ایشان با اشاره به لزوم وجود انتقاد سازنده در جامعه برای اصلاح امور تاکید کردند: انتقاد سازنده باید در جامعه وجود داشته باشد، جامعه ای که انتقاد سازنده ندارد جامعه مرده است. عقب نشینی و تنزل میکند. جامعه زنده این است که هرکس چیزی به فکرش رسید چه موافق و چه مخالف باید بگوید.
آیتالله مکارم شیرازی انتقاد سازنده را دارای سه شرط عنوان کرده و افزودند: اما انتقاد باید سازنده باشد. سه اصل هم در آن رعایت شود. دروغ در آن نباشد. تهمت نباشد. اهانت هم نباشد. اما آزاد باشند انتقاد کنند.
مرجع تقلید شیعیان با اشاره به حملات لفظی اخیر نسبت به منتقدان از سوی دولتمردان گفتند: نباید مسئولین انتقادکنندگان را مورد حمله قرار دهند و از آن تعبیرات استفاده کنند. امیرالمؤمنین علی علیه اسلام چقدر عالی میفرماید: «آلة الرئاسة سعة الصدر» این حدیث را همه مسئولین، مدیرکلها و وزرا باید بنویسند و در اتاقشان بگذارند. ابزار ریاست سعه صدر است. تحمل است، ملایمت است، حوادث را در خود هضم کردن و عصبانی نشدن و پرخاش نکردن است.
ایشان در پایان نیز با ابراز امیداوری از این که این برنامه اسلامی در کشور به نحو احسن اجرا شود فرمودند: مسئولین با انتقادکنندگان، انتقادکنندگان با مسئولین، ارباب رجوع ادارات با مأمورین ادارات و برعکس، کاسبها با مشتریان مشتریان با کاسبها، اعضای خانواده نسبت به یکدیگر باید اینگونه رفتار کنند.