کد خبر 338603
تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۶

خوردن خرفه کم‏ک‌ کننده رفع غلظت خون و مؤثر بر التهابات داخلى و خارجى، مفید براى تصلّب شرایین، جبران کننده کمبود ویتامین‏C، نافع براى ورم کلیه، ضد لکوره و ترشحات زنانگى، کم کننده قند خون و تجمع چربى در عروق و سایر اعضاء بدن است.

 به گزارش گروه اجتماعی مشرق، گیاه خرفه‏ از تیره پرتولاکاسه‏ در برگ‏‌هاى گوشتى و ضخیم آن علاوه بر مقدارى زیادى آب (حدود 95 درصد) مواد لعابى لزج و پکتین‏ و کمى مواد چرب وجود دارد. در گیاه تازه حدود یک درصد و در گیاه خشک شده حدود هفتاد درصد K 02 بوده که ادرار آور است.

در خرفه تانن، منیزیم، آهن، آلومینیوم، منگنز، کلسیم، پتاسیم، سدیم و اوره‏  یافت مى‏‌شود. در خرفه علاوه بر مواد فوق پروتئین، چربى، هیدرات‏‌هاى کربن، فسفر، ویتامین‏A، تیامین، ریبوفلاونى، ویتامین‏C و نیاسین یافت مى‏‌شود.

از خواص درمانی خرفه می‌توان به ادرارآور قوى (به علت وجودK 02 و اوره)، ضد صفرا، عطش، مصفاى خون، ضد تب، ضد خونریزى ریوى و سایر اعضاء، ضد چرک و عفونت ریوى، ضد حساسیت و خارش پوست، ضد سنگ کلیه، سوزش ادرار، خارش واژینال و ضماد آن محلّل ورم‌ها، خوردن آن کم‏ک‌ کننده رفع غلظت خون و مؤثر بر التهابات داخلى و خارجى، مفید براى تصلّب شرایین، جبران کننده کمبود ویتامین‏C، نافع براى ورم کلیه، ضد لکوره و ترشحات زنانگى، کم کننده قند خون و تجمع چربى در عروق و سایر اعضاء بدن.

تخم خرفه در تحریکات جلدى خارش‏دار و تومورهاى عفونى به صورت ضماد خاصیت تحلیل و نرم‏کنندگى دارد. خوردن ماست و خرفه پخته براى مبتلایان به فشارخون، سفتى، زیادى و بالا بودن چربى، سوزش ادرار، خارش ادرار و خارش بدن بسیار مفید است.

خرفه داراى اثر قابض، بسیار کلرتیک و صفراآور است. کنترل ترشح زیادى ادرار بیماران مبتلا به قند را به عهده دارد. خوردن و مالیدن تخم و برگ خرفه براى مبتلایان به بیمارى باد سرخ نافع است. تخم خرفه ضد کرم کدو است و ضماد ریشه خرفه جوشانده در سرکه مؤثر بر زگیل است.

به‏ طور کلى خرفه داراى اثرات بسیار مفید دیگرى است که از نظر علمى هنوز آشکار نشده است.

حضرت صادق (ع) مى‏‌فرماید: خرفه نافع‌‏ترین سبزى‏‌هاى روى زمین است و آن سبزى انتخابى حضرت فاطمه (س) و از رسول گرامى محمد مصطفى (ص) آمده است که به علت وجود تاول‏‌هاى زیاد که در پاى مبارکشان عارض شده بود، روى بوته خرفه راه رفتند (خرفه را به پاى خویش مالیدند) بهبودى کامل حاصل شد.

کمبود گوگرد باعث ریزش موها مى‏‌شود؛ گوگرد در متیونین، سیستین وجود دارد که این دو در برنج، نخود، لوبیا، عدس، خربزه، سویا، فندق، بادام زمینى، جو، گندم، ذرت، کلم، هویج، اسفناج، آفتابگردان، مخمر آبجو، شلغم، سیب‏زمینى ترشى، نخود سبز، کنجد با پوست و پوست گندم وجود دارد.

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: تسنیم