کد خبر 34138
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۴:۰۱

يک پايان نامه دانشگاهي به بررسي صدمات فوتبالي پرداخته است.

به گزارش مشرق، اين پايان نامه با عنوان "تعيين و توصيف صدمات و آسيبهاي ورزشي در رشته فوتبال" توسط قاسم الياسي صورت گرفته است. متن اين  

چکيده

ورزش و بخصوص ورزشهاي قهرماني ، با خطر و آسيبهاي گوناگون توام است و فوتبال بعنوان رشته ورزشي گروهي و پربرخورد از اين امر مستثني نمي‏باشد شناخت انوع صدمات ورزشي در ورزشکاران از اهميت خاصي برخوردار است . داشتن اطلاعات و آمار دقيق در ارتباط با ميزان شيوع و انواع صدمات ، مي‏تواند مربيان و ورزشکاران را در انجام اقدامات لازم به منظور جلوگيري و يا کاهش وقوع آسيب ياري نمايد.

در کشور ما فقدان اطلاعات دقيق و مبتني بر واقعيات درباره آسيبها بخصوص در سطح قهرماني و حرفه‏اي به چشم مي‏خورد .‌بر همين اساس محقق در تحقيق حاضر سعي نموده تا با هدف بررسي و توصيف صدمات و آسيبهاي ورزشي در رشته فوتبال بين بازيکنان سه تيم برتر شهرستان تبريز اطلاعات آماري دقيق و واقعي ارائه نمايد . نمونه آماري شامل 90 نفر ( 30 نفر از هر تيم ) و ملاک انتخاب داشتن حداقل دو سال سابقه شرکت در ليگ بوده است . در اين راستا محقق ،‌انواع آسيبهاي کلي ( آسيبهاي مفصلي ،‌عضلاني ، تاندوني ، پوستي و استخواني) و جزئي و همچنين ميزان آسيب پذيري اندامهاي مختلف را با توجه به ويژگيهاي فردي و تمريني مؤثر در آسيب پذيري افراد مورد بررسي قرار داده است . اهم نتايج بدست آمده عبارتند از:

-آسيبهاي عضلاني ـ تاندوني با 54/39 درصد شايع‏ترين و آسيبهاي استخواني با 63/4 درصد کم شيوع ترين آسيب ديدگي شناخته شده‏اند.

-اندام تحتاني با 25/64 درصد بيشترين و تنه و ستون فقرات با 52/5 درصد کمترين ميزان آسيب ديدگي را داشته‏اند.

-مج پا با 61/21 درصد بيشتري ميزان آسيب‏ديدگي را به خود اختصاص داده است و به دنبال آن زانو با 56/11 درصد و ساق پا با 04/11 درصد و انگشتان پا با 09/8 درصد در رده‏هاي بعدي قرار دارند.

-ضربديدگي و کوفتگي با 70/25 درصد شايع‏ترين و شکستگي باز با 15% درصد کم شيوع‏ترين نوع آسيب ديدگي گزارش شده است.

-پيچ خوردگي با 90/59 درصد ، ضرب ديدگي و کوفتگي با 52/66 درصد ، زخم پوستي با 29/82 درصد و ترک خوردگي و موبرداشتگي با 43/71 درصد به ترتيب شايع‏ترين نوع آسيب مفصلي ، عضلاني ـ تاندوني ، پوستي و استخواني شناخته شده‏اند.

-عدم آمادگي جسماني ،‌گرم نکردن بدن ،‌تکل و برخورد بين بازيکنان ،‌کيفيت نامناسب زمينها و امکانات ورزشي و عدم استفاده از وسايل ايمني مهمترين علل ايجاد آسيــب ديدگي قلمداد شده‏اند.

-نتايج حاصله از آزمون فرضيه‏ها نشان داد که بين سابقه ورزشي و ميزان صدمات کل بدن بازيکنان رابطه معني‏داري وجود دارد.