کد خبر 33688
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۲:۲۷

اتحاديه فوتبال انگليس اعلام کرده است که مي خواهد از رقيب 'سپ بلاتر' رييس کنوني فدراسيون بين المللي فوتبال (فيفا) براي رياست آينده اين فدراسيون حمايت کند.

به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، مقامات اتحاديه انگليس اعلام کرده اند که قصد دارند از 'محمد بن همام' رييس قطري کنفدراسيون آسيا بخواهند در انتخابات آتي رياست فيفا شرکت کند.
اين اتحاديه در بيانيه اي اعلام کرد: هنوز در مورد اين مسئله صحبت نکرده ايم اما در نظر داريم بعد از معرفي نامزدها، موضع خود را مشخص کنيم.
بن همام که از سال 1996 در عضويت کميته اجرايي فيفا قرار دارد نيز تا کنون به صورت رسمي نامزدي خود را براي اين پست اعلام نکرده اما پيش از اين چندين بار از تمايل خود براي رياست فيفا خبر داده داده است.
وي بعد از انتخاب قطر به عنوان ميزبان جام جهاني 2022، شانس بيشتري پيدا کرده است.
رييس 61 ساله کنفدراسيون آسيا چند روز قبل در صفحه فيس بوک خود نوشته بود، 'بهترين راه براي سرزنده و با طراوت نگه داشتن فيفا، رقابت است'.
بلاتر 74 ساله هم که از سال 1998 تا کنون رياست فيفا را بر عهده دارد، در سال 2007 بدون هيچ رقيبي براي سومين دوره پياپي انتخاب شد اما روساي فوتبال انگليس اعتقاد دارند وي به اندازه کافي در فيفا بوده است.
البته خصومت اتحاديه انگليس با بلاتر از زماني که انگليس نتوانست ميزباني جام جهاني 2018 را به دست بياورد، شروع شد. انگليس در مراسم رأي گيري براي انتخاب ميزبان اين رقابت ها فقط دو رأي به دست آورد و در نهايت روسيه انتخاب شد.
قبل از برگزاري اين مراسم نيز رسانه هاي انگليسي خبرهايي را از فساد در روند انتخاب ميزبان جام جهاني منتشر کردند که بلاتر آنها را 'شيطنت رسانه ها' خواند.
بعد از انتخاب ميزبان ها و در حالي که انگليس فقط يک رأي غير انگليسي به دست آورد، 'روجر بردن' رييس اتحاديه انگليس با بيان اينکه نمي تواند به فيفا اعتماد کند از رياست دائمي خود انصراف داد.
اتحاديه انگليس در کنگره 1998 فيفا که در پاريس برگزار شد براي جانشيني 'ژائو هاولانژ' برزيلي، رييس سابق اين فدراسيون از بلاتر در مقابل 'لنارد يوهانسن' سوئدي حمايت کرده بود ولي چهار سال پيش حمايت خود را از 'عيسي هياتو' رييس کنفدراسيون آفريقا اعلام کرد.
اين اتحاديه بعد از چندين تغيير در رياست آن طي 13 سال گذشته، هم اکنون توسط 'ديويد برناشتاين' اداره مي شود و دبير کل آن نيز 'الکس هورن' است.
بلاتر روز شنبه در ولز در مورد انتخابات رياست فيفا به خبرنگاران گفته بود: اگر شما به دنبال چهره هاي جديد هستيد، مشکلي وجود ندارد. انتخابات هر چهار سال يکبار برگزار مي شود و اکنون نيز ما در آستانه انتخابات ديگري هستيم. اگر من پيروز شوم که هيچ، ولي اگر ببازم، قبل از رفتن از همه تشکر خواهم کرد. بعد از آن شما شاهد چهره جديدي در رياست فيفا خواهيد بود. اين يک سيستم دموکراتيک است.
بنابراين گزارش، بن همام در صورتي که انتخاب شود، اولين رييس آسيايي فيفا در تاريخ 106 ساله آن خواهد بود.
وي معتقد است فساد موجود در فيفا به دليل حضور طولاني مدت بلاتر در آن است اما بلاتر اصرار دارد که هيچگونه فسادي در اين نهاد وجود ندارد.
بلاتر گفت: منظور شما از فساد چيست؟ فساد يعني تقلب اما چه کسي متقلب است؟ دادگاه هاي سوييس سال ها است، کارهاي ما را زير نظر دارند. بنابراين به دليل جايگاه بالاتر دستگاه قضايي سوييس، ما نمي توانيم تحقيقات مستقلي داشته باشيم.
انتخابات رياست فيفا قرار است روز اول ژوئن (11 خرداد) در زوريخ برگزار شود.