کد خبر 336369
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۶

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی صبح یک‌شنبه در دیدار جمعی از آزادگان دفاع مقدس، دیدار با آزادگان را توأم با روحیات غم و شادی دانست و گفت: یادآوری سال‌ها دوری و رنج‌های شما، اندوه‌بار و دیدن شما خوشحال کننده است.

به گزارش مشرق، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار که به مناسبت سالگرد ورود اولین گروه از آزادگان به کشور انجام می‌شد، با یادآوری خطرات و خاطرات آن روزها، خاطر نشان کرد: یکی از شیرین‌ترین لحظات زندگی‌ام همان لحظه‌ای است که ورود آزادگان از صداوسیما پخش شد. لحظه ای که از اتوبوس‌ها پیاده شده و بر خاک وطن سجده کردند.

او آزادگان دفاع مقدس را ذخایر ارزشمند انقلاب اسلامی و از استوانه‌های کشور خواند و افزود: آزادگان با صبر جمیل خود و تحمل شکنجه‌های فراوان زندان‌های مخوف عراق، به همگان درس ایثار و از خودگذشتی دادند که سرگذشت آن‌ها در تاریخ کم‌نظیر و شبیه به سرنوشت اولاد امام حسن (ع) در زندان‌های زیرزمینی بنی‌عباس در همان منطقه است.

فرمانده 8 سال دفاع مقدس با ابراز خشنودی از موفقیت‌های علمی آزادگان؛ تمهیدات نظام برای مسایل تحصیل، مسکن و درمان آن‌ها را وظیفه ملی و دینی مسوولان دانست و با اشاره به توانایی‌های گوناگون هر یک از آزادگان، گفت: در زمان مبارزه قبل از انقلاب، زندان در تعبیر ما و زندانیان «قلّک مبارزه» بود، چون نیروهای خوب و کارکشته برای آینده انقلاب ذخیره می‌شدند.

هاشمی‌رفسنجانی با یادآوری خاطرات خویش از دوران زندان و تحمل شکنجه‌های ساواک و مقایسه آن با شکنجه‌های آزادگان در سیاه چال‌های بعثی، اظهار کرد: عذاب‌های وحشتناک شکنجه و شکستن استخوان‌های پا زیر شلاق‌ها را لمس کرده‌ام، اما صبر شما مضاعف بود، چون شکنجه های در غربت بر دل هر انسانی سنگینی می‌کند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ارتباط عمیق و نزدیکی با خدا را دلیل اصلی تحمل فشار و عذاب در شکنجه‌گاه و زندان‌ها دانست و ادامه داد: تنها چیزی که باعث تحمل آن همه فشار و عذاب می‌شد، ارتباط عمیق با خدا و نزدیکی با اوست، چرا که عشق خداوند تحمل همه مصائب را شیرین می‌کند و این همان است که در شعر فارسی خطاب به صبا و اسماعیل قربانی آمده که « زنده برگشتن ز کوی دوست را شرط عشق » نمی‌دانند و می‌گویند: ای صبا از ما به اسماعیل قربانی بگو زنده کی برگردد از آن کوی قربانگاه دوست، آن چنان مردیم که عزرائیل هم آگه نشد جان نثاران این چنین بازند جان در راه دوست.

او با یادآوری همراهی گروه‌های متعددی که با رژیم پهلوی مبارزه می‌کردند، افزود: یه عنوان نمونه کمونیست‌ها به خوبی مبارزه می‌کردند، اما تاب شکنجه‌های ساواک را به دلیل ارتباط نداشتن با خدا نداشتند و با کوچک‌ترین شکنجه اطلاعات مورد نظر را به دشمن می‌دادند.

وی با ستودن روحیات آزادگان در دوران اسارت که گاهی در نامه‌های با رمز و راز و گاه فیلم های گروه های امدادی بین المللی بروز می کرد، آنها را کم توقع‌ترین و قابل اعتمادترین افراد در جامعه برشمرد و گفت: در طول سال‌های پس از جنگ، آزادگان ثابت کردند هر جا که باشند امین انقلاب و راهنمای مردم در پاسداری از ارزش ها هستند.

هاشمی رفسنجانی با ابراز خرسندی از رشد سطح سواد و تحصیلات آزادگان در کشور، خاطرنشان کرد: خوشبختانه بسیاری از آزادگان کشور افراد تحصیلکرده و استاد دانشگاه هستند و با سرمایه علم و تزکیه به توسعه و پیشرفت ایران اسلامی می اندیشند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با یادآوری آیاتی از قرآن کریم که مربوط به وعده‌های نصرت الهی است و مقایسه آن با پیروزی های نظامی و سیاسی دفاع مقدس، گفت: صدام کجاست؟! منافقین که ستون پنجم حزب بعث بودند، چه سرنوشتی دارند؟! حتی آمریکا که سال‌ها علیه ایران دشمنی و این همه در عراق هزینه کرد، چه دستاوردی داشت؟! اینها نمونه‌های روشن تحقق وعده‌های الهی است.

او در پاسخ به گلایه حاضران که «چرا در قبال تلاش عده‌ای برای تحریف تاریخ دفاع مقدس و انتساب حرف‌های غیرواقعی به جناب‌عالی سکوت می‌کنید؟ می‌بینید افتخارات شما را در دفاع مقدس به نام دیگران ثبت می‌کنند آن‌ها که به آسانی فاو را از دست دادند، می‌گویند: هاشمی چون می‌خواست بعد از جنگ قدرت را بگیرد، جنگ را تمام کرد»، گفت: از حرف‌های تفرقه‌انگیز دوری می‌کنم، البته می‌دانم حقیقت پنهان نمی‌ماند و نمی‌توان با اغراض سیاسی، غبار شبهه بر جان نثاری‌ها و جانبازی‌های جوانان افکند.

وی تأکید کرد: برخی تحریف‌ها توسط افراد کم یا بی‌اطلاع از دوران دفاع مقدس قابل تحمل است، ولی تحریف توسط افرادی که در جریان وقایع دفاع مقدس و حتی دادگاه‌های نظامی دوران پایان جنگ هستند و اکنون به دلایل اغراض سیاسی، حقایق را وارونه جلوه می‌دهند، تأسف انگیز و قابل تأمل است.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به مبادله‌ی دوازده نامه بین ایشان و صدام، گفت: اعتراف صریح آن جلاد خون آشام به حقانیت مردم ایران در همه‌ی مقاطع دفاع مقدس، زبان همه‌ی تندروها را در آن مقطع بسته بود و جالب است که بعضی از آنها پس از حمله‌ی آمریکا به عراق، صدام را خالد بن ولید می‌دانستند و می‌گفتند به یاری او بشتابیم!

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ارائه تحلیلی از شرایط عراق در مقطعی که برای پایان دادن واقعی به جنگ و حمله به کویت عجله داشت، به تناقضات گفتاری بعضی‌ها درباره‌ی علل عدم توقف جنگ در یک مقطع و پایان جنگ در مقطعی دیگر، گفت: اخیراً یکی از سران حزب بعث گفته است که هاشمی رفسنجانی ما را وادار به اشغال کویت کرد که این هم از عجایب روزگار است.

هاشمی رفسنجانی به آزادگان عزیز حاضر در جلسه و همه‌ی آزادگان ایرانی اسلامی اطمینان داد که اجر شکنجه‌های آنان در بارگاه الهی محفوظ است و در تاریخ ایران نیز جاودان است و خطاب به آنان گفت: شما اجر شهداء را دارید که آنان از قتلگاه خود بر بال فرشتگان به بزم اولیاء و انبیاء رفتند، اما شما هشت سال تمام شکنجه‌های ددمنشانه بعثی‌ها را تحمل می‌کردید.

در ابتدای این دیدار، آقایان طباطبایی، قاسمی، عبدالحسین جلالوند، کیانی و کزازی، از آزادگان هشت سال دفاع مقدس، با ذکر خاطراتی از دوران اسارت، شکنجه‌های بعثی‌ها، مقاومت رزمندگان، چگونگی دفاع اسرای ایرانی از امام(ره) و مسوولان نظام جمهوری اسلامی در اردوگاه‌ها و زندان‌های حزب بعث، به ابراز نظر درباره‌ی مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و دینی پرداختند و از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به عنوان یکی از مبارزین قبل از انقلاب، یکی از مسوولان طراز اول نظام در همه‌ی مقاطع انقلاب اسلامی، به ویژه جانشینی فرماندهی کل قوا و فرماندهی هشت سال دفاع مقدس، خواستند که نسبت به تحریف تاریخ جنگ هشت ساله مخصوصاً در مقاطع شروع و پایان آن چاره‌اندیشی شود.
منبع: ایسنا