گروه سیاسی مشرق - روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
****
در ستون اخبار ویژه کیهان آمده است:
شمار منتقدان دولت در مجلس آینده افزایش مییابد
یک نماینده حامی دولت پیشبینی کرد در مجلس آینده بر تعداد کرسیهای منتقدان دولت اضافه شود.ابراهیم نکو یکی از 7-8 نمایندهای است که پیگیر تشکیل فراکسیون حامیان دولت بوده اما به موفقیت نرسیدهاند. مقایسه آرای فرجی دانا (وزیر برکنار شده علوم) به هنگام اخذ رای اعتماد و سپس استیضاح نشان میدهد که حدود 70 نفر بر شمار منتقدان افزوده شده است.نکو در مصاحبه با روزنامه آفتاب یزد و درباره ترکیب مجلس آینده گفته است: آنچه بنده از استیضاح به دستم آمد اینکه حضور گروهی با سبک و سیاق مخالفت با دولت در مجلس آینده حتمی است و احتمالا به کرسیهایشان هم افزوده میشود. پس دولت نیاز دارد تا به شناسایی نمایندگان حامی خود در مجلس اقدام کند.
وی همچنین گفت: از نکات مهم این استیضاح میتوان به این مسئله اشاره کرد که دولت آن اقتداری را که در اثر حمایت کسر قابل توجهی از نمایندگان در قبال خود تا به حال در مجلس میدید را متزلزل میبیند. به عبارت دیگر تعداد نمایندگانی را که متناسب با برنامهها و سیاستها از دولت حمایت میکردند را از این به بعد کمتر خواهد دید.
وی با بیان اینکه خطر استیضاح برای دیگر وزرا هم وجود دارد خاطرنشان کرد: البته باید درنظر داشت این تهدیدها بنا به دلایلی به وجود میآید. تعامل ضعیف برخی وزرا با نمایندگان از جمله عواملی است که این تهدید را تقویت میکند. در واقع وزرا جزئیات برنامههای خود را کمتر با نمایندگان به اشتراک میگذارند.ابراهیم نکو گفت: «به نظر میرسد دولت و وزرا باید یک اصلاحات ولو اندک را در تعاملات خود با نمایندگان درپیش بگیرند. در واقع میخواهم بگویم موضوع وزیر علوم میتوانست به روز استیضاح نرسد و خیلی راحت در یک نشست صمیمانه قابل حل باشد و در همان ابتدای کار قضیه حل بشود. به هرحال باید بپذیریم. ضمن اینکه دولت نماینده ملت است، نمایندگان نیز وکلای مردم هستند پس هر دو اشتراکات زیادی دارند که میطلبد از این اشتراکات برای رفع مشکلات استفاده کنند.»وی تصریح کرد: «از طرفی دیگر، حامیان اعتدالی دولت در مجلس هنوز آن اقتدار لازم را که بتوانند بر تصمیمگیریهای مجلس تاثیرگذار باشند، را ندارند.»
روحانی 12 سال پیش کدام گرفتاری نفتی را پیشبینی کرد؟!
دکتر حسن روحانی در آذرماه سال 81 و از جایگاه دبیر شورای عالی امنیت ملی با ارسال نامهای خطاب به رئیسجمهور وقت عملکرد بیژن زنگنه وزیر نفت کابینه اصلاحات را به شدت مورد اعتراض قرار داده و اقدام به انعقاد قرارداد نفتی «کرسنت» را بیرون از چارچوب قانون توصیف کرده بود.به گزارش جهاننیوز، در بخشی از نامه دکتر روحانی درباره عقد قرارداد کرسنت که نوعی پیشبینی درباره آینده است، آمده بود: «عقد قرارداد طولانی گاز با شرکتی غیرمعتبر که بنا بر گزارشات دریافتی از وزارت نفت طی سالهای گذشته عملکردی ضعیف و توأم با نادیده گرفتن حقوق ایران در ارتباط با میدان نفتی مبارک داشته، تکرار تجربه تلخی است که سالیان دراز گرفتار آن خواهیم بود.»
جهاننیوز نوشت: گرفتاریهایی که قرارداد کرسنت تا به امروز برای ایران ایجاد کرده و خطر زیان میلیارد دلاری از کیسه بیتالمال، نشانگر پیشبینی دقیق آقای روحانی در سال 81 است.بنا بر برخی گزارشها جریمه 18 میلیارد دلاری از قبل این قرارداد متوجه ایران شده است. طبق این قرارداد گاز ایران 14 برابر زیر قیمت جهانی به امارات (برای 25 سال) فروخته میشد.به نظر میرسد مدیران کرسنت با بهکارگیری دلالان ایرانی مورد وثوق مدیران در دوره انعقاد قرارداد کرسنت که امروز به لطف دولت یازدهم مجددا بر کرسی قدرت تکیه زدهاند، تصمیم دارند مسیر را برای رتق و فتق مجدد پرونده به نفع طرف اماراتی رقم زنند. به نوعی میتوان گفت کرسنت مسیر را به نحوی چیدمان کرده که ایرانیان میان 2 گزینه تن دادن به جریمه هنگفت میلیارد دلاری یا ساخت و پاخت با اماراتیهای خوشاشتها مخیر به انتخاب اجباری یکی باشند.یادآور میشود قرارداد یاد شده با مساعدت و دلالی برخی مدیران ارشد وزارت نفت در دولت اصلاحات منعقد شده و از این نظر برخی از اظهارات همان مقامات مبنی بر مخالفت با بخور بخور و رانت و فساد قابل تأمل است.
تیتر کیهان هوشمندانه بود اما چرا کسی از «به جهنم» دفاع نکرد؟
«تیتر روزنامه کیهان درباره به جهنمی که رئیسجمهور به منتقدان گفت خوب و هوشمندانه و روزنامهنگارانه بود».روزنامه اصلاحطلب اعتماد این مطلب را به قلم یکی از اعضای ستاد تبلیغاتی روحانی در زمان انتخابات منتشر کرد و نوشت: راست و صریح بگویم که این 30، 40 نماینده مجلس نبودند که فرجی دانا را از وزارت انداختند، بلکه این تیم رسانهای و غیررسانهای دولت بود که دست روی دست گذاشت تا نه تنها یک وزیر دانا و با فضیلت بیفتد بلکه راه استیضاح باز شود و دیگر وزرا در صف سؤال و توضیح بایستند.اعتماد مینویسد: من از دولتی که دوستش دارم متوقعم که بعد از یک سال از وضعیت انتخاباتی و تبلیغاتی خارج شود و پایش را روی زمین سفت بگذارد و بداند که اگر دیر بجنبد قافیه را باخته است.این روزنامه با وجود حملات سنگین رسانههای حامی دولت علیه استیضاحکنندگان میافزاید: نه تنها لابیمنها کاری درخور نکردهاند بلکه تیم رسانهای نیز موفق نشده تا هزینه استیضاح را برای رقیب بالا ببرد. استیضاح سهل است، دولت در توضیح توانایی و گزارش کارش نیز ضعیف است. بپرسید ببینید برای انصراف مردم از یارانه چقدر هزینه کردند و دست آخر چه کردند؟
اعتماد نوشت: وقتی سر ماهی 40 هزار تومن کسی همراهیتان نمیکند بر سر مسائل جدی سیاسی تردید دارم که کسی کنارتان بایستد... بحث یارانه به کنار؛ در یک نزاع ساده بین وزارت کار و شهرداری، متاسفانه دولت بازنده شد و به لحاظ رسانهای رفت جایی که عرب نی انداخت.نویسنده ادامه میدهد: وقتی رئیسجمهور قرار است به محفلی برود یا وارد مجلسی شود، 8، 9 نفر دورش را میگیرند و با تیتر تکراری «همه مردان رئیسجمهور» صلای «نحن عصبه» میزنند، اما وقتی که رئیسجمهور قدری رو ترش میکند و یک به جهنم ساده از دهانش در میرود، از این برادران غیور یک نفر هم نیست که پای کار بیاید و از رئیسش دفاع کند و بگوید «خیلی هم خوب گفت که بدخواهان و ترسوها و بزدلها بروند به جهنم». مقایسه کنید روزنامهها را فردای همین «به جهنم». کیهان تیتر زد و چقدر خوب و هوشمندانه و روزنامهنگارانه که «رئیسجمهور با دعوت به جهنم از گفتمان اعتدل رونمایی کرد». کمترین کاری که رسانههای دولت میتوانستند بکنند این بود که هزینه استیضاح را بالا ببرند، اما رفتارشان طوری بود که نه خانی آمده و نه خانی رفته. فکر میکنم این توضیح غیرضروری است که پروپاگاندا با کار رسانهای زمین تا آسمان فرق دارد؛ اگر چه رفقای ما پروپاگاندا هم بلد نیستند. یک سال گذشت و همه ترس من این است که سه سال دیگر هم بگذرد و ما نتوانیم حرفمان را به کرسی بنشانیم
هنر ویژه افراطیون در تبدیل موافقان به مخالفان وزیر علوم!
استیضاح وزیر علوم از سوی نمایندگان انقلابی، پروژه عملیات روانی افراطیون علیه مجلس را به شکست کشاند.افراطیون طی یک سال اخیر چنین القا میکردند که اکثریت مجلس اصولگرا نیست و در برابر تحرکات تندروها و نفاق جدید منفعل عمل میکند. اما برکناری وزیری که به عنوان مأمور نیابتی تندروها عمل میکرد به توهمپراکنیها درباره هویت مجلس پایان داد.در همین زمینه روزنامه زنجیرهای آرمان به نقل از احمد شیرزاد (عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم) نوشت: متاسفانه این یک نقطه ضعف است که نمایندگان حامی دولت هنوز سازوکار درستی برای حمایت از دولت و توانایی تاثیر بر دیگر نمایندگان مجلس را ندارند.وی در پاسخ این سؤال که نزدیک به 150 نفر از نمایندگان رأی به عدم صلاحیت وزیر علوم دادند، به نظر شما دلیل این تغییر در چینش آرا ضعف دولت بود یا جوسازی مخالفان؟ گفت: توقع بیشتری از مجلس اصولگرا نبود. به هر حال این مجلس یک مجلس اصولگرا است و بدنه آن را نمایندگان اصولگرا تشکیل میدهند. ما هم توقع نداریم این مجلس در تمام عقاید خود تجدیدنظر کند. به هر حال در حوزه فرهنگی هنوز با تنگنظریهایی مواجه هستیم.
شیرزاد درباره معرفی محمدعلی نجفی به عنوان سرپرست وزارت علوم نیز گفت: مشخص نیست که ایشان به عنوان سرپرست در این مجموعه خدمت کنند یا با توجه به مشکلات جسمی که دارند تنها به عنوان سرپرست در وزارتخانه حضور داشته باشند.در همین حال روزنامه اعتماد نیز با اشاره به اینکه 145 نماینده به عزل فرجی دانا رأی دادند و نمیتوان این رأی بالا را به جبهه پایداری نسبت داد نوشت: آمارها نشان میدهد تعداد اعضای جبهه پایداری در مجلس آن قدرها هم زیاد نیست اما ائتلاف جبهه پایداری و نمایندگان طیف حداد عادل و احمد توکلی بود که فضای استیضاح را تغییر داد. ائتلاف این 145 نماینده شاید در یک سال گذشته زیر سایه 40 تا 50 نماینده مجلس پنهان شده بود. 145 نمایندهای که شاید در همه فراکسیونهای مجلس از رهروان ولایت گرفته تا اصولگرایان و مستقلان حضور دارند و کسی از تولد ائتلافشان خبر نداشته است. حالا اما همین 145 نماینده مجلس به باورهای جدیدی رسیدهاند.
این روزنامه میافزاید: آرای موافق به استیضاح وزیر علوم نشان داد که مخالفان تنها در فراکسیون اصولگرایان مجلس نیستند مشخص شد که عدهای هم در فراکسیون رهروان ولایت هستند.یادآور میشود مجلس در حالی با 145 رأی موافق استیضاح، 110 رأی مخالف و 15 رأی ممتنع از فرجی دانا سلب اعتماد کرد که 5 آبان سال گذشته با حسن ظن با وی مواجه شده بود. وی آن زمان با 159 رأی موافق، 70 رأی مخالف و 32 رأی ممتنع مورد اعتماد نمایندگان قرار گرفته بود اما عملکرد وی به عنوان گماشته مسلوبالاختیار افراطیون موجب شد نمایندگان از وی سلب اعتماد کنند.مقایسه 2 رأی فرجی دانا حاکی از آن است که از تعداد موافقان وی 49 نفر کاسته شده و 75 نفر بر مخالفان وی افزوده شده است؛ ضمن اینکه آرای ممتنع درباره وی نیز از 32 نفر به 15 نفر (یعنی 17 نفر) کاهش یافته است. این جابهجایی از یک سو حاکی از عزم مجلس به حمایت از دولت در روز رأی اعتماد دارد و از سوی دیگر نشان میدهد فرجی دانا با حسن اعتماد مجلس امانتدارانه برخورد نکرده است. اکثریت مجلس با تصمیم اخیر خود نشان داد فراتر از القائات سیاسی و باندی، مجلس طرفدار اصول انقلاب است و بر مرزبندیهای مصنوعی باور ندارد. در حقیقت روز چهارشنبه 29 مرداد روز بصیرت مجلس بود.
فرجی دانا پیش از این ضمن دریافت تذکرات مختلف نمایندگان از مجلس کارت زرد گرفته بود اما بیاعتنایی مکرر وی به تذکرات مراجع عظام تقلید، شورای انقلاب فرهنگی و نمایندگان موجب شد تا این بار وی از مجلس کارت قرمز بگیرد.در عین حال به نظر میرسد برخی بداخلاقیها از جمله دروغپراکنی درباره بورسیهها و ترور شخصیت نمایندگان و نیز اهانتهای زنجیرهای به منتقدان دلسوز در سلب اعتماد مجلس از وزیر علوم کابینه موثر بوده است.جلسه استیضاح یک خبر دقیق نیز با خود داشت و آن اینکه طیف انگشتشمار موسوم به وکیلالدوله فاقد کمترین پایگاه در مجلس هستند چه اینکه اگر آنان کمترین نفوذی در مجلس داشتند نباید به اعتبار فعال شدن همانها، افت شدید آرای وزیر علوم در مجلس پیش میآمد.
روزنامه جمهوری اسلامی در ستون جهت اطلاع خود نوشت:
شمار منتقدان دولت در مجلس آینده افزایش مییابد
یک نماینده حامی دولت پیشبینی کرد در مجلس آینده بر تعداد کرسیهای منتقدان دولت اضافه شود.ابراهیم نکو یکی از 7-8 نمایندهای است که پیگیر تشکیل فراکسیون حامیان دولت بوده اما به موفقیت نرسیدهاند. مقایسه آرای فرجی دانا (وزیر برکنار شده علوم) به هنگام اخذ رای اعتماد و سپس استیضاح نشان میدهد که حدود 70 نفر بر شمار منتقدان افزوده شده است.نکو در مصاحبه با روزنامه آفتاب یزد و درباره ترکیب مجلس آینده گفته است: آنچه بنده از استیضاح به دستم آمد اینکه حضور گروهی با سبک و سیاق مخالفت با دولت در مجلس آینده حتمی است و احتمالا به کرسیهایشان هم افزوده میشود. پس دولت نیاز دارد تا به شناسایی نمایندگان حامی خود در مجلس اقدام کند.
وی همچنین گفت: از نکات مهم این استیضاح میتوان به این مسئله اشاره کرد که دولت آن اقتداری را که در اثر حمایت کسر قابل توجهی از نمایندگان در قبال خود تا به حال در مجلس میدید را متزلزل میبیند. به عبارت دیگر تعداد نمایندگانی را که متناسب با برنامهها و سیاستها از دولت حمایت میکردند را از این به بعد کمتر خواهد دید.
وی با بیان اینکه خطر استیضاح برای دیگر وزرا هم وجود دارد خاطرنشان کرد: البته باید درنظر داشت این تهدیدها بنا به دلایلی به وجود میآید. تعامل ضعیف برخی وزرا با نمایندگان از جمله عواملی است که این تهدید را تقویت میکند. در واقع وزرا جزئیات برنامههای خود را کمتر با نمایندگان به اشتراک میگذارند.ابراهیم نکو گفت: «به نظر میرسد دولت و وزرا باید یک اصلاحات ولو اندک را در تعاملات خود با نمایندگان درپیش بگیرند. در واقع میخواهم بگویم موضوع وزیر علوم میتوانست به روز استیضاح نرسد و خیلی راحت در یک نشست صمیمانه قابل حل باشد و در همان ابتدای کار قضیه حل بشود. به هرحال باید بپذیریم. ضمن اینکه دولت نماینده ملت است، نمایندگان نیز وکلای مردم هستند پس هر دو اشتراکات زیادی دارند که میطلبد از این اشتراکات برای رفع مشکلات استفاده کنند.»وی تصریح کرد: «از طرفی دیگر، حامیان اعتدالی دولت در مجلس هنوز آن اقتدار لازم را که بتوانند بر تصمیمگیریهای مجلس تاثیرگذار باشند، را ندارند.»
روحانی 12 سال پیش کدام گرفتاری نفتی را پیشبینی کرد؟!
دکتر حسن روحانی در آذرماه سال 81 و از جایگاه دبیر شورای عالی امنیت ملی با ارسال نامهای خطاب به رئیسجمهور وقت عملکرد بیژن زنگنه وزیر نفت کابینه اصلاحات را به شدت مورد اعتراض قرار داده و اقدام به انعقاد قرارداد نفتی «کرسنت» را بیرون از چارچوب قانون توصیف کرده بود.به گزارش جهاننیوز، در بخشی از نامه دکتر روحانی درباره عقد قرارداد کرسنت که نوعی پیشبینی درباره آینده است، آمده بود: «عقد قرارداد طولانی گاز با شرکتی غیرمعتبر که بنا بر گزارشات دریافتی از وزارت نفت طی سالهای گذشته عملکردی ضعیف و توأم با نادیده گرفتن حقوق ایران در ارتباط با میدان نفتی مبارک داشته، تکرار تجربه تلخی است که سالیان دراز گرفتار آن خواهیم بود.»
جهاننیوز نوشت: گرفتاریهایی که قرارداد کرسنت تا به امروز برای ایران ایجاد کرده و خطر زیان میلیارد دلاری از کیسه بیتالمال، نشانگر پیشبینی دقیق آقای روحانی در سال 81 است.بنا بر برخی گزارشها جریمه 18 میلیارد دلاری از قبل این قرارداد متوجه ایران شده است. طبق این قرارداد گاز ایران 14 برابر زیر قیمت جهانی به امارات (برای 25 سال) فروخته میشد.به نظر میرسد مدیران کرسنت با بهکارگیری دلالان ایرانی مورد وثوق مدیران در دوره انعقاد قرارداد کرسنت که امروز به لطف دولت یازدهم مجددا بر کرسی قدرت تکیه زدهاند، تصمیم دارند مسیر را برای رتق و فتق مجدد پرونده به نفع طرف اماراتی رقم زنند. به نوعی میتوان گفت کرسنت مسیر را به نحوی چیدمان کرده که ایرانیان میان 2 گزینه تن دادن به جریمه هنگفت میلیارد دلاری یا ساخت و پاخت با اماراتیهای خوشاشتها مخیر به انتخاب اجباری یکی باشند.یادآور میشود قرارداد یاد شده با مساعدت و دلالی برخی مدیران ارشد وزارت نفت در دولت اصلاحات منعقد شده و از این نظر برخی از اظهارات همان مقامات مبنی بر مخالفت با بخور بخور و رانت و فساد قابل تأمل است.
تیتر کیهان هوشمندانه بود اما چرا کسی از «به جهنم» دفاع نکرد؟
«تیتر روزنامه کیهان درباره به جهنمی که رئیسجمهور به منتقدان گفت خوب و هوشمندانه و روزنامهنگارانه بود».روزنامه اصلاحطلب اعتماد این مطلب را به قلم یکی از اعضای ستاد تبلیغاتی روحانی در زمان انتخابات منتشر کرد و نوشت: راست و صریح بگویم که این 30، 40 نماینده مجلس نبودند که فرجی دانا را از وزارت انداختند، بلکه این تیم رسانهای و غیررسانهای دولت بود که دست روی دست گذاشت تا نه تنها یک وزیر دانا و با فضیلت بیفتد بلکه راه استیضاح باز شود و دیگر وزرا در صف سؤال و توضیح بایستند.اعتماد مینویسد: من از دولتی که دوستش دارم متوقعم که بعد از یک سال از وضعیت انتخاباتی و تبلیغاتی خارج شود و پایش را روی زمین سفت بگذارد و بداند که اگر دیر بجنبد قافیه را باخته است.این روزنامه با وجود حملات سنگین رسانههای حامی دولت علیه استیضاحکنندگان میافزاید: نه تنها لابیمنها کاری درخور نکردهاند بلکه تیم رسانهای نیز موفق نشده تا هزینه استیضاح را برای رقیب بالا ببرد. استیضاح سهل است، دولت در توضیح توانایی و گزارش کارش نیز ضعیف است. بپرسید ببینید برای انصراف مردم از یارانه چقدر هزینه کردند و دست آخر چه کردند؟
اعتماد نوشت: وقتی سر ماهی 40 هزار تومن کسی همراهیتان نمیکند بر سر مسائل جدی سیاسی تردید دارم که کسی کنارتان بایستد... بحث یارانه به کنار؛ در یک نزاع ساده بین وزارت کار و شهرداری، متاسفانه دولت بازنده شد و به لحاظ رسانهای رفت جایی که عرب نی انداخت.نویسنده ادامه میدهد: وقتی رئیسجمهور قرار است به محفلی برود یا وارد مجلسی شود، 8، 9 نفر دورش را میگیرند و با تیتر تکراری «همه مردان رئیسجمهور» صلای «نحن عصبه» میزنند، اما وقتی که رئیسجمهور قدری رو ترش میکند و یک به جهنم ساده از دهانش در میرود، از این برادران غیور یک نفر هم نیست که پای کار بیاید و از رئیسش دفاع کند و بگوید «خیلی هم خوب گفت که بدخواهان و ترسوها و بزدلها بروند به جهنم». مقایسه کنید روزنامهها را فردای همین «به جهنم». کیهان تیتر زد و چقدر خوب و هوشمندانه و روزنامهنگارانه که «رئیسجمهور با دعوت به جهنم از گفتمان اعتدل رونمایی کرد». کمترین کاری که رسانههای دولت میتوانستند بکنند این بود که هزینه استیضاح را بالا ببرند، اما رفتارشان طوری بود که نه خانی آمده و نه خانی رفته. فکر میکنم این توضیح غیرضروری است که پروپاگاندا با کار رسانهای زمین تا آسمان فرق دارد؛ اگر چه رفقای ما پروپاگاندا هم بلد نیستند. یک سال گذشت و همه ترس من این است که سه سال دیگر هم بگذرد و ما نتوانیم حرفمان را به کرسی بنشانیم
هنر ویژه افراطیون در تبدیل موافقان به مخالفان وزیر علوم!
استیضاح وزیر علوم از سوی نمایندگان انقلابی، پروژه عملیات روانی افراطیون علیه مجلس را به شکست کشاند.افراطیون طی یک سال اخیر چنین القا میکردند که اکثریت مجلس اصولگرا نیست و در برابر تحرکات تندروها و نفاق جدید منفعل عمل میکند. اما برکناری وزیری که به عنوان مأمور نیابتی تندروها عمل میکرد به توهمپراکنیها درباره هویت مجلس پایان داد.در همین زمینه روزنامه زنجیرهای آرمان به نقل از احمد شیرزاد (عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم) نوشت: متاسفانه این یک نقطه ضعف است که نمایندگان حامی دولت هنوز سازوکار درستی برای حمایت از دولت و توانایی تاثیر بر دیگر نمایندگان مجلس را ندارند.وی در پاسخ این سؤال که نزدیک به 150 نفر از نمایندگان رأی به عدم صلاحیت وزیر علوم دادند، به نظر شما دلیل این تغییر در چینش آرا ضعف دولت بود یا جوسازی مخالفان؟ گفت: توقع بیشتری از مجلس اصولگرا نبود. به هر حال این مجلس یک مجلس اصولگرا است و بدنه آن را نمایندگان اصولگرا تشکیل میدهند. ما هم توقع نداریم این مجلس در تمام عقاید خود تجدیدنظر کند. به هر حال در حوزه فرهنگی هنوز با تنگنظریهایی مواجه هستیم.
شیرزاد درباره معرفی محمدعلی نجفی به عنوان سرپرست وزارت علوم نیز گفت: مشخص نیست که ایشان به عنوان سرپرست در این مجموعه خدمت کنند یا با توجه به مشکلات جسمی که دارند تنها به عنوان سرپرست در وزارتخانه حضور داشته باشند.در همین حال روزنامه اعتماد نیز با اشاره به اینکه 145 نماینده به عزل فرجی دانا رأی دادند و نمیتوان این رأی بالا را به جبهه پایداری نسبت داد نوشت: آمارها نشان میدهد تعداد اعضای جبهه پایداری در مجلس آن قدرها هم زیاد نیست اما ائتلاف جبهه پایداری و نمایندگان طیف حداد عادل و احمد توکلی بود که فضای استیضاح را تغییر داد. ائتلاف این 145 نماینده شاید در یک سال گذشته زیر سایه 40 تا 50 نماینده مجلس پنهان شده بود. 145 نمایندهای که شاید در همه فراکسیونهای مجلس از رهروان ولایت گرفته تا اصولگرایان و مستقلان حضور دارند و کسی از تولد ائتلافشان خبر نداشته است. حالا اما همین 145 نماینده مجلس به باورهای جدیدی رسیدهاند.
این روزنامه میافزاید: آرای موافق به استیضاح وزیر علوم نشان داد که مخالفان تنها در فراکسیون اصولگرایان مجلس نیستند مشخص شد که عدهای هم در فراکسیون رهروان ولایت هستند.یادآور میشود مجلس در حالی با 145 رأی موافق استیضاح، 110 رأی مخالف و 15 رأی ممتنع از فرجی دانا سلب اعتماد کرد که 5 آبان سال گذشته با حسن ظن با وی مواجه شده بود. وی آن زمان با 159 رأی موافق، 70 رأی مخالف و 32 رأی ممتنع مورد اعتماد نمایندگان قرار گرفته بود اما عملکرد وی به عنوان گماشته مسلوبالاختیار افراطیون موجب شد نمایندگان از وی سلب اعتماد کنند.مقایسه 2 رأی فرجی دانا حاکی از آن است که از تعداد موافقان وی 49 نفر کاسته شده و 75 نفر بر مخالفان وی افزوده شده است؛ ضمن اینکه آرای ممتنع درباره وی نیز از 32 نفر به 15 نفر (یعنی 17 نفر) کاهش یافته است. این جابهجایی از یک سو حاکی از عزم مجلس به حمایت از دولت در روز رأی اعتماد دارد و از سوی دیگر نشان میدهد فرجی دانا با حسن اعتماد مجلس امانتدارانه برخورد نکرده است. اکثریت مجلس با تصمیم اخیر خود نشان داد فراتر از القائات سیاسی و باندی، مجلس طرفدار اصول انقلاب است و بر مرزبندیهای مصنوعی باور ندارد. در حقیقت روز چهارشنبه 29 مرداد روز بصیرت مجلس بود.
فرجی دانا پیش از این ضمن دریافت تذکرات مختلف نمایندگان از مجلس کارت زرد گرفته بود اما بیاعتنایی مکرر وی به تذکرات مراجع عظام تقلید، شورای انقلاب فرهنگی و نمایندگان موجب شد تا این بار وی از مجلس کارت قرمز بگیرد.در عین حال به نظر میرسد برخی بداخلاقیها از جمله دروغپراکنی درباره بورسیهها و ترور شخصیت نمایندگان و نیز اهانتهای زنجیرهای به منتقدان دلسوز در سلب اعتماد مجلس از وزیر علوم کابینه موثر بوده است.جلسه استیضاح یک خبر دقیق نیز با خود داشت و آن اینکه طیف انگشتشمار موسوم به وکیلالدوله فاقد کمترین پایگاه در مجلس هستند چه اینکه اگر آنان کمترین نفوذی در مجلس داشتند نباید به اعتبار فعال شدن همانها، افت شدید آرای وزیر علوم در مجلس پیش میآمد.
****
* امروز قرار است "فراكسيون اعتدال" در مجلس اعلام موجوديت كند. گفته ميشود عدهاي از اعضاء "فراكسيون رهروان ولايت" به "فراكسيون اعتدال" پيوستهاند. فراكسيون رهروان، در ماجراي استيضاح دكتر فرجي دانا نتوانست تشكيلاتي و منسجم عمل كند.
* منابع وابسته به گروه داعش در شبكههاي اجتماعي خبر دادند كه اين گروه تروريستي "ابوعبيده المغربي" وزير اطلاعات خود را اعدام كرد. به گزارش ايسنا، براساس اعلام اين منابع، قرار بود ابوعبيده چند ماه قبل با ترتيب دادن يك انفجار گسترده مقر "ابوخالد السوري" از رهبران امنيتي در سوريه را هدف قرار دهد.
* پزشكان و كارشناسان تغذيه در انگليس نسبت به افزايش گسترده فقر غذايي و سوءتغذيه در كشورشان هشدار دادهاند. آنها ميگويند فقر غذايي در انگلستان كه به سوءتغذيه منجر شده به پديدهاي عادي و معمولي در كشور بدل شده است. كارشناسان ميگويند فقر غذايي در انگلستان باعث افزايش دامنه وسيعي از بيماريها به خصوص راشيتيسم شده است. به گزارش خبرگزاري راشاتودي، گزارش جديدي كه در انگلستان و به رهبري بنياد سلامت عمومي منتشر شده است حاكي از آن است كه بسياري از مردم ديگر نميتوانند غذاي مورد نياز بدن خود را تأمين كنند. اين گزارش نشان ميدهد كه تعداد انگليسيهايي كه به خاطر سوءتغذيه و فقر غذايي كارشان به بيمارستان كشيده است، 19درصد افزايش داشته است. تعداد انگليسيها و ولزيهايي كه در سال گذشته به خاطر عدم توانايي مالي در خريد غذا به بيمارستان منتقل شدهاند از 5469 نفر به 6520 نفر رسيده است.
* بنابر اعلام اداره آمار و اطلاعات عربستان سعودي، زنان 60 درصد از جمعيت بيسوادان اين كشور را تشكيل ميدهند. به گزارش شفقنا طبق مطالعات انجام شده توسط اداره مركزي آمار و اطلاعات عربستان سعودي، حدود 730 هزار زن در اين كشور سواد خواندن و نوشتن ندارند. تعداد مردان بيسواد اين كشور نيز بيش از 426 هزار نفر برآورد شده است. در اين مطالعه همچنين مشخص شد زنان تنها 17 درصد از جمعيت كلي دارندگان مدرك دكتري و كمتر از يك چهارم از جمعيت 166 هزار و 500 نفري از دارندگان مدرك كارشناسي را به خود اختصاص ميدهند.
* وزير حقوق بشر عراق اعلام كرد گروه تروريستي داعش، حداقل 690 بانوي شيعه و ايزدي را به گروگان گرفته است. به گزارش پايگاه خبري شبكه العالم، "محمد شياع السوداني" در كنفرانس مطبوعاتي گفت: داعش بيش از 600 دختر ايزدي را در ساختمان مدرسه "آثار" در منطقه تلعفر زنداني كرده است كه اين دخترها در معرض شكنجه رواني و فيزيكي هستند. وي افزود: عناصر مسلح داعش همچنين 75 زن شيعه را در منطقه سنجار زنداني كردهاند، و در منطقه البحيرات واقع در كرانه منطقه جرف الصخر در شمال بابل، 15دختر را ربودهاند. وزير حقوق بشر عراق با تاكيد بر اين كه ربودن بانوان توسط داعش به پديدهاي خطرناك تبديل شده است، گفت: در كمال تاسف بايد عرض كنم كه داعش، بازاري براي فروش زنان اسير شده ايجاد كرده است و به شيوه عصر جاهليت، زنان را در بازار خريد و فروش ميكند.
* مجري برنامه "اين شب ها"ي سيماي جمهوري اسلامي درباره مطلب چاپ شده در ستون جهت اطلاع ديروز كه در آن از بعضي مطالب از كارشناسان مسائل مذهبي انتقاد شده بود توضيحي داده كه ملاحظه ميفرمائيد: "اتفاقاً ساعاتي قبل از نگارش اين سطور كه براي خريد نان رفته بودم، شهروندي، همين تكه از برنامه "اين شبها" را كه از ماهوارهها به صورت گزيده و دستكاري شده مدتهاست پخش و بازپخش شده، حواس ميهن دوستي و تدين مردم ما را خراش و خارش ميدهد، معترض شد! به او توضيحاتي دادم كه در كنار جهت اطلاع اول شهريور نود و سه خوبست بدانيد و آن را رسالتاً منتشر كنيد: آن سؤال، يكي از دهها سؤال و موضوعي بود كه ضمن حدود 20 برنامه كه درباره جان دادن، مرگ، قبر، برزخ و قيامت داشتيم، طرح شده بود؛ من ضمن آن همه بحث، يك بار پرسيدم "راستي زبان ما در آن دنيا چيست؟"؛ كارشناس هم مستند به نقلي از پيامبر اسلام - كه از جمله ذيل آيه 195 سوره شعرا (قرآن به زبان عربي روشن است) فرمودهاند: أنا أحب العربيه لانها لغة أهل الجنه، (من عربي را دوست دارم؛ چون زبان اهل بهشت است.)- گفتند: "زبان در آن جهان، اساساً عربي است - البته نه از نوع عربي اين جا؛ به همين دليل هم تلقين ميت و اينها به عربي است؛ در قيامت، زبان اهل بهشت، عربي است و زبان اهل عذاب، عجم است!" من پس از اظهار حيرت از اين پاسخ قاطع و اشراف علمي ايشان، شوخي بيجايي كردم و گفتم: "خب؛ خدا را شكر كه من عربي بلدم!!" همين، دستاويز شبهه افكنان شد و در نتيجه كار وسيع رسانهاي چنين جا انداختند كه: 1 - هر كس عرب زبان است، به بهشت ميرود! 2 - عجم، يعني فارسي! و 3 - هر كسي فارسي زبان است به جهنم ميرود! درحالي كه اهل دقت و دانش ميدانند كه منظور از اين پاسخ اين بوده كه زبان اهل بهشت در درون بهشت، عربي است؛ عجم هم به معناي زبان گنگ و نامفهوم است كه اهل دوزخ، گويا از شدت عذاب به لالي و گنگي ميافتند و زباني نامفهوم مييابند! و اگر عربها به فارسها عجم ميگفتهاند از اين جهت بوده كه زبان فارسي نزد ايشان مفهوم نبوده است!"
* منابع وابسته به گروه داعش در شبكههاي اجتماعي خبر دادند كه اين گروه تروريستي "ابوعبيده المغربي" وزير اطلاعات خود را اعدام كرد. به گزارش ايسنا، براساس اعلام اين منابع، قرار بود ابوعبيده چند ماه قبل با ترتيب دادن يك انفجار گسترده مقر "ابوخالد السوري" از رهبران امنيتي در سوريه را هدف قرار دهد.
* پزشكان و كارشناسان تغذيه در انگليس نسبت به افزايش گسترده فقر غذايي و سوءتغذيه در كشورشان هشدار دادهاند. آنها ميگويند فقر غذايي در انگلستان كه به سوءتغذيه منجر شده به پديدهاي عادي و معمولي در كشور بدل شده است. كارشناسان ميگويند فقر غذايي در انگلستان باعث افزايش دامنه وسيعي از بيماريها به خصوص راشيتيسم شده است. به گزارش خبرگزاري راشاتودي، گزارش جديدي كه در انگلستان و به رهبري بنياد سلامت عمومي منتشر شده است حاكي از آن است كه بسياري از مردم ديگر نميتوانند غذاي مورد نياز بدن خود را تأمين كنند. اين گزارش نشان ميدهد كه تعداد انگليسيهايي كه به خاطر سوءتغذيه و فقر غذايي كارشان به بيمارستان كشيده است، 19درصد افزايش داشته است. تعداد انگليسيها و ولزيهايي كه در سال گذشته به خاطر عدم توانايي مالي در خريد غذا به بيمارستان منتقل شدهاند از 5469 نفر به 6520 نفر رسيده است.
* بنابر اعلام اداره آمار و اطلاعات عربستان سعودي، زنان 60 درصد از جمعيت بيسوادان اين كشور را تشكيل ميدهند. به گزارش شفقنا طبق مطالعات انجام شده توسط اداره مركزي آمار و اطلاعات عربستان سعودي، حدود 730 هزار زن در اين كشور سواد خواندن و نوشتن ندارند. تعداد مردان بيسواد اين كشور نيز بيش از 426 هزار نفر برآورد شده است. در اين مطالعه همچنين مشخص شد زنان تنها 17 درصد از جمعيت كلي دارندگان مدرك دكتري و كمتر از يك چهارم از جمعيت 166 هزار و 500 نفري از دارندگان مدرك كارشناسي را به خود اختصاص ميدهند.
* وزير حقوق بشر عراق اعلام كرد گروه تروريستي داعش، حداقل 690 بانوي شيعه و ايزدي را به گروگان گرفته است. به گزارش پايگاه خبري شبكه العالم، "محمد شياع السوداني" در كنفرانس مطبوعاتي گفت: داعش بيش از 600 دختر ايزدي را در ساختمان مدرسه "آثار" در منطقه تلعفر زنداني كرده است كه اين دخترها در معرض شكنجه رواني و فيزيكي هستند. وي افزود: عناصر مسلح داعش همچنين 75 زن شيعه را در منطقه سنجار زنداني كردهاند، و در منطقه البحيرات واقع در كرانه منطقه جرف الصخر در شمال بابل، 15دختر را ربودهاند. وزير حقوق بشر عراق با تاكيد بر اين كه ربودن بانوان توسط داعش به پديدهاي خطرناك تبديل شده است، گفت: در كمال تاسف بايد عرض كنم كه داعش، بازاري براي فروش زنان اسير شده ايجاد كرده است و به شيوه عصر جاهليت، زنان را در بازار خريد و فروش ميكند.
* مجري برنامه "اين شب ها"ي سيماي جمهوري اسلامي درباره مطلب چاپ شده در ستون جهت اطلاع ديروز كه در آن از بعضي مطالب از كارشناسان مسائل مذهبي انتقاد شده بود توضيحي داده كه ملاحظه ميفرمائيد: "اتفاقاً ساعاتي قبل از نگارش اين سطور كه براي خريد نان رفته بودم، شهروندي، همين تكه از برنامه "اين شبها" را كه از ماهوارهها به صورت گزيده و دستكاري شده مدتهاست پخش و بازپخش شده، حواس ميهن دوستي و تدين مردم ما را خراش و خارش ميدهد، معترض شد! به او توضيحاتي دادم كه در كنار جهت اطلاع اول شهريور نود و سه خوبست بدانيد و آن را رسالتاً منتشر كنيد: آن سؤال، يكي از دهها سؤال و موضوعي بود كه ضمن حدود 20 برنامه كه درباره جان دادن، مرگ، قبر، برزخ و قيامت داشتيم، طرح شده بود؛ من ضمن آن همه بحث، يك بار پرسيدم "راستي زبان ما در آن دنيا چيست؟"؛ كارشناس هم مستند به نقلي از پيامبر اسلام - كه از جمله ذيل آيه 195 سوره شعرا (قرآن به زبان عربي روشن است) فرمودهاند: أنا أحب العربيه لانها لغة أهل الجنه، (من عربي را دوست دارم؛ چون زبان اهل بهشت است.)- گفتند: "زبان در آن جهان، اساساً عربي است - البته نه از نوع عربي اين جا؛ به همين دليل هم تلقين ميت و اينها به عربي است؛ در قيامت، زبان اهل بهشت، عربي است و زبان اهل عذاب، عجم است!" من پس از اظهار حيرت از اين پاسخ قاطع و اشراف علمي ايشان، شوخي بيجايي كردم و گفتم: "خب؛ خدا را شكر كه من عربي بلدم!!" همين، دستاويز شبهه افكنان شد و در نتيجه كار وسيع رسانهاي چنين جا انداختند كه: 1 - هر كس عرب زبان است، به بهشت ميرود! 2 - عجم، يعني فارسي! و 3 - هر كسي فارسي زبان است به جهنم ميرود! درحالي كه اهل دقت و دانش ميدانند كه منظور از اين پاسخ اين بوده كه زبان اهل بهشت در درون بهشت، عربي است؛ عجم هم به معناي زبان گنگ و نامفهوم است كه اهل دوزخ، گويا از شدت عذاب به لالي و گنگي ميافتند و زباني نامفهوم مييابند! و اگر عربها به فارسها عجم ميگفتهاند از اين جهت بوده كه زبان فارسي نزد ايشان مفهوم نبوده است!"
****
روزنامه خراسان در قسمت ویژههای خراسان نوشت:
در ستون اخبار ویژه روزنامه قدس آمده است:
سفرهای خارجی بیحساب و کتاب!
باشگاه خبرنگاران:حسن کامران عضو ناظر مجلس در هیأت نظارت بر سفر کارکنان دولت با بیان اینکه بسیاری از سفرهای خارجی وزارتخانهها بیحساب و کتاب است، گفت: بتازگی در جلسهای این سفرها را بررسی کردیم، بسیاری از سفرهای وزارتخانهها و مقامهای دولت غیر ضروری است. وی افزود: مثلا یک وزارتخانه برای یک همایش، 4 نفر میفرستد که حتی شاید یک نفر هم نیاز نباشد.
موج تمسخرداعش درفضای مجازی
جام: بتازگی کاربران شبکه های اجتماعی در راستای انزجار از اقدامهای وحشیانه و تروریستی گروهک داعش، فتاوا و اعتقادات بی اساس این گروهک تروریستی را به باد استهزا گرفته اند.
فرونشست زمین در تهران براثر خشکسالی
مهر: احمد صادقی، رئیس ستاد مدیریت بحران شهر تهران- با بیان اینکه کم آبی پایتخت موضوعی بسیار جدی است، گفت: خشکسالی در تهران سبب فرونشست زمین شده که این موضوع پیامدهای جدی و غیرقابل بازگشتی برای تهران به دنبال دارد.
من این فرد را دو بار بیشتر ندیدم
جهان: مسعود کیمیایی کارگردان با سابقه سینمای ایران با حضور در برنامه «هفت» درباره دوران فیلمسازی اش درباره همکاری اش با سعید امامی گفت: من را متهم کرده اند برای ساخت «سلطان» و «ضیافت» وزارت اطلاعات به من کمک کرده و سعید امامی سرمایه گذار یکی از فیلمهایم بوده است در صورتی که من این آقا را دو بار بیشتر ندیدم. او به من پیشنهاد ساخت یک فیلم را داد، اما امکان ساخت آن فراهم نشد، بنابراین در تیتراژ هیچ کدام از فیلمهای من نام سعید امامی مشاهده نمیشود، چون اصلا با او کار نکردم.
پوشک بچه هم حرام اعلام شد!
ایرنا: در جدیدترین اقدام، گروهک تروریستی داعش با این توجیه که لوازم آرایشی و تجهیزات بهداشتی برای زنان و پوشک بچه در صدر اسلام نبوده، این کالاها را حرام اعلام کرده است!
بازداشت 700 نفر در طرح سالمسازی دریا
ایسنا: سرهنگ محمد مسعود زاهدیان، رئیس پلیس امنیت اخلاقی نیروی انتظامی از دستگیری 722 هنجارشکن در طرح سالمسازی دریا در تابستان جاری خبر داد.
اسکانیا مقصر شناخته شد
ایرنا: سید مسعود هراتی موسوی عضو کمیسیون بررسی سوانح اتوبوسهای اسکانیا اعلام کرد: مقصران حادثه تصادف چندی پیش اتوبوس اسکانیا در آزاد راه قم - تهران که به کشته شدن 44 تن از هموطنان منجر شد، وزارت راه و شهرسازی، سازمان ملی استاندارد و شرکت خودروساز (اسکانیا) هستند.
ساخت سریال سلمان فارسی
قدس آنلاین: سید مرتضی سقاییاننژاد شهردار اصفهان گفت: ساخت سریال سلمان فارسی در دستور کار یکی از فیلمسازان برجسته کشور است که طی مذاکرات اولیه کارخانه قند به شهرک سینمایی تبدیل میشود و این طرح توسعه منطقه 15 اصفهان را به دنبال دارد.
حمله به ایست بازرسی کهیر
فرارو: یک فرد مسلح ناشناس به ایستگاه ایست بازرسی در سهراهی کهیر در کنارک حمله کرد. مهاجم با حمله به ایستگاه ایست بازرسی در سهراهی کهیر در کنارک، یکی از مأموران انتظامی را شهید و یک سرباز وظیفه را مجروح کرد. پس از انجام این عمل ناجوانمردانه فرد مسلح اسلحه مأموران انتظامی را با خود برد. حسین رحیمی فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان درباره این حادثه گفت: سرنخهایی از محل اختفای این شرور سابقهدار در دست است که بزودی اقدامهای لازم انجام خواهد شد. وی گفت: عملیات تعقیب و گریز برای پیدا کردن این شرور سابقهدار ادامه دارد.
حق دانشجویان برای شکایت از وزارت علوم
فارس: دکتر رضا روستا آزاد رئیس دانشگاه صنعتی شریف با تأکید بر اینکه کسانی که بورسیه آنها افشا شده حق دارند علیه وزارت علوم اعاده حیثیت کنند، گفت: آنها برای احقاق حقوق از وزارت علوم شکایت کنند.
کشف يک شوراي عالي بدون مجوز
در حالي که طبق قانون اهداف و وظايف وزارت علوم مصوب مردادماه 1383، مقرر شده بود شرح وظايف و اختيارات شوراي عالي علوم با پيشنهاد وزير مربوطه به تصويب هيأت وزيران برسد، بر اساس بررسي هاي يک مقام مسئول، طي سال هاي اخير با ابلاغ محمود احمدي نژاد، مصوبه شوراي عالي مذکور درباره اختيارات خود مبناي عمل بوده است و پيگيري از مراجع ذي ربط نيز هيچ مصوبه اي از دولت در اين خصوص نشان نمي دهد و بر اين اساس، مصوبات و اقدامات اين شورا در هاله اي از ابهام قرار داشته و از اقدامات وزراي علوم سابق نيز براي حل اين مشکل، مستنداتي در دست نيست.
۲ دستور جديد دولت براي کمک به آب تهران
بر اساس مصوبه روزهاي اخير هيئت دولت براي مواجهه با تنش آبي اخير که توسط معاون اول رييس جمهور به وزير نيرو ابلاغ شده، قرار است مبلغ 100 ميليارد ريال بابت آبرساني به شهر تهران از سد تنظيمي کرج و مبلغ 150 ميليارد ريال بابت آبرساني به پايتخت از سدماملو اختصاص يافته و وزير نيرو گزارش عملکرد در اين خصوص را هر 3 ماه يکبار به دولت ارائه کند.
در حالي که طبق قانون اهداف و وظايف وزارت علوم مصوب مردادماه 1383، مقرر شده بود شرح وظايف و اختيارات شوراي عالي علوم با پيشنهاد وزير مربوطه به تصويب هيأت وزيران برسد، بر اساس بررسي هاي يک مقام مسئول، طي سال هاي اخير با ابلاغ محمود احمدي نژاد، مصوبه شوراي عالي مذکور درباره اختيارات خود مبناي عمل بوده است و پيگيري از مراجع ذي ربط نيز هيچ مصوبه اي از دولت در اين خصوص نشان نمي دهد و بر اين اساس، مصوبات و اقدامات اين شورا در هاله اي از ابهام قرار داشته و از اقدامات وزراي علوم سابق نيز براي حل اين مشکل، مستنداتي در دست نيست.
۲ دستور جديد دولت براي کمک به آب تهران
بر اساس مصوبه روزهاي اخير هيئت دولت براي مواجهه با تنش آبي اخير که توسط معاون اول رييس جمهور به وزير نيرو ابلاغ شده، قرار است مبلغ 100 ميليارد ريال بابت آبرساني به شهر تهران از سد تنظيمي کرج و مبلغ 150 ميليارد ريال بابت آبرساني به پايتخت از سدماملو اختصاص يافته و وزير نيرو گزارش عملکرد در اين خصوص را هر 3 ماه يکبار به دولت ارائه کند.
****
روزنامه ایران در ستون اخبار ویژهاش نوشت:
بورسیههایی بدون مدرک لیسانس!
برخی از بورسیه شدگان دولت قبل حتی مدرک لیسانس نداشتند. «محمدرضا خباز» معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهوری به آریا گفت: درپرونده برخی از این افراد فاقد صلاحیت حتی یک مدرک نبوده که نشان دهد فـــــرد لیسانس داشته یا معدلش چند بوده. درواقع از پروندهها این مدارک را خارج کردند تا در دست وزیر نباشد. اما بااین حال بازهم آقای فرجی دانا به آنها مهلت داد تا بروند و مدارکشان را بیاورند.
وی درپاسخ به این سؤال که «آیا حضور روحانی در جلسه تأثیری در رأی نمایندگان میتوانست داشته باشد» گفت: اینها میخواستند بگویند رئیس جمهوری آمد و ما رأی ندادیم. میخواستند برای خودشان ازاین طریق امتیازی قائل شوند که آقای روحانی هم دستشان را خواند. ضمن اینکه رئیس جمهوری به مردم اردبیل قول داده بود و نمیتوانست مردم را معطل کند.
واکنش فیس بوکی ابتکار به استیضاح فرجی دانا
«معصومه ابتکار» به رأی عدم اعتماد مجلس به رضا فرجی دانا واکنش نشان داد. به گزارش ایلنا معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در فیسبوک خود نوشت: «دکتر فرجی دانا به خاطر ایستادگی بر موازین علمی و اخلاقی، مقابله با رانت و پارتی در دانشگاه و ایجاد دورهای از نشاط و آرامش در فضای علمی کشور ماندگار شد. کسانی رفتند که حقیقت را فدای منافع خود و مصالح کشور را فدای بازی سیاسی و جناحی خود کردند. »
دفاع از بورسیه شدگان
در شرایطی که مردم، دانشجویان، محافل سیاسی و رسانهای منتظر روشن شدن ابعاد بورسیههای غیرقانونی وزارت علوم دولت قبل هستند، یک نماینده مجلس خبر داد: مجلس انتشار اسامی بورسیه شدگان را بررسی خواهد کرد.
«فاطمه رهبر» نماینده اصولگرای تهران در مورد وضعیت بورسیههایی که نامشان از سوی وزارت علوم منتشر شده به فارس گفت: حق این دانشجویان است که با تنظیم دادخواستی از مرجع منتشرکننده اسامیشان شکایت کنند و موضوع را تا آخر پیگیری نمایند.
وی افزود: مجلس نیز به این موضوع ورود کرده و نمایندگان مصمم هستند تا از نظر نظارتی پیگیری شود که چه کسی اسامی دانشجویان بورسیه را منتشر کرده است.
فاطمه رهبر در مورد اینکه چرا نمایندگان اعطای غیرقانونی بورسیه به نزدیکان و منتسبان دولت قبل و حامیانشان در مجلس را تاکنون پیگیری نکردهاند توضیحی نداد.
درخواست اعاده دادرسی برای
امیر میرزایی حکمتی وکیل «امیر میرزایی حکمتی» تبعه امریکا خواهان اعاده دادرسی شد. به گزارش ایسنا، محمود علیزادهطباطبایی گفت: پیش از ارسال پرونده به دیوان عالی کشور نقایص آن برطرف شد و اکنون منتظر تعیین شعبه از سوی دیوان عالی کشور هستیم. میرزایی حکمتی به اتهام جاسوسی برای امریکا از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده بود که حکم او بعد از اعتراض به دیوان عدالت و رسیدگی در شعبه هم عرض به 10 سال حبس تقلیل پیدا کرد.
بورسیههایی بدون مدرک لیسانس!
برخی از بورسیه شدگان دولت قبل حتی مدرک لیسانس نداشتند. «محمدرضا خباز» معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهوری به آریا گفت: درپرونده برخی از این افراد فاقد صلاحیت حتی یک مدرک نبوده که نشان دهد فـــــرد لیسانس داشته یا معدلش چند بوده. درواقع از پروندهها این مدارک را خارج کردند تا در دست وزیر نباشد. اما بااین حال بازهم آقای فرجی دانا به آنها مهلت داد تا بروند و مدارکشان را بیاورند.
وی درپاسخ به این سؤال که «آیا حضور روحانی در جلسه تأثیری در رأی نمایندگان میتوانست داشته باشد» گفت: اینها میخواستند بگویند رئیس جمهوری آمد و ما رأی ندادیم. میخواستند برای خودشان ازاین طریق امتیازی قائل شوند که آقای روحانی هم دستشان را خواند. ضمن اینکه رئیس جمهوری به مردم اردبیل قول داده بود و نمیتوانست مردم را معطل کند.
واکنش فیس بوکی ابتکار به استیضاح فرجی دانا
«معصومه ابتکار» به رأی عدم اعتماد مجلس به رضا فرجی دانا واکنش نشان داد. به گزارش ایلنا معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در فیسبوک خود نوشت: «دکتر فرجی دانا به خاطر ایستادگی بر موازین علمی و اخلاقی، مقابله با رانت و پارتی در دانشگاه و ایجاد دورهای از نشاط و آرامش در فضای علمی کشور ماندگار شد. کسانی رفتند که حقیقت را فدای منافع خود و مصالح کشور را فدای بازی سیاسی و جناحی خود کردند. »
دفاع از بورسیه شدگان
در شرایطی که مردم، دانشجویان، محافل سیاسی و رسانهای منتظر روشن شدن ابعاد بورسیههای غیرقانونی وزارت علوم دولت قبل هستند، یک نماینده مجلس خبر داد: مجلس انتشار اسامی بورسیه شدگان را بررسی خواهد کرد.
«فاطمه رهبر» نماینده اصولگرای تهران در مورد وضعیت بورسیههایی که نامشان از سوی وزارت علوم منتشر شده به فارس گفت: حق این دانشجویان است که با تنظیم دادخواستی از مرجع منتشرکننده اسامیشان شکایت کنند و موضوع را تا آخر پیگیری نمایند.
وی افزود: مجلس نیز به این موضوع ورود کرده و نمایندگان مصمم هستند تا از نظر نظارتی پیگیری شود که چه کسی اسامی دانشجویان بورسیه را منتشر کرده است.
فاطمه رهبر در مورد اینکه چرا نمایندگان اعطای غیرقانونی بورسیه به نزدیکان و منتسبان دولت قبل و حامیانشان در مجلس را تاکنون پیگیری نکردهاند توضیحی نداد.
درخواست اعاده دادرسی برای
امیر میرزایی حکمتی وکیل «امیر میرزایی حکمتی» تبعه امریکا خواهان اعاده دادرسی شد. به گزارش ایسنا، محمود علیزادهطباطبایی گفت: پیش از ارسال پرونده به دیوان عالی کشور نقایص آن برطرف شد و اکنون منتظر تعیین شعبه از سوی دیوان عالی کشور هستیم. میرزایی حکمتی به اتهام جاسوسی برای امریکا از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده بود که حکم او بعد از اعتراض به دیوان عدالت و رسیدگی در شعبه هم عرض به 10 سال حبس تقلیل پیدا کرد.
****
سفرهای خارجی بیحساب و کتاب!
باشگاه خبرنگاران:حسن کامران عضو ناظر مجلس در هیأت نظارت بر سفر کارکنان دولت با بیان اینکه بسیاری از سفرهای خارجی وزارتخانهها بیحساب و کتاب است، گفت: بتازگی در جلسهای این سفرها را بررسی کردیم، بسیاری از سفرهای وزارتخانهها و مقامهای دولت غیر ضروری است. وی افزود: مثلا یک وزارتخانه برای یک همایش، 4 نفر میفرستد که حتی شاید یک نفر هم نیاز نباشد.
موج تمسخرداعش درفضای مجازی
جام: بتازگی کاربران شبکه های اجتماعی در راستای انزجار از اقدامهای وحشیانه و تروریستی گروهک داعش، فتاوا و اعتقادات بی اساس این گروهک تروریستی را به باد استهزا گرفته اند.
فرونشست زمین در تهران براثر خشکسالی
مهر: احمد صادقی، رئیس ستاد مدیریت بحران شهر تهران- با بیان اینکه کم آبی پایتخت موضوعی بسیار جدی است، گفت: خشکسالی در تهران سبب فرونشست زمین شده که این موضوع پیامدهای جدی و غیرقابل بازگشتی برای تهران به دنبال دارد.
من این فرد را دو بار بیشتر ندیدم
جهان: مسعود کیمیایی کارگردان با سابقه سینمای ایران با حضور در برنامه «هفت» درباره دوران فیلمسازی اش درباره همکاری اش با سعید امامی گفت: من را متهم کرده اند برای ساخت «سلطان» و «ضیافت» وزارت اطلاعات به من کمک کرده و سعید امامی سرمایه گذار یکی از فیلمهایم بوده است در صورتی که من این آقا را دو بار بیشتر ندیدم. او به من پیشنهاد ساخت یک فیلم را داد، اما امکان ساخت آن فراهم نشد، بنابراین در تیتراژ هیچ کدام از فیلمهای من نام سعید امامی مشاهده نمیشود، چون اصلا با او کار نکردم.
پوشک بچه هم حرام اعلام شد!
ایرنا: در جدیدترین اقدام، گروهک تروریستی داعش با این توجیه که لوازم آرایشی و تجهیزات بهداشتی برای زنان و پوشک بچه در صدر اسلام نبوده، این کالاها را حرام اعلام کرده است!
بازداشت 700 نفر در طرح سالمسازی دریا
ایسنا: سرهنگ محمد مسعود زاهدیان، رئیس پلیس امنیت اخلاقی نیروی انتظامی از دستگیری 722 هنجارشکن در طرح سالمسازی دریا در تابستان جاری خبر داد.
اسکانیا مقصر شناخته شد
ایرنا: سید مسعود هراتی موسوی عضو کمیسیون بررسی سوانح اتوبوسهای اسکانیا اعلام کرد: مقصران حادثه تصادف چندی پیش اتوبوس اسکانیا در آزاد راه قم - تهران که به کشته شدن 44 تن از هموطنان منجر شد، وزارت راه و شهرسازی، سازمان ملی استاندارد و شرکت خودروساز (اسکانیا) هستند.
ساخت سریال سلمان فارسی
قدس آنلاین: سید مرتضی سقاییاننژاد شهردار اصفهان گفت: ساخت سریال سلمان فارسی در دستور کار یکی از فیلمسازان برجسته کشور است که طی مذاکرات اولیه کارخانه قند به شهرک سینمایی تبدیل میشود و این طرح توسعه منطقه 15 اصفهان را به دنبال دارد.
حمله به ایست بازرسی کهیر
فرارو: یک فرد مسلح ناشناس به ایستگاه ایست بازرسی در سهراهی کهیر در کنارک حمله کرد. مهاجم با حمله به ایستگاه ایست بازرسی در سهراهی کهیر در کنارک، یکی از مأموران انتظامی را شهید و یک سرباز وظیفه را مجروح کرد. پس از انجام این عمل ناجوانمردانه فرد مسلح اسلحه مأموران انتظامی را با خود برد. حسین رحیمی فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان درباره این حادثه گفت: سرنخهایی از محل اختفای این شرور سابقهدار در دست است که بزودی اقدامهای لازم انجام خواهد شد. وی گفت: عملیات تعقیب و گریز برای پیدا کردن این شرور سابقهدار ادامه دارد.
حق دانشجویان برای شکایت از وزارت علوم
فارس: دکتر رضا روستا آزاد رئیس دانشگاه صنعتی شریف با تأکید بر اینکه کسانی که بورسیه آنها افشا شده حق دارند علیه وزارت علوم اعاده حیثیت کنند، گفت: آنها برای احقاق حقوق از وزارت علوم شکایت کنند.