کد خبر 338985
تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۹

تحلیلگر امور سیاسی عراق با بیان اینکه گروه تکفیری «داعش» ساخته دست دولت‌هایی همچون آمریکا، انگلیس و رژیم‌ صهیونیستی است، تأکید کرد از این پس شاهد اشغال مجدد عراق توسط آمریکا و این بار از طریق «داعش» خواهیم بود.

به گزارش مشرق روزنامه نگار و تحلیلگر امور سیاسی عراق در گفت‌وگوی تفصیلی با فارس در بغداد تاکید کرد: پس از آنکه آمریکا بی‌نتیجه و بدون تحقق اهدافش از عراق خارج شد، مجبور به بازنگری در سیاست‌هایش شد تا به هر طریق ممکن زمینه بازگشت خویش به این کشور را فراهم کند، به همین منظور گروه تروریستی تکفیری «داعش» را بنا نهاد تا سوریه و سپس عراق را به واسطه آن به ورطه نابودی سوق دهد و سپس تحت عنوان نجات و رهایی این کشورها از این خطر زمینه ورود خود به آنها را فراهم کند.

چرا آمریکا قبل از ورود داعش به اربیل به آنها حمله نکرد

این روزنامه نگار عراقی با بیان اینکه مبارزه آمریکا با داعش تنها به خاطر منافع این کشور در عراق است، تاکید کرد که اگر غیر از این بود، واشنگتن تا پیش از حمله داعش به اربیل علیه این گروه تکفیری وارد عمل می‌شد.

این کارشناس عراقی در بخشی از این مصاحبه گفت: اسنادی وجود دارند که گروه‌های تروریستی همچون داعش توسط آمریکا و انگلیس و اسرائیل تاسیس شدند، چون تشکیل چنین گروه‌هایی بخشی از استراتژی این طرف‌ها تحت عنوان «لانه زنبور» برای جلب تروریست‌های بیشتر افراط‌گرا و تندرو از سراسر نقاط جهان به سوریه برای پیاده کردن نظریه سرزمین جایگزین یا گرد آوردن تروریست‌ها در نقطه‌ای از جهان به دور از آمریکا و آغاز نبرد و جنگ با آنها و نابود کردن آنها در این نقطه است.

فاخر همچنین در بخشی دیگر از گفتگوی خود تأکید کرد: نمی‌توان نظریه دستاویز قرار دادن داعش برای ارسال سلاح‌های سنگین به اربیل را نادیده گرفت، تا در آینده منطقه کردستان بتواند، به راحتی با دولت مرکزی مقابله کند. در واقع آنچه در موصل و سنجار و تلعفر و دیگر شهرهای عراق توسط داعش رخ داد، به اندازه اربیل و برنامه‌هایی که آمریکا برای آینده منطقه کردستان ریخته، اهمیت ندارد و همین موجب شد تا آمریکا به تکاپو و مقابله با داعش بیفتد.

 

وی همچنین خاطر نشان کرد که آنچه طایفه‌گرایی در عراق خوانده می‌شود، بذری است که توسط آمریکا و با اهداف خاص که مهمترین آنه تعمیق اختلافات در عراق و تقسیم این کشور است، کاشته شده است. جدیدترین سناریو در نظر گرفته شده برای عراق و سوریه به طور خاص و منطقه به طور عام تشکیل دولت داعش متشکل از مناطقی از دو کشور سوریه و عراق است.

 

این کارشناس در بخشی دیگر مصاحبه خود تأکید کرد: از عملیات اشغال موصل توسط داعش صورت گرفت که قبلا در اردن آموزش دیده بودند و توسط هواپیماهای آمریکایی از طریق آسمان ترکیه به پایگاه نظامی «هاتای» این کشور منتقل شدند تا از آنجا به اربیل منتقل شوند، جایی که صدها خودرو زره پوش مجهز به سلاح و لباس‌هایی که برای آنها در نظر گرفته شده بود، انتظار آنها را می‌کشید.

***متن کامل این گفتگو به شرح ذیل است***

فارس:‌ آیا داعش با تشکیل دولت جدید در عراق پایان خواهد یافت یا خیر و دلیل این امر را در چه چیز ملاحظه می‌کنید؟

فاخر: در ابتدا اجازه دهید، تاکید کنم، آنچه گروه تکفیری «داعش» خوانده می‌شود، گروهی است که با نقشه آمریکایی‌ها تشکیل شد و دلیل این مدعا اعتراف‌های «هیلاری کلینتون»، وزیر خارجه سابق آمریکاست که گفت، واشنگتن داعش را برای مقابله با اتحاد شوروی سابق 20 سال پیش با حمایت‌های مالی عربستان و قطر و حمایت‌های لجستیکی ترکیه ایجاد کرد و براساس اسناد ویکی لیکس ابو بکر البغدادی، سرکرده داعش برای مدت یک سال کامل نزد موساد آموزش دیده و چه بسا وی مزدور این دستگاه صهیونیستی است.

آمریکا و انگلیس و اسرائیل از این گروه تکفیری حمایت مالی و نظامی به عمل می‌آورد و این جدای از دستیابی آنها بر حمایت‌های مالی از عربستان و کویت و قطر است و بزرگ‌ترین دلیل بر این مدعا گزارش وزارت دارایی آمریکا درباره اتباع کویتی مانند شافی العجمی و حجاج العجمی و گزارش‌های روسی درباره منابع تامین مالی داعش است که ذکر کرده بود، افرادی مانند طارق الهاشمی و شخصیت‌های برجسته کُرد از جمله مهمترین حامیان مالی داعش در عراق هستند.

این درحالی است که اسنادی نیز وجود داشتند که اشاره می‌کردند، گروه‌های تروریستی همچون داعش توسط آمریکا و انگلیس و اسرائیل تاسیس شدند، چون تشکیل چنین گروه‌هایی بخشی از استراتژی این طرف‌ها تحت عنوان «لانه زنبور» برای جلب تروریست‌های بیشتر افراط‌گرا و تندرو از سراسر نقاط جهان به سوریه برای پیاده کردن نظریه سرزمین جایگزین یا گرد آوردن تروریست‌ها در نقطه‌ای از جهان به دور از آمریکا و آغاز نبرد و جنگ با آنها و نابود کردن آنها در این نقطه است.

بنابراین ما در برابر گروه تروریستی مورد حمایت طرف‌های منطقه‌ای و بین المللی قرار داریم که مهمترین ماموریت آن تخریب و نابودی کشورهای منطقه و ایجاد کشورهایی کوچک و ضعیف از آنهاست تا در آینده توان ایستادگی و مقاومت در برابر اسرائیل و تسلط قدرت‌های جهانی بر ثروت‌های ملی‌اشان را نداشته باشند.

 آنچه داعش نامیده می‌شود، خط در مسیر و روند صهیونیستی و ادامه راه گروه‌های تروریستی جنایتکاری مانند «شتیرن» و «هاگانا» است که مهمترین ماموریت آنها آواره کردن مردم از خانه و کاشانه‌هایشان است، فقط با این تفاوت که این طرح بسیار خطرناک هم اکنون به نام اسلام توسط داعش پیاده می‌شود. به همین دلیل باید گفت، دولت جدیدی که در عراق توسط حیدر العبادی درحال تشکیل است، با همان مشکلاتی مواجه است که دولت‌های پیشین عراق با آن مواجه بودند، به ویژه آنکه در این دوره مردم عراق به شدت از عدم برقراری امنیت و ثبات و استقرار در کشور سرخورده شده‌اند و ملاحظه می‌کنند که پیروز واقعی در انتخابات نتوانسته به حق واقعی خود دست یابد و مسند نخست وزیری در این کشور به تصمیمات و توافقات منطقه‌ای و بین المللی سپرده شد.

فارس:‌ چرا آمریکا در این اواخر به فکر حمله به مواضع داعش در عراق افتاد؟

فاخر:‌ اگر نخواهیم از وجود شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران آمریکایی که برآورد می‌شود، تعداد آنها در اربیل به 130 سرمایه‌گذار برسد، سخن بگوییم، باید گفت که مهمترین عامل به تکاپو افتادن آمریکا، پس از حرکت داعش به سمت اربیل، موساد و سازمان سیا و شمار زیادی شرکت‌های اروپایی و منافع غربی و مهمتر از آن ذخایر نفت و گازی است که در این اواخر در منطقه کردستان کشف شده است.

آیا به نظر شما تمام این ثروت‌ها و منافع مستحق اقدام نظامی آمریکا نیست؟ با این حال نمی‌توان نظریه دستاویز قرار دادن داعش برای ارسال سلاح‌های سنگین به اربیل را نادیده گرفت، تا در آینده منطقه کردستان بتواند، به راحتی با دولت مرکزی مقابله کند.

در واقع آنچه در موصل و سنجار و تلعفر و دیگر شهرهای عراق توسط داعش رخ داد، به اندازه اربیل و برنامه‌هایی که آمریکا برای آینده منطقه کردستان ریخته، اهمیت ندارد و همین موجب شد تا آمریکا به تکاپو و مقابله با داعش بیفتد.

فارس:‌ چرا در ابتدای امر آمریکا بحران عراق را بحرانی طایفه‌ای خواند، اما سپس تغییر عقیده داد و با ابراز بیم و هراس از داعش تلاش دارد، این گروه را نابود کند؟

فاخر:‌ آمریکا خود برای طایفه‌گری در عراق برنامه ریزی کرد و آن را به اجرا گذاشت و هدف از براندازی رژیم صدام حسین، پیشی گرفتن بر مردم عراق از حیث قیام و انقلاب علیه رژیم و براندازی آن بود، به همین دلیل به سرعت رژیم بعث را با عملیاتی نظامی از پیش رو برداشت و بازماندگان آن را به حال خود در کشور رها کرد تا دست به آشوب و هرج ومرج بزنند و این بخشی از استراتژی آمریکا در ایجاد هرج و مرج خلاق در منطقه است.

پس از آن اختلافات طایفه‌ای را در عراق پیش کشید که در ابتدا این تقسیمات و اختلافات طایفه‌ای محدود به پارلمان بود تا پس از آن پای به دولت و وزارتخانه‌هایش بگذارد و بهانه در این راه تشکیل دولت مشارکت ملی و تقسیم بندی و سهم بندی ملی و طایفه‌ای بود، به این ترتیب بذر اختلافات طایفه‌ای و قومی در عراق کاشته شد و شاهد تقسیم پست‌ها بر مبنای اینکه رئیس جمهور از کردها، رئیس پارلمان از اهل سنت و نخست وزیر از شیعیان انتخاب شود، بودیم، بدون اینکه در این راه توجهی به لیاقت و شایستگی و توانمندی افراد شود.

در حالی‌که به نظر من به عنوان یک سیاستمدار تقسیم بندی و اقدامی نادرست است که تنها کشور و مردم عراق را به عقب باز می‌گرداند و به اختلافات آنها بیشتر دامن زده و آنها را تعمیق می‌بخشد.

در میان عملیات آمریکا در حمله به داعش را باید صحنه هالیوودی ناکام و شکست خورده‌ای شمرد، چون اگر واقعا آمریکا قصد مبارزه با داعش را داشت، هنگامی‌که این گروه اهالی موصل و دیگر شهرها و روستاهای عراق را به خاک و خون می‌کشید، کجا بود. چرا هم اکنون مناطق شیعه‌نشینی همچون آمرلی که از محاصره داعش به ستوه آمده مورد حمله آمریکایی‌ها قرار نمی‌گیرد و چرا آمریکایی‌ها در برابر جنایات داعش در آمرلی سکوت کرده و اقدامی نمی‌کنند.

فارس:‌ آیا سناریو جدیدی از سوی آمریکا برای عراق تدارک دیده شده است؟

فاخر:‌ سناریو جدید در توسعه و گسترش نفوذ داعش از جمله در عراق نمود پیدا می‌کند و به نظر من ما غیر از عراق و سوریه باید شاهد تشکیل دولت داعش در منطقه نیز باشیم که از استان رقه در سوریه آغاز شده و الانبار و موصل و تکریت و بخش‌هایی از دیالی در عراق را در برخواهد گرفت و این دو کشور مهم منطقه‌ای را به این ترتیب به یکدیگر مرتبط خواهد کرد و جنگ‌هایی طایفه‌ای به نیابت از آمریکا و ناتو در منطقه بر خواهد افروخت و به این طریق به صورت غیر مستقیم زمینه را برای اشغال مستقیم منطقه با به وحشت انداختن کشورهای آن از خطر داعش فراهم خواهد کرد.

اما آنچه بر این بیم و هراس‌ها افزوده، قطعنامه اخیر شورای امنیت است که ممکن است، علیه کشورهای منطقه و به بهانه مبارزه با داعش مورد استفاده و بهره برداری قرار گیرد، چون این قطعنامه، قطعنامه‌ای کلی است که به حقایق جاری در منطقه استناد نجسته است.

فارس: آیا داعش بار دیگر آمریکا را به عراق باز خواهد گرداند؟

فاخر: آمریکا هنگامی‌که از عراق خارج شد، نتوانست هیچ یک از اهداف خود را در این کشور محقق کند و نتوانست همچون آلمان و ژاپن پایگاه‌هایی برای خود در عراق حفظ کند و یا حتی کارشناسان نظامی خود را در این کشور باقی نگهدارد، به همین دلیل عملیات اشغال موصل توسط داعش صورت گرفت که قبلا در اردن آموزش دیده بودند و توسط هواپیماهای آمریکایی از طریق آسمان ترکیه به پایگاه نظامی «هاتای» این کشور منتقل شدند تا از آنجا به اربیل منتقل شوند، جایی که صدها خودرو زره پوش مجهز به سلاح و لباس‌هایی که برای آنها در نظر گرفته شده بود، انتظار آنها را می‌کشید.

چون ملاحظه شد، تمام تروریست‌ها لباس‌هایی نو و یک دست به تن داشتند و از اربیل به دهوک و از دهوک به موصل منتقل شدند، آیا جای سوال ندارد که این همه خودرو زره‌پوش و هزاران تُن سلاح و لباس برای تروریست‌ها از کجا وارد عراق شدند.

در واقع آمریکا به این طریق توانست بار دیگر وارد عراق شود، در حالی‌که به جای این دخالت می‌توانست به بندهای توافقنامه امنیتی خود که عمل نکرده بود، عمل کند، تا پس از آن سیل نظامیان و کارشناسان آمریکایی به همراه انواع سلاح‌های سنگین بدون مجوز و آگاهی دولت مرکزی وارد شمال عراق شوند، تا زمینه بازگشت منحوس آمریکا به عراق و اشغال مجدد آن فراهم شود و این جدای از مزدوران آمریکایی و صهیونیستی است که در عراق در خدمت منافع واشنگتن و تل‌آویو هستند.

منبع: فارس