بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت دولت یازدهم، طی یک سالی که از مدیریتش در وزارت نفت می‌گذرد تقریبا هر هفته یک بار از سرمایه‌گذاری و احتمال حضور شرکت‌های نفتی خارجی برای حضور در صنعت نفت ایران، سخن گفته است.

گروه اقتصادی مشرق -زنگنه از 24 مرداد سال 1392 با 166 رای موافق، 104 رای مخالف و 13 رای ممتنع به عنوان وزیر نفت دولت یازدهم برگزیده شد.

بازگشت شرکت های نفتی خارجی از اصلی ترین انتظاراتی بود که با معرفی زنگنه به عنوان وزیر نفت به طور گسترده از سوی رسانه های حامی دولت یازدهم، مطرح می شد.

زنگنه در برنامه پیشنهادی خود برای تصدی وزارت نفت نیز بر بازگرداندن شرکت های نفتی جهان به صنعت نفت کشور تاکید کرده بود. زنگنه یکی از راهکاری تحقق این وعده را اصلاح ساختار قراردادهای نفتی در کشور با هدف جذاب ساختن آنها برای شرکت های نفتی خارجی اعلام کرده بود.

البته مشخص بود که هدف از بازگشت شرکت های نفتی درجه اول جهان، شرکت های نفتی اروپایی و آمریکایی بود، زیرا شرکت های نفتی آسیایی خصوصا چینی ها در دوران تحریم ها نیز در کشورمان حضور داشتند و مطمئنا بازگرداندن این شرکت ها مقصود زنگنه نبوده است.

از این رو انتظار می رفت با انتخاب زنگنه به عنوان وزیر نفت دولت یازدهم و مانورهای رسانه ای گسترده ای که درباره قدرت مدیریتی وی مطرح بود، به تدریج شاهد بازگشت غول های نفتی به کشورمان باشیم.

اینک با گذشت یک سال از زمان انتخاب زنگنه به عنوان وزیر نفت، به اذعان خود مقامات نفتی دولت یازدهم، تاکنون هیچ شرکت خارجی  راهی ایران نشده است.

مروری بر سخنان زنگنه در یک سال اخیر نشان می دهد وی تاکنون حدود 57 بار به طور مستقیم درباره بازگشت شرکت های نفتی خارجی سخن گفته است. این تعداد نشان می دهد که به طور متوسط زنگنه هر هفته یک بار از شرکت های غربی برای بازگشت به صنعت نفت کشورمان دعوت کرده است.

امید می رود با نتیجه ای که  وزارت نفت دولت یازدهم از همکاری با غربی ها بدست آورد، اصول اساسی اقتصاد مقاومتی و توجه به شرکت های داخلی، سرلوحه کار وزارت نفت قرار گیرد.

مطمئنا در صورت تداوم این دعوت های بی حاصل، شاید 4 سال دولت یازدهم بگذرد و همچنان وزارت نفت چشم به راه غربی ها بماند و رکود در صنعت نفت کشور ضربه ای اساسی به این صنعت بزند.