مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تک‌خوانی بانوان برای بانوان ‌از نظر شرعی منعی ندارد ولی مشخص نیست چرا عده‌ای از بزرگان نسبت به این مسئله اعتراض دارند در حالی که این مسئله می‌تواند یک الگوی جهانی باشد.

به گزارش مشرق، پیروز ارجمند بعد از ظهر امروز در نشست خبری جشنواره ملی موسیقی استاد شهناز ضمن تبریک به مناسبت دهه کرامت اظهار کرد: نام استاد شهناز برای همه موسیقیدان‌ها و اهالی موسیقی دارای ارزش و احترام خاصی است.

ارجمند با اشاره به فضای فرهنگی و هنری اصفهان افزود: هنرمندان اصفهان اخلاق‌مدار و اهل تقوا بودند، همکاری ارشاد با اندیشکده مشیر سرآغاز همکاری بخش خصوصی و دولتی در زمینه موسیقی است و قصد داریم با تشکیل انجمن‌ها از حیطه دولتی بودن خارج شویم که با نظر مساعد وزیر ارشاد هم همراه است.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیرامون جشنواره موسیقی استاد شهناز تصریح کرد: امیدواریم این جشنواره در شأن نام بزرگ استاد شهناز برگزار شود و انتظار می‌رود رسانه‌ها نیز در پوشش دادن این جشنواره به یاری برگزارکنندگان آمده و تلاش کنیم که جشنواره همواره رو به رشد باشد.

وی اضافه کرد: برگزیدگان جشنواره ملی استاد شهناز در جشنواره فجر شرکت خواهند کرد، از نقاط قوت این جشنواره برگزاری آن توسط جوانان است و متأسفانه برخی اجازه کار به جوانان را نخواهند داد در صورتی که در دهه چهارم انقلاب نوبت نسل جوان است که به مدیریت برنامه‌های فرهنگی بپردازند.

ارجمند، مرکز گریزی و تمرکز زدایی جشنواره‌ها از پایتخت را یکی از دستاوردهای جشنواره ملی موسیقی استاد شهناز دانست و اظهار کرد: انتظار می‌رود هنرمندان استان اصفهان هم در این جشنواره شرکت کنند، متأسفانه معمولا در جشنواره‌های ملی که در استان‌ها برگزار می‌شود هنرمندان استانی به شرکت در جشنواره رغبت و میلی ندارند.

مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیدا کردن قدرت داوری را از دستاوردهای جشنواره‌ها برشمرد و افزود: به دنبال تفویض اختیارات از مرکز به استان‌ها هستیم و با توجه به ظرفیت‌های اصفهان بخشی از ظرفیت‌ها و اختیارات دفتر موسیقی را به اصفهان خواهیم داد که این اتفاق برای نخستین بار در کشور انجام می‌گیرد.

جای یک دانشکده موسیقی در اصفهان خالی است

وی آسیب‌شناسی موسیقی اصفهان را از اهداف جشنواره ملی استاد شهناز بیان کرد و گفت: با وجود اینکه در سراسر کشور نام موسیقی اصفهان به چشم می‌خورد اما در سطح جهانی موسیقی اصفهان حضور ندارد، فعالیت‌های پژوهشی مناسبی در موسیقی اصفهان صورت نگرفته و در حقیقت جای یک دانشکده موسیقی در اصفهان خالی است.

ارجمند با اشاره به ظرفیت‌های بالای اصفهان در زمینه موسیقی تصریح کرد: در جشنواره تعداد کمی از هنرمندان استان اصفهان شرکت کرده‌اند و در کنار جشنواره به آسیب‌شناسی این مسئله خواهیم پرداخت، در بخش تولید و برگزاری کنسرت هم هنرمندان استان اصفهان چندان راغب به حضور در عرصه استان اصفهان نیستند و باید این مسئله آسیب شناسی شود.

مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ابراز تأسف از مهاجرت هنرمندان اصفهان از این شهر به پایتخت خاطر نشان کرد: باید علت‌های مهاجرت هنرمندان اصفهانی به پایتخت مشخص شود، همچنین تالارهای موسیقی باید از سبک‌ غربی و غیر اصیل به سبک سنتی و اصیل ایرانی تبدیل شود.

وی صنعت هنر موسیقی را بسیار ارزشمند و مؤثر توصیف کرد و افزود: صنعت هنر موسیقی از نظر کمی و کیفی بسیار مورد توجه است اما متأسفانه چندان به این موضوع اهمیت داده نشده و طی چند سال اخیر هم مشکلات زیادی به علت کم توجهی مسئولان به وجود آمده است.

موسیقی اولین هنری است که در کنار انقلاب اسلامی قرار گرفت

ارجمند با اشاره به اینکه موسیقی اولین هنری بود که در کنار انقلاب اسلامی قرار گرفت و در راستای اهداف انقلاب به فعالیت پرداخت، گفت: رهبر معظم انقلاب با موسیقی در مباحث فقهی بسیار عالمانه و با تدبیر برخورد کرده‌اند ضمن اینکه ایشان تأکید زیادی بر رشد موسیقی متعالی و سوق دادن موسیقی به سمت موسیقی متعالی دارند.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیرامون حضور بانوان در عرصه موسیقی تصریح کرد: موسیقی بانوان دغدغه برخی بزرگان است و حضور بانوان بر روی صحنه مورد توجه بسیاری قرار گرفته است، حضور بانوان در روی صحنه همراه با آقایان در صورت رعایت مسائل شرعی از نظر فقهی مشکلی ندارد همچنین تک خوانی بانوان برای بانوان هم از نظر شرعی منعی ندارد ولی مشخص نیست چرا عده‌ای از بزرگان نسبت به این مسئله اعتراض دارند در حالی که این مسئله می‌تواند یک الگوی جهانی باشد.

ارجمند، موسیقی و فعالیت در زمینه موسیقی را حق بانوان دانست و اظهار کرد: زنان ایرانی حق دارند که موسیقی داشته باشند و به اجرای آن بپردازند و از آن لذت ببرند، از ابتدای انقلاب شاهد حضور گروه‌های کر متشکل از خانم و آقا بوده‌ایم که حتی در حضور رهبر معظم انقلاب هم اجرا داشته‌اند و از نظر فقهی و شرعی نیز این مسئله مشکلی ندارد.

همه موسیقی‌های زیرزمینی بی‌ارزش و بی‌محتوا نیستند

وی با اشاره به اینکه موسیقی زیرزمینی به صورت کلی بی‌ارزش و ناهنجار نیست، بیان کرد: به دلیل مشکلاتی که در صدور مجوز وجود دارد و به دلیل مسائل مالی اشخاصی که دارای توانایی‌های کافی از نظر مالی نیستند مجبور می‌شوند به صورت غیر مجاز و در فضای اینترنت آثار خود را پخش کنند.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه افزود: برخی افراد قصد ارائه تک آهنگ داشتند که امکان صدور مجوز آن نبود و به همین دلیل تک آهنگ‌های خود را به صورت غیرمجاز در فضای مجازی منتشر می‌کردند که امکان دریافت مجوز برای تک آهنگ‌ و نماهنگ‌ها فراهم شده است و این مشکل هنرمندان برطرف خواهد شد.

ارجمند با اشاره به سطح خوب کیفی و محتوایی بسیاری از آهنگ‌های زیر زمینی گفت: آگاهی بخشی و ایجاد ظرفیت‌های قانونی از مهم‌ترین کارهایی است که باید در راستای جذب هنرمندان غیرمجاز انجام دادند، ایجاد بستر مناسب در فضای مجازی و ایجاد ظرفیت‌های مناسب برای تولید و پخش از مهم‌ترین مسائلی است که باید به آن پرداخت.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزایش 8 برابری برگزاری کنسرت را از دستاوردهای وزارت ارشاد برشمرد و خاطر نشان کرد: برگزاری کنسرت به علت اینکه امکان حمایت مالی از هنرمندان وجود ندارد امری لازم و مطلوب است و با وجود این افزایش در برگزاری کنسرت هنوز هم عرضه و تقاضا نامتعادل است.

وی با اشاره به برخی مشکلات فرهنگی در کنسرت‌ها تصریح کرد: افرادی که در کنسرت حضور پیدا می‌کنند از خیابان‌ها وارد محل اجرا می‌شوند و باید فرهنگ پوشش را در شور اصلاح کرد ضمن اینکه با هنرمندان خاطی در زمینه مسائل فرهنگی و شئونات اسلامی و فرهنگی به خوبی و با قدرت برخورد می‌شود و نظارت‌های بسیاری بر هنرمندان وجود دارد.

ارجمند پیرامون استقبال نسل جوان از موسیقی رپ و راه‌کارهای جلوگیری از ایجاد ناهنجاری توسط این موسیقی بیان کرد: موسیقی رپ سبک نو و جدیدی نیست بلکه در اشعار و آثار قدیمی کشور هم اشعاری مانند اشعار رپ وجود دارد اما آنچه با آن مواجه هستیم مدل غربی است که می‌تواند به نوعی ایجاد مشکل کند.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه افزود: در صورتی که آثار تولیده شد در سبک موسیقی رپ دارای محتوا مطلوب و کیفیت لازم باشد امکان صدور مجوز برای آن هست، مخاطبین توسط هنرمندان و تولیدکنندگان آثار تغذیه می‌شوند و باید تلاش کنیم تا این آثار به سمت محتوای ارزشمند و مطلوب سوق داده شود زیرا در صورت نداشتن مجوز بازهم شاهد استقبال مخاطب از آثار غیرمجاز هستیم.
منبع: فارس