به گزارش مشرق، احمد امیرآبادیفراهانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، در مورد سفرهای خارجی برخی مسئولان گفت: مهمترین مسئلهای که در این سفرها باید مدنظر قرار گیرد، دستاورد سفر است.
وی افزود: باید سفرهای خارجی مسئولان و نمایندگان بررسی شود که چه دستاوردی برای ملت دارد ولی متأسفانه بسیاری از سفرها تشریفاتی بوده و کاربردی نیست.
نماینده مردم قم تصریح کرد: هر سفری که برای بنده پیشنهاده شده اولین سوالم این بوده که این سفر چه دستاوردی دارد و چه نیازی به حضور من است؟و بلافاصله متوجه شدم که نیازی به حضور من و هیچ نمایندهای در این سفر نیست.
وی افزود: اگر این سوال که چه نیازی به حضور نماینده و مسئول در سفرهای خارجی است، پرسیده شود بسیاری از سفرها غیر ضروری قلمداد میشود.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در مورد همراهی برخی نمایندگان با وزرا و مسئولان دولتی در سفرهای خارجی گفت: از دورههای قبل روالی مرسوم شده مبنی بر اینکه وزارتخانهها - برای به اصطلاح تعامل - برخی از نمایندگان را همراه خود به سفر میبرند.
امیرآبادیفراهانی با بیان اینکه این روش درست نیست، گفت: اگر نیاز است نمایندهای برای انجام مأموریت به سفر خارجی برود چرا مستقیماً از طرف مجلس مأمور نشود تا نیازی به پرداخت هزینه سفر این نماینده از سوی وزارتخانه خاصی نباشد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات اظهار داشت: وقتی نمایندهای از سوی وزارتخانه یا نهاد یا ارگان به سفری فرستاده شود شايد نتواند به آن مجموعه نظارت کند چرا که وامدار میشود.
حق ماموریت 180 دلاری برای هر روز
وی با بیان اینکه مسئولاني که به سفر میروند روزانه 180 دلار حق مأموریت میگیرند، اظهار داشت: آیا واقعاً سفرهای خارجی مسئولان به اندازهای دستاورد دارد که 180 دلار حق مأموریت بگیرند!
نماینده قم اظهار داشت: شاید برخیها معتقد باشند 180 دلار در مقایسه با هزینههای کلان کشور رقمی نباشد ولی وقتی این ارقام جمع شود واقعاً رقم قابل توجهی است.
مراجعین لنگ 30 یا 50 هزار تومان
وی افزود: واقعاً باید ببینیم این هزینهها از کجا تأمین میشود و در چه راستایی صرف میشود!
امیرآبادیفراهانی ادامه داد: البته برخی انصافاً رعایت میکنند ولی برخی این موضوعات را رعایت نمیکنند.
ضرورت برخورد با متخلفین
وی اظهار داشت: طرف ما کسانی هستند که به این موضوعات توجهی ندارند و باید با آنها برخورد جدی شود.
عضو کمیسیون، برنامه بودجه و محاسبات تصریح کرد: شرایط فعلی کشور به گونهای است که باید در مورد هزینه ارز دقت کنیم چرا که در شرایط تحریم هستیم و کشور ما ارز نیاز دارد.
کمیته سفرهای مجلس باید دلایل سفر را تشریح کند
وی ادامه داد: معتقدیم کمیته سفرهای مجلس باید دلایل سفر نمایندگان را مشخص و آنها را در لیستی در اختیار نمایندگان قرار دهد و دلایل آن را ذکر کند.
افشای یک سفر 100 هزار دلاری
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در ادامه از سفر غیرضروری هیئتی پرده برداشت که در این سفر به هر یک از اعضا فقط 1500دلار پاداش داده شده است.
وی افزود: در این سفر یک هفتهای به یکی از کشورها که 13 نفر از مسئولان حضور داشتند 100 هزار دلار هزینه شده است!
امیر آبادیفراهانی اظهار داشت: این موضوع را به دقت بررسی کردم و قطعاً میگویم انجام این سفر اصلاً ضرورت نداشته است تا چنین هزینههای هنگفتی انجام شود.
توقف یک سفر بخاطر افشاری
نماینده قم تصریح کرد: اخیراً نیز هیئتی قصد انجام چنین سفری را داشت که با انجام افشاگریها مانع از انجام چنین سفری شدیم.
حق ماموریت حذف شود
وی در پایان گفت: موافق حذف حق مأموریت ارزی هستیم و با تمام سفرهای غیر ضروری مسئولان و نمایندگان هم مخالفت جدی داریم.
سفرهای غیر ضروری وزاتخانهها
همچنین حسن کامران پیشتر در گفتگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، به سفرهای خارجی وزارتخانهها اشاره کرد و گفت: اخیرا در جلسهای این سفرها را بررسی کردیم، بسیاری از سفرهای وزارتخانهها و مقامات دولت غیر ضروری است.
وی افزود: مثلا یک وزارتخانه برای یک همایش، ۴ نفر میفرستد که حتی شاید یک نفر هم نیاز نباشد.
عضو ناظر مجلس در هیئت نظارت بر سفر کارکنان دولت تصریح کرد: بعضی از کارها را سفیر و یا رایزنهای فرهنگی و اقتصادی ما در کشورهای مختلف میتوانند انجام دهند و نیازی نیست مسئولان به آنجا بروند ولی متاسفانه این سفرهای غیر ضروری انجام میشود.
آموزش 2 روزه!
وی ادامه داد: مثلا یک کشوری مثل چین یا آلمان با ما قرارداد بسته و متعهد شده که باید فلان قطعه را به کشور ما بیاورد و در همینجا آموزش بدهد، ولی مسئولان ما خودشان راه میافتند و برای - مثلا؟! - آموزش به آنجا میروند.
کامران افزود: در برگه این افراد نوشته میشود طی ۴ روز آموزش دیده است! این چه نوع آموزش ۴ روزه است که فقط ۲ روز آن را در راه بودهاند!
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: یا مثلا قرار است برای یک کار کارشناسی یک کارشناس سفر خارجی داشته باشد، اما مدیرکل و معاون مدیرکل نیز به همراه آن کارشناس میروند که اصلا نیازی نیست.
وی خاطرنشان کرد: بنده رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و فرانسه، پرتغال، اسپانیا و اتریش هستم، ولی با اسپانیا گروه دوستی نداریم و این موضوع را از مسئولان اسپانیا پرسیدم در پاسخ گفتند چون پول نداریم گروه دوستی هم نداریم.
کامران ادامه داد: وقتی مسئولان کشورهای خارجی به ایران میآیند، در هزینه سفرشان مراقبت میکنند و تعداد کم هستند، ولی ما برعکس آنها هستیم.
هدیه دکمهای
وی گفت: وقتی هیئتی از ایران به کشورهای خارجی میرود، آنها یک دکمه به عنوان هدیه میدهند، ولی مسئولان ما گز، صنایع دستی، کاسههای نفیس و ترمه و... به آنها میدهند.
نماینده اصفهان تصریح کرد: این موارد نشان میدهد که بسیاری از سفرهای خارجی وزارتخانهها بیحساب و کتاب است.
مخالفت با دو سوم سفرهای درخواستی
وی افزود: در جلسهای که داشتیم، با خیلی از سفرهای خارجی وزارتخانهها مخالفت کردیم، به طوری که با دو سوم سفرهای پیشنهاد شده تا پایان شهریورماه مخالفت صورت گرفت.
عضو ناظر مجلس در هیئت نظارت بر سفر کارکنان دولت خاطرنشان کرد: کیفیت سفر خیلی مهم است و باید سفرهایی صورت گیرد که برای کشور منفعت دارد، نه صرفا تحمیل هزینه!
نماینده اصفهان تاکید کرد: در سال اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری به آن تاکید دارند، باید سفرهای داخلی و خارجی را ساماندهی کنید، چرا که بسیاری از سفرهای داخلی نیز ضرورتی ندارد.
کامران تصریح کرد: در سال اقتصاد مقاومتی، مسئولانی از هر 3 قوه مجریه، مقننه و قضائیه سفرهای غیرضروری دارند که ساماندهی نشده است و باید مقامات در این راستا پیشقدم شوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید در سال اقتصاد مقاومتی از هزینه سفرهای غیرضروری جلوگیری کنیم.
تلاش برای ساماندهی سفرهای خارجی
در همین حال، نیره اخوانبیطرف نماینده مردم اصفهان نیز در گفتگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، از تهیه طرح یک فوریتی برای ساماندهی سفرهای خارجی مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
وی افزود: این طرح بالغ بر ۵۰ امضاء دارد و تا چند روز آینده تقدیم هیئت رئیسه مجلس خواهد شد.
دلیلی برای دریافت حق ماموریت وجود ندارد
عضو هیئت رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تصریح کرد: دلیلی ندارد مسئولی که با هزینه نظام به یک سفر خارجی میرود، حق ماموریت آنچنانی نیز دریافت کند.
اخوانبیطرف ادامه داد: وقتی مسئولی به نمایندگی از نظام جمهوری اسلامی ایران و در راستای وظایف تعریف شده خود به سفر خارجی میرود، علاوه بر پرداخت کلیه هزینه سفر، حقوق ماهانه خود را نیز دریافت میکند بنابراین نیازی به حق ماموریت آنچنانی ندارد.
وی در ادامه به متن طرح یک فوریتی ساماندهی سفرهای خارجی مسئولان نظام اشاره کرد و گفت: براساس ماده واحده این طرح، حق ماموریت کارکنان و مقامات و مسئولان نظام که از سوی نظام به سفرهای خارجی میروند، به میزان یک دهم حقوق و مزایای مستمر ماهانه آنها خواهد بود.
نماینده اصفهان تصریح کرد: براساس تبصره ۱ این ماده واحده نیز، حق ماموریت باید نصف حقوق پایه پیش بینی شده توسط شورای عالی کار برای یک کارمند باشد.
عضو هیئت رئیسه فراکسیون شهری و روستایی ادامه داد: در تبصره ۲ نیز آمده است: اگر ماموری به برکت نظام جمهوری اسلامی ایران به سفر خارجی برود و کلیه هزینه ایاب و ذهاب، اسکان و تغذیه از سوی نظام پرداخت شود، هیچ گونه حق ماموریتی به وی تعلق نخواهد گرفت.
عضو فراکسیون زنان مجلس خاطرنشان کرد: این طرح در راستای اجرای فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت توجه به اقتصاد مقاومتی تعریف شده و امیدواریم نمایندگان نسبت به آن همت داشته و با تصویب آن موافقت کنند.
کد خبر 338649
تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۳
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس از سفر غیرضروری هیئتی پرده برداشت که در این سفر به هر یک از اعضا فقط 1500 دلار پاداش داده شده است.