معاون وزیر امور خارجه ایران روز سهشنبه در مصاحبه زنده شبکه فرانس 24، گفت در صورتی که طرف مقابل زیادهخواهی نکند و اراده سیاسی وجود داشته باشد، امکان حصول توافق جامع وجود دارد.
وی در مورد مذاکرات جاری گفت: «تلاش میکنیم که چیزی مانع دستیابی به توافق نهایی نشود. برداشتها و تفسیرهای متفاوتی وجود دارد. آمریکا ادعا میکند که تنها در حال اجرای تحریمهای پیشین است. اما این اقدام با حسن نیت که لازمه اصلی برای دستیابی به توافق است، در تناقض است. ما هنوز پای میز مذاکره هستیم و تا آخرین دقیقه میمانیم. ما در مورد موضوعات مختلف ایدههای خود را داریم، این ایدهها را ارائه کردهایم. معتقدیم که اگر اراده سیاسی وجود داشته باشد، دستیابی به توافق امکانپذیر است. احتمال تمدید بیشتر مذاکرات بسیار بسیار اندک است. عدم دستیابی به توافق، طرفین را در موقعیت دشواری قرار میدهد. اما دیپلماسی هرگز متوقف نمیشود و من به عنوان یک دیپلمات باید خوشبین باشم، و من خوشبین هستم.»
معاون وزیر امور خارجه در مورد دور تازه مذاکرات در نیویورک هم گفت: «دور تازه مذاکرات در نیویورک بسیار مهم خواهد بود، چراکه تصویر واضحتری به ما میدهد که آیا قادریم در فرصت تعیین شده به توافق برسیم یا نه. فکر میکنم، این دور از مذاکرات بسیار مهم است و فکر میکنم که امکان کنار آمدن طرفین وجود دارد. اگر طرف مقابل زیاده خواهی نکند، دستیابی به توافق جامع امکانپذیر است.»
وی در مورد رآکتور آب سنگین اراک گفت: «ایران آماده است و قبلا طراحیهایی را برای ایجاد تغییرات و کاهش میزان پلوتونیوم خروجی انجام داده است. فکر میکنم فناوری به ما کمک میکند تا میزان تولید پلوتونیوم را کاهش دهیم.»
آقای عراقچی همچنین در مورد تجاوز پهپاد اسرائیلی به آسمان ایران هم گفت: «خرابکارانی وجود دارند، که نمیخواهند توافقی حاصل شوند. ما این پهپاد را در فاصله نزدیک به نطنز هدف قرار دادیم و این امر بر نگرانیهای ما افزود. ما تلاش میکنیم تا از تاسیسات هستهای خود محافظت کنیم. ما این اقدام را یک اقدام تحریکآمیز میدانیم، و در مقابل اقدامات متقابل را حق خود میدانیم. اما فعلا تمرکز خود را بر مذاکرات گذاشتهایم.»
وی در مورد گروه تروریستی داعش هم گفت: «این گروه تروریستی تهدیدی برای همه است، نه فقط برای منطقه، بلکه برای تمام جهان همانطور که دیدهاید برای اروپا... فکر میکنم همه ما، داخل منطقه و خارج از آن باید توان خود را در کنار هم به کار گیریم تا به مبارزه با این گروه بپردازیم. ما در این رابطه هیچ مذاکرهای با آمریکاییها نداشتهایم، هرچند این میتواند یک حوزه بالقوه برای نگرانی باشد، اما صحبتی در این رابطه نداشتهایم. باید ابتدا مذاکرات هستهای را به پایان برسانیم، پس از آن زمان کافی برای پرداختن به موضوعات دیگر وجود دارد.»
وی در مورد نقش ایران در عراق نیز گفت ایران تنها به نقش مشاوره نظامی پرداخته و به عراقیها در بسیج نیروها مشاوره داده است.