«زنان آمرلی در حال فراگرفتن کار با سلاح هستند و آنها همیشه با خودشان نارنجک حمل می کنند تا زنده به دست داعش نیفتند و به اسیری گرفته نشوند» این روایت یکی از زنان شهر آمرلی از اوضاع این روزهای این شهر محاصره شده است.

گروه بین‌الملل مشرق - «زنان آمرلی در حال فراگرفتن کار با سلاح هستند و آنها همیشه با خودشان نارنجک حمل می کنند تا زنده به دست داعش نیفتند و به اسیری گرفته نشوند» این روایت یکی از زنان شهر آمرلی از اوضاع این روزهای این شهر محاصره شده است، ناحیه آمرلی یکی از مناطق تابعه شهرستان طوزخرماتو در استان صلاح الدین عراق است که از شهر کوچک آمرلی و تعدادی روستای اطراف این شهر تشکیل شده است و این ناحیه محل زندگی ترکمان های شیعه عراق است.

ترکمان شیعه عراق، قربانیان حملات داعش

ترکمان های شیعه یکی از اقلیت هایی هستند که در سال های اخیر هدف حملات داعش قرار گرفتند و داعش پس از اشغال موصل به دنبال پاکسازی نژادی مناطق شمالی عراق از ترکمان های شیعه است، داعش در این راستا دو ماه پیش به شهر ترکمان نشین تلعفر حمله کرد و پس از اشغال این شهر از سوی داعش ده ها هزار نفر از ساکنان شیعه ترکمان این شهر آواره شدند.

مقاومت مردم آمرلی در سطح عراق بی نظیر است، در دوره ای که شهرهای بزرگ عراق مانند موصل و تکریت تنها با چند روز درگیری محدود به اشغال داعش درآمدند، مردم آمرلی بیش از دو ماه است که در مقابل داعش مقاومت می کنند و داعش با وجود دادن تلفات زیاد نتوانسته است که وارد منطقه آمرلی شود.

مقاومت اسطوره ای مردم آمرلی در برابر داعش

منطقه آمرلی که 15 هزار نفر جمعیت در آن ساکن هستند، بیش از هشتاد روز است که از همه جهات در محاصره گروه داعش قرار دارد، در اطراف این منطقه 36 روستا قرار دارد که ساکنان این روستاها با داعش بیعت کردند و وضعیت این منطقه شیعه نشین عراق به وضعیت شهرهای شیعه نشین محاصره شده نبل و الزهرا در استان حلب سوریه شباهت دارد.



نیروهای داعش از دو ماه پیش تاکنون به صورت روزانه منطقه آمرلی را با صدها موشک و خمپاره هدف قرار می دهد که منجر به شهادت ده ها تن از زنان و کودکان این منطقه شده است، علاوه بر این نیروهای داعش با استفاده از تانک و نفربرهایی که در ماه های اخیر از ارتش عراق به غنیمت گرفته بودند، بارها برای اشغال منطقه آمرلی حمله کردند، اما با مقاومت ساکنان این منطقه مواجه شدند.

پس از شروع محاصره منطقه آمرلی، مردان این منطقه سلاح به دست گرفتند، علاوه بر این تعدادی از نیروهای داوطلب هم توانستند از طریق هوایی خودشان را به شهر آمرلی برسانند و در کنار مردم این منطقه، از آمرلی دفاع کنند، هم اکنون مردم منطقه آمرلی به همراه نیروهای داوطلب عراقی با سیطره بر تمام منطقه آمرلی، جلوی پیشروی داعش را گرفتند و آنها عهد بستند که تا آخرین نفر و آخرین گلوله از منطقه آمرلی در برابر داعش دفاع کنند.

متاسفانه بیشتر نیروهای داعش در حمله به آمرلی را اهالی روستاهای سنی نشین ترکمان اطراف این منطقه تشکیل می‌دهند و  تعداد کمی از نیروهای داعش در این حملات خارجی هستند، این روزها نیروهای مدافع آمرلی شیوه جنگیدن خودشان را تغییر دادند و از دفاع رو به هجوم آوردند و مناطق حضور داعش در اطراف آمرلی را با موشک و خمپاره هدف قرار می دهند، علاوه بر این، نیروهای مدافع در روزهای اخیر خاکریزی را در اطراف شهر آمرلی برای جلوگیری از نفوذ داعش به منطقه ایجاد کردند.





دست و پنجه نرم کردن مردم آمرلی با گرسنگی

هم اکنون مردم منطقه آمرلی با یک بحران انسانی مواجه هستند، غذا و دارو در این منطقه کم شده است و مردم برای رفع تشنگی از آب شور چاه ها استفاده می کنند، تنها راه کمک منطقه آمرلی از طریق بالگردهای ارتش عراق است و این بالگردها سلاح، مهمات، مواد غذایی و دارو را به مردم این منطقه می رسانند.

بالگردهای ارتش عراق در گذشته، هر چند روز یک بار کمک هایی را به آمرلی می رساندند و مجروحان را از این منطقه به بغداد منتقل می کردند، اما در روزهای اخیر حجم پروازهای بالگردهای ارتش عراق به این منطقه افزایش پیدا کرده است، اما باز هم این کمک ها به هیچ وجه جوابگوی نیازهای مردم آمرلی نیست.

برخلاف ادعاهای مسئولان عراقی، مواد غذایی کافی به مردم آمرلی نمی رسد، همان مواد غذایی محدود هم باید بین تعداد زیادی از افراد تقسیم شود و مقدار کمی غذا به هر یک از مردم آمرلی می رسد، سازمان ملل هم در این میان تنها به ابراز نگرانی از وضعیت آمرلی اکتفا کرده است و حاضر نشده است که به این منطقه کمکی بفرستد، آمریکا و کشورهای اروپایی هم برخلاف قضیه سنجار برای کمک به مردم آمرلی کاری نکردند.





نوزدان آمرلی محتاج شیر خشک


منطقه آمرلی از امکانات درمانی لازم برای شرایط جنگی برخوردار نیست و این منطقه تنها یک درمانگاه کوچک دارد که در گذشته تنها برای درمان بیماری های معمولی استفاده می شد، اما این روزها در این درمانگاه با کمترین امکانات عمل های بزرگ انجام می شود و بسیاری از مجروحان حملات داعش هم به علت کمبود امکانات درمانی به شهادت می رسند.

این روزها در آمرلی مادران توان شیر دادن را به فرزندان شیرخوار خود ندارند و تنها با یک سری مواد غذایی محدود سعی می کنند که کودکان خودشان را سیر کنند و شیر خشک در این منطقه به یک کالای نایاب مبدل شده است، بیماران منطقه آمرلی هم وضعیت خوبی ندارند و  دارو در این منطقه کمیاب شده است و بسیاری از بیماران به علت کمبود دارو و امکانات درمانی جان خودشان را از دست می دهند.

هر روز داعش منطقه آمرلی را هدف موشک و توپخانه قرار می دهد و تک تیراندازان این گروه هم هر جنبده ای را اطراف آمرلی هدف قرار می دهند، اما دنیا هم در برابر همه این جنایت ها سکوت اختیار کرده است. مردم آمرلی در تماس هایشان با خارج از این منطقه، درخواست کمک می کنند و هشدار می دهند که عدم کمک به این منطقه به ورود داعش به آمرلی و کشتارهزاران نفر از مردم این منطقه منجر می شود.

نقشه شکست محاصره آمرلی

در روزهای اخیر خبرهایی در رسانه های عراق منتشر شده بود که حاکی از اعزام نیروهای تازه نفس به رهبری هادی عامری فرمانده سپاه بدر عراق به شهر طوزخرماتو در استان صلاح الدین داشت تا عملیات شکست محاصره آمرلی از آن منطقه شروع شود، براساس این اخبار نیروهای ارتش به همراه نیروهای داوطلب از منطقه عظیم در استان دیالی و منطقه طوزخرماتو در استان صلاح الدین برای شکستن محاصره آمرلی حمله ای را آغاز می کنند.



درخواست مردم از دولت و ارتش عراق، تلاش برای شکستن محاصره آمرلی است، مردم این منطقه این سوال را دارند که چرا دولت عراق پس از گذشت دو ماه از محاصره این منطقه نیرویی را برای شکستن محاصره این منطقه نفرستاده است ؟ آنها انتظار دارند همانگونه که همه جهان به سنجار کمک کردند، دولت عراق و جهان هم به آمرلی توجه کنند و مردم این منطقه را از محاصره داعش نجات دهند.