انتخاب ناظر مجلس در شورای نظارت بر مطبوعات در جلسه علنی امروز مجلس حاشیه‌هایی را به همراه داشت.

به گزارش مشرق، مشروح گزارش صحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی به این شرح است:

تعیین تکلیف مشکل استخدامی معلمان حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی 

نمایندگان دوفوریت طرح الحاق یک تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب رساندند.

وکلای ملت با 142 رای موافق،32 رای مخالف و 10 رای ممتنع از 214 نماینده حاضر در جلسه، دوفوریت این طرح را مصوب کردند.

طرح مذکور که به امضای 85 نفر از نمایندگان مجلس رسیده،‌ شامل یک مقدمه توجیهی و یک ماده واحده است که در صورت تصویب نهایی، مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای خرید خدمت آموزشی از حکم ماده 8 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب 1388 مستثنی می‌شوند و بار مالی ناشی از این امر از محل حق‌التدریس کارکنان رسمی وزارت آموزش و پرورش تامین می‌شود.

موافقت با فوریت طرح الزام تامین اجتماعی به برقراری مستمری بازنشستگان پیش از موعد

همچنین نمایندگان مجلس دو فوریت طرح الزام سازمان تامین اجتماعی به برقراری مستمری بازنشستگان مشمول قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت مصوب 1386 طبق دو سال آخر بیمه پردازی سنوات ارفاقی آنان را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب نرساندند.

وکلای ملت با 103 رای موافق، 54 رای مخالف، 23 رای ممتنع از 208 نماینده حاضر در جلسه، دو فوریت طرح مذکور را مصوب نکردند و با 114 رای موافق، 45 رای مخالف و 11 رای ممتنع از 210 نماینده حاضر در جلسه، با یک فوریت آن موافقت کردند.

طرح مذکور که به امضای 53 نفر از وکلای ملت رسیده، شامل یک مقدمه توجیهی و یک ماده واحده است که در صورت تصویب نهایی، سازمان تامین اجتماعی موظف می‌شود نسبت به برقراری حقوق بازنشستگان پیش از موعد مشمول قانون بازنشستگی پیش از موعد دولت مصوب 86، بر اساس دو سال آخر بیمه‌پردازی سنوات ارفاقی، از تاریخ بازنشستگی آنان اقدام نماید به نحوی که در شرایط برابر، پرداختی به این اشخاص از بازنشستگان با 30 سال سابقه بیمه‌پردازی بیشتر نشود.

مخالفت با فوریت طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی

نمایندگان در بخش دیگری از جلسه علنی امروز، دو فوریت طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی و حذف ماده (4) وظایف و اختیارات قانون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب نرساندند.

وکلای ملت با 94 رأی موافق، 94 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از 224 نماینده حاضر در جلسه، با دو فوریت طرح مذکور مخالفت کرده و با 110 رأی موافق، 70 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از 224 نماینده حاضر در جلسه، یک فوریت آن را نیز به تصویب نرساندند.

در این جلسه محمد سلیمانی به عنوان طراح، احمد توکلی و ایرج ندیمی به عنوان مخالفان دو فوریت و همچنین نصرالله پژمان‌فر و حمیدرضا طباطبایی به عنوان موافقان دو فوریت طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی در صحن علنی سخنرانی کردند.

این طرح که به امضای 60 نفر از نمایندگان مجلس رسیده، شامل یک مقدمه توجیهی و یک ماده واحده است که به صورت عادی در دستور کار مجلس قرار گرفت و در صورت تصویب نهایی، ماده (4) قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات موضوع تشکیل شورای عالی فناوری اطلاعات حذف می‌شود و همه وظایف، امکانات، تجهیزات، نیروی انسانی و بودجه‌ای شورای عالی فناوری اطلاعات به شورای عالی فضای مجازی منتقل می‌شود.

انتخاب رئیس کمیسیون اصل نود

محمدعلی پورمختار نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس برای سومین سال فعالیت دوره نهم خانه ملت، از 197 آرای مأخوذه در جلسه علنی صبح امروز پارلمان، با 136 رأی به عنوان رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس برگزیده شد.

سریال ادامه‌دار حواشی انتخاب عضو مطبوعاتی خانه ملت

گزارش فارس حاکی است در جلسه علنی صبح امروز خانه ملت، مجددا بحث انتخاب عضو ناظر خانه ملت در هیأت نظارت بر مطبوعات، محل جدل نمایندگان شد.

ماجرا از آنجا آغاز شد که علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیرامون اقدام کمیسیون فرهنگی مجلس در معرفی دو کاندیدا به هیأت رئیسه این اقدام کمیسیون را به رأی استمزاجی نمایندگان گذاشت و وکلای ملت با صد رأی موافق، 94 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از مجموع 224 نماینده حاضر در صحن علنی خانه ملت مخالفت خود با نظر کمیسیون فرهنگی را اعلام کردند. همین موضوع انتقاد برخی از نمایندگان را در پی داشت.

رئیس مجلس شورای اسلامی از نمایندگان خواست رأی استمزاجی مجلس را بپذیرند و در همین زمینه گفت: من این نظر را پذیرفتم و بهتر است کمیسیون فرهنگی نمایندگان را محدود نکنند.

پس از سخنان لاریجانی برخی از نمایندگان انتقاداتی را نسبت به عملکرد رئیس جلسه داشتند و اقدام لاریجانی را نوعی استبداد توصیف کردند که لاریجانی در پاسخ به این اظهارنظر گفت: «اگر استبداد بد است، استبداد اقلیت بدتر است».

روح‌الله حسینیان نماینده مجلس شورای اسلامی اقدام هیأت رئیسه مجلس را نوعی دیکتاتوری خواند که لاریجانی در پاسخ تأکید کرد: «دیکتاتوری را کسانی انجام می‌دهند که به رأی مجلس احترام نمی‌گذارند».

«رئیس مجلس باید تصمیم بگیرد؛ من چون ابهام داشتم گفتم رأی استمزاجی گرفته شود».

در حین سخنان علی لاریجانی برخی از نمایندگان با فریادهای «تذکر، تذکر» خواستار ارائه انتقاد خود از عملکرد رئیس مجلس شورای اسلامی در اتخاذ رأی استمزاجی از نمایندگان شدند.

لاریجانی مجددا خطاب به یکی از نمایندگان که اقدامش را دیکتاتوری خوانده بود،‌ تصریح کرد: «چطور در جاهای دیگر که رئیس نظر می‌دهد دیکتاتوری نیست، حال اینجا دیکتاتوری شده است».

پس از اظهارات لاریجانی، علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با حضور جایگاه هیأت رئیسه از عملکرد علی لاریجانی انتقاد کرد.

بر اساس این گزارش پیشتر در جلسه انتخاب عضو ناظر مجلس در هیأت نظارت بر مطبوعات شاهد رخ دادن حواشی بودیم؛‌ از یک سو اعضای کمیسیون فرهنگی اقدام خود در معرفی دو کاندیدا برای حضور در این هیأت به صحن علنی مجلس را قانونی و طبق آیین‌نامه می‌دانند و از سوی دیگر برخی نمایندگان معرفی دو کاندیدا را محدود کردن مجلس معرفی می‌کنند.

البته اعضای کمیسیون فرهنگی بر این اعتقادند که عضو ناظر مجلس در هیأت نظارت بر مطبوعات طبق روال‌های گذشته انتخاب شده و تغییری در روند انتخاب رخ نداده است.

محکومیت اقدامات سرکوبگرانه دولت آمریکا نسبت به مردم فرگوسن

در ادامه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی بیانیه‌ای اقدامات سرکوب گرایانه دولت آمریکا نسبت به مردم به تنگ آمده فرگوسن و خشونت دولتمردان آمریکایی را محکوم و تاکید کردند که مدعیان به اصطلاح حقوق بشر به جای حمایت غیرقابل دفاع از اعدام یک آدم‌کش و قاچاقچی بزرگ مواد مخدر که هزاران جوان را به کام نابودی می‌کشد، نسبت به کشتار پی در پی رنگین‌پوستان آمریکایی و سرکوب شدید معترضین که جز عدالت و محاکمه پلیس قاتل را نمی‌خواهند، عکس‌العمل نشان دهد.

این بیانیه که به امضای اکثریت نمایندگان حاضر در صحن علنی پارلمان رسیده است، توسط ضرغام صادقی عضو هیأت رئیسه مجلس قرائت شد.

منبع: فارس