشیه بودن وزارت کشور را لزوما مثبت نمی‌بینم و اگر بی‌تحرکی و از احتیاط باشد درست نیست، اما اگر با دید همه‌جانبه و تحرک لازم باشد، در آن صورت مقبول است.

خبرگزاری ایرنا: نقش تدبیری در رسانه ها داشته باشید

محمد خدادی مدیرعامل خبرگزاری ایرنا در این نشست با اشاره به سابقه رسانه‌ای عبدالرضا رحمانی فضلی گفت: آقای رحمانی فضلی شما تنها عضو کابینه هستید که سابقه کار رسانه‌ای و خبری دارید و به شما توصیه می‌کنم که کسوت خبری را رها نکنید و در دولت نقش تدبیری در قبال رسانه‌ها داشته باشید.

وی با بیان اینکه شناخت از رسانه به دهه 70 برمی‌گردد، گفت: استانداران و معاونان شما شناختی از رسانه ندارند، بنابراین شما کمک کنید که در دستگاه خودتان که بسیار مهم است و در کل دولت تحولی در نگاه به رسانه و شناخت آن شکل بگیرد، چرا که در حال حاضر برخی فکر می‌کنند اگر یک وبلاگ و یا یک صفحه فیس‌بوکی ایجاد کنند، کار رسانه ای انجام می‌دهند.

خدادی تصریح کرد: تغییر نگاه به رسانه را از شما انتظار داریم و شما را نماینده رسانه‌ای می‌بینیم که در حال حاضر وزیر کشور شده است. همچنین کانالی باید ایجاد کنید تا در مواردی که رسانه‌ها صلاح نمی‌دانند موردی منتشر شود آن را به شما منتقل کنند.


خبرگزاری ایسنا: وزارت کشور در برای کاهش تهدیدها از ظرفیت رسانه ها بهره گیرد

پورعلی مدیرعامل خبرگزاری ایسنا با تشکر از رئیس جمهور برای درنظر گرفتن بیمه تکمیلی برای خبرنگاران گفت: در کنار بیمه تکمیلی باید توجه داشت که برخی خبرنگاران حتی بیمه معمولی ندارند تا در ادامه آن بخواهند بیمه تکمیلی داشته باشند.

وی همچنین به وزیر کشور پیشنهاد داد که در نشست های وزارت کشور با همسایگان برای برقرار امنیت از ظرفیت رسانه ها بهره گیرد و ابراز امیدواری کرد این این نشست نشست آخر نباشد.
 

روزنامه رسالت: به رسانه هایی که تهدید امنیت ملی محسوب می شوند توجه شود

کاظم انبارلویی سردبیر روزنامه رسالت، رسانه‌ها را رکن چهارم دموکراسی و پایه امنیت ملی برشمرد و گفت: علی‌رغم اینکه رسانه‌ها یکی از پایه‌های امنیت ملی هستند اما کارنامه آنها در 3 نهضت اخیر کارنامه افتخارآمیزی نیست چرا که همواره در نفوذ بیگانگان بودند.

وی ادامه داد: دو نهضت اول منجر به شکست شد اما با هوشمندی امام و رهبری و نخبگان برای انقلاب چنین سرنوشتی پیش نیامده است. تعطیلی برخی روزنامه‌ها در دوران امام خمینی (ره) و پس از آن نیز نشان می‌دهد که آنها همگرایی با غرب داشتند.

سردبیر روزنامه رسالت اظهار داشت: با تهدیداتی  در کشور روبه‌رو هستیم و یک ریشه آن را می‌توان در رسانه‌ها جست‌وجو کرد. بنابراین باید به اندک رسانه‌هایی که تهدید برای امنیت ملی محسوب می‌شوند، توجه کرد.

انبارلویی با اشاره به برخی مباحث نسبت به احیای انجمن صنفی روزنامه‌نگاران گفت: در حال حاضر بدون توجه به پیشینه سیاسی انجمن صنفی منحله روزنامه‌نگاران، نمی‌توان حرف از احیای آن زد. امروز صدای این انجمن از بی‌بی‌سی و صدای آمریکا می‌آید لذا وزارت کشور و وزارت ارشاد باید برای حیثیت و شرف مطبوعات جایی بگذارند و تهمت نفوذ بیگانگان در رسانه‌ها را نپذیرند.

وی خاطرنشان کرد: بنده 3 دهه است که در رسانه و مطبوعات حضور دارم و بسیاری از دوستان رسانه‌ای دهه اول و دوم انقلاب در حال حاضر در آن سوی مرزها هستند بنابراین تقاضا دارم دوستانی که در اینجا هستند کوشش کنند تا رسانه‌ها کماکان رکن چهارم دموکراسی باقی بمانند و نه رکن پنجم دشمن.

بوسه مدیر مسئول روزنامه اطلاعات برای وزیر/ای کاش تیغ برنده داشتید

آخرین سخنران حجت‌الاسلام سیدمحمود دعایی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات بود . وی  که در آخر نشست وارد سالن شد ابتدا در جمع خبرنگاران نشست و از دور برای وزیر بوسه فرستاد و امیری سخنگوی دولت نیز از وی دعوت کرد که در جایگاه مناسبی بنشیند. وی  با بیان اینکه اعتقاد دارم دولت تدبیر و امید نیروهایش را با دقت و حساسیت انتخاب کرد، گفت: تقابل جریان‌ها و نیروها در استان کرمان بسیار محسوس است و از یک سو آقای باهنر و از سوی دیگر آقای مرعشی است. بنابراین جمع بین آنها بسیار مشکل است و کار را برای انتخاب استاندار سخت کرده بود که یک سردار عزیزی به نام حاج قاسم سلیمانی آمد و وساطت کرد و یکی از همرزمان وی را که همه آن را قبول داشتند به عنوان استاندار انتخاب شد.

وی ادامه داد: اخیرا استاندار کرمان به مسجدی رفت و با جمعی که منصوب به جبهه پایداری بودند دیدار خوبی داشت و دو طرف حرف‌های یکدیگر را شنیدند، اما یکی از نشریات استانی انتقاد کرده بود که استاندار این دولت نباید با این جریانات صحبت کند، اما بنده از استاندار تقدیر کردم.

مدیرمسئول روزنامه اطلاعات خطاب به وزیر کشور گفت: ای کاش تیغتان برنده تر بود تا می توانستید آقای میرولد را در سمت معاونت سیاسی حفظ کنید که دغدغه‌اش خدمت به کشور و رفع مشکلات بود.
منبع: مهر