کد خبر 33814
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۰:۰۱

سعيد بيابانکي گفت: با خداحافظي استاد معلم از شعر و شاعري بخشي از جامعه ادبي زيان مي‌کند اما او مي‌خواسته با اين کار به ديگران درس بدهد تا به او اقتدا کنند.

به گزارش مشرق، سعيد بيابانکي در گفت‌و‌گو با فارس درباره حاشيه‌هاي اختتاميه جشنواره فجر و خداحافظي علي معلم دامغاني از دنياي شعر و شاعري و آيا اينکه دنياي شعر و شاعري بازنشستگي دارد يا نه گفت: شاعري که بازنشستگي ندارد. اين شعر است که به آدم سلام مي‌کند و شعر هم هست که از آدم خداحافظي مي‌کند. اما به هر حال اين اتفاق افتاده و احتمالا منظور ايشان بوده است که ديگر پشت تريبون حاضر نمي‌شوم.

* اي کاش شاعران پيشکسوت از ورزشکاران درس بگيرند

وي افزود: 2 سال پيش من در مصاحبه با خبرگزاري‌ها گفته بودم که اي کاش پيش کسوت‌هاي شعر هم از ورزش درس مي‌گرفتند و يک روز با تريبون خداحافظي مي‌کردند.
بيابانکي گفت:اين خداحافظي با تريبون به علت کثرت شاعران جوان در يکي دودهه اخير و کارهاي درخشاني است که ارائه مي‌دهند و به هر حال بايد عرصه براي جوان‌ترها باز شود.
وي افزود: بارها ديده شده که در يک برنامه 2 ساعته شعرخواني، 10 نفر پيشکسوت شعر مي‌خوانند که معمولا اين شعرهايشان هم قديمي و براي 20 سال پيش است. معلوم است که جماعت به حظ هنري نمي‌رسد در حالي که جوان‌ترها مي‌توانند اين نقص را بر طرف کنند.

* معلم خودش را تکرار نکرده اما بقيه از او درس بگيرند

اين شاعر گفت: گرچه به نظر من با خداحافظي استاد معلم از شعر و شاعري بخشي از جامعه ادبي زيان مي‌کند چون او تنها شاعر نيست بلکه فاضل و دانشمند و گنجينه‌اي از اطلاعات ادبي و تاريخي است، اما او مي‌خواسته با اين کار به ديگران درس بدهد که به او اقتدا کنند.
بيابانکي اظهار داشت: علي معلم با اين حرکت مي خواست به آنهايي که ديگر حرفي براي گفتن ندارند ياد بدهد کنار بروند و اين درحالي است که خود ايشان در اين سال‌ها هيچ وقت خودش را تکرار نکرده و درجا نزده است.
وي افزود:علي معلم زماني با مثنوي‌هاي آنچناني شورانگيزي مي‌کرد، در فصل بعدي کارهايش به ترانه سرايي پرداخت و دو سالي هم بود که شنيده بودم به شعرهاي نيمايي مي‌پردازد. ايشان درجا نزده اما بقيه از او ياد بگيرند.