کد خبر 34103
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۰

وزير امور اقتصادي و دارايي گفت: 1389 سالي پر زحمت براي دست اندرکاران اقتصاد اما موفق براي کشور بوده است.

به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر ، سيد شمس الدين حسيني در همايش قانون هدفمند کردن يارانه ها و نظام سلامت افزود: بايد سال آينده با نگاهي جديد چرخه هاي معيوب افزايش تورم و افزايش هزينه ها را بشکنيم چون اقتصاد کشور سالهاست از اين دور باطل و تسلسل معيوب ، رنج مي برد.

وي با اشاره به اينکه در ابتداي امسال يورش سنگيني به اقتصاد کشور با قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل شد ، گفت: آمريکا و برخي از کشورها تلاش کردند شريان هاي اقتصادي بانک، بيمه و حمل و نقل را به کشور ببندند تا اقتصاد ايران از کار بيفتد.

وزير اقتصاد افزود : اين در حالي است که صادرات غيرنفتي ما امسال 20 درصد افزايش داشته و شاخص بورس با رشد 75 درصدي از 12 هزار و 500 به بيش از 22 هزار واحد رسيده است.

وي گفت: دشمنان همچنين فرآورده ها و سوخت را هدف قرار دادند اما با اجراي هدفمندي يارانه ها در مدت يک ماه ، فاصله بين توليد و مصرف به گونه اي شد که امروز آمادگي صادرات سوخت را داريم.

وزير اقتصاد با اشاره به بيماري هاي پنجاه ساله اقتصاد کشور ؛ تورم، کند بودن رشد اقتصادي، بالا بودن بيکاري و ناعادلانه بودن توزيع منابع را از اين بيماري ها برشمرد و افزود: نبود تعادل بين منابع و مصارف دولت باعث فروش نفت، افزايش نقدينگي و تورم شده است.

وي با بيان اينکه يارانه ها معادل 30 درصد اقتصاد ملي است ، گفت : چگونگي استفاده از اين منابع به ايجاد تعادل در اقتصاد کمک مي کند.

وزير اقتصاد با بيان اينکه سالانه مصرف برق 9 درصد در کشور افزايش مي يابد افزود: برخي از کارخانه هاي پتروشيمي به خاطر تامين نشدن گاز آنها مجوز دريافت نمي کنند.

وي با اشاره به سخنان شهاب الدين صدر نايب رئيس مجلس در اين همايش مبني بر افزايش 15 درصدي هزينه هاي درماني گفت: کسي با پرداخت يارانه به بخش سلامت مخالف نيست اما آيا اين يارانه به دست بيمار مي رسد و چند درصد يارانه در نظام فعلي سلامت تلف مي شود.

حسيني افزود: بايد به فکر کاهش هزينه هاي اضافي و افزايش بهره وري باشيم.

وزير اقتصاد گفت: طرح تحول اقتصادي در واقع رژيم درماني براي سلامت اقتصادي است که زياد مصرف کرده است و اضافه وزن دارد و بايد وزن خود را کاهش دهد.