کد خبر 340716
تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۱

رئیس شورای مدیریتی حوزه‌های عملیه استان تهران، مشخص‌شدن تکلیف موقوفات حوزه‌های علمیه را خواستار شد و ضمن انتقاد تلویحی از سازمان اوقاف گفت: اگر مدیریت درآمد اوقاف به صورت صحیح انجام شود، بسیاری از مشکلات حوزه علمیه حل خواهد شد.

به گزارش مشرق، نشست خبری آیین آغاز سال تحصیلی حوزه‌های علمیه استان تهران با حضور حجج‌اسلام والمسلمین علی‌اکبر رشاد رئیس شورای مدیریتی حوزه‌های عملیه استان تهران و سیدمحمدرضا آقامیری مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان تهران و محمدحسین کبیریان مدیر حوزه‌های علمیه برادران استان تهران پیش از ظهر امروز (دوشنبه 10 شهریورماه) در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.

*موقوفات در اختیار حوزه‌ها قرار گیرد تا حوزه مستقل می‌شود

در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام رشاد با اشاره به قدمت حوزه‌های علمیه در شهر تهران و نقش روحانیون و علمای این شهر در نهضت اسلامی بیان داشت: گذشتگان در قالب خیرات به فکر معیشت حوزویان در غالب اوقاف بودند، به همین منظور مجموعه اوقاف وسیعی برای حوزه‌های علمیه ثبت شده که در اختیار حوزه‌های علمیه قرار نگرفته است در واقع نسبتی از درآمد موقوفات، حوزه آن چنان که باید برخوردار نیست و اگر موقوفات در اختیار حوزه‌ها قرار گیرد حوزه مستقل می‌شود.

وی با بیان اینکه در صورت استقلال حوزه علمیه گسترش شئونات دین در جامعه شتاب می‌گیرد، افزود: اگر مدیریت درآمد اوقاف به صورت صحیح انجام شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

*نهضت مشروطه وامدار فقهی تهران و قم است

رشاد با اشاره به اینکه حوزه علمیه تهران جزو حوز‌ه‌های علمیه ریشه‌دار و عمیق است، ابراز داشت: در واقع مشروطه وامدار فقهی تهران و قم بوده، به گونه‌ای که رهبران مشروطه از مراجع بودند که تا مرز شهادت ایستادند، مانند شیخ فضل‌الله نوری که فقیه مجتهدی که به خاطر آرمان‌هایش ایستاد و بر سر دار رفت.

وی ادامه داد: امروز حوزه منشأ خدمات بسیار در رشته‌های مختلف است، از جمله ائمه جماعات مساجد (محله به محله مسجد وجود دارد و امام جماعت شئون دینی مردم را بر عهده دارند)، امامت 500 کانون نماز جمعه، قضاوت در دستگاه قضا، ورود در دستگاه سیاست و در بسیاری از دستگاه‌های فرهنگی ما شاهد حضور بسیاری از روحانیون هستیم.

*رونق حوزه‌های علمیه در زمان قاجار به خاطر جلوگیری از آسیب‌های فرهنگ غربی/ حوزه تهران شهر هزار حکیم بود

رئیس شورای مدیریتی حوزه‌های علمیه استان تهران با تأکید بر پیشینه تاریخی پرافتخار حوزه تهران اظهار داشت: قبل از اینکه پایتخت به تهران منتقل شود، این شهر دارای حوزه علمیه بود، ما شاهد هستیم که بیشتر حوزه‌‌های علمیه تهران در زمان قاجار ساخته شده که نشان از اهتمام ویژه قاجار برای نشر معارف اسلامی برای مقابله با ورود آسیب‌های فرهنگ غرب و علوم غربی در آن زمان دارد که به همین خاطر حمایت‌های ویژه‌ای را از علما برای معرفت‌افزایی دینی مردم انجام داد.

وی با اشاره به اینکه تهران به شهر هزار حکیم معروف بوده است، افزود: به علت وجود حکما و علمای زیاد در تهران و کثرت فقیه و مرجع در این شهر، حوزه علمیه تهران به عنوان حوزه هزار حکیم معروف شد، به همین منظور در نظر داریم که دوباره حوزه تهران را احیا کنیم و به این حوزه هویت مستقل بخشیم تا این حوزه تهران در شأن پایتخت کشور و ام‌القرای جهان اسلام نمود پیدا کند.

*مدیریت مدرسه مروی تحت نظر رهبر انقلاب است

رشاد در پاسخ به این سؤال خبرنگار فارس مبنی بر سرنوشت مدیریت مدرسه علمیه مروی گفت: ضمن ارزوی شفای عاجل برای آیت‌الله مهدوی کنی مدیر حوزه علمیه مروی که به حق ایشان از بزرگان حوزه علمیه تهران و شخصیت ملی است، این بزرگوار چند جایگاه ملی از جمله ریاست خبرگان رهبری را دارند، حکم ایشان برای مدیریت مدرسه مروی از سوی امام خمینی(ره) صادر و  بعدها هم از سوی مقام معظم رهبری تأیید شده است، بنابراین تا هنگامی که حال ایت‌الله مهدوی‌کنی خوب شود، این وضعیت ادامه خواهد شد و تصمیم در این رابطه به عهده رهبر انقلاب است.

وی در پایان سخنانش با اشاره به مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه‌های علمیه استان تهران ادامه داد: این مراسم روز چهارشنبه 12 شهریور ماه از ساعت 8:30 تا 12 با سخنرانی آیت‌الله العظمی ناصر مکارم شیرازی مرجع تقلید، آیت‌الله مرتضی مقتدایی دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه سراسر کشور، حجت‌الاسلام والمسلمین محمودرضا جمشیدی رئیس حوزه‌های علمیه خواهران سراسر کشور با حضور 14 هزار طلبه خواهر و برادر و 1300 نفر از اساتید و مدیران حوزه علمیه استان تهران برگزار می‌شود که در واقع اعلام بهار معرفت و معنوی پایتخت است.

منبع: فارس