کد خبر 341495
تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۵

رییس سازمان هواشناسی کشور گفت: 18 استان کشور دچار کم بارشی حاد هستند که نسبت به دوره آماری بلند مدت بیش از 20 درصد کاهش بارندگی داشته اند.

به گزارش مشرق، داوود پرهیزکار چهارشنبه شب در گفت و گو با خبرنگاران در مشهد افزود: استان های البرز، تهران، قم، سمنان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، اصفهان، یزد، بخشی از خراسان جنوبی و گلستان از جمله استان هایی هستند که کم بارشی آنان هشدار آمیز است.

وی گفت: در سال زراعی جاری استان البرز با 42 درصد کاهش بارندگی، بیشترین کاهش را نسبت به دوره آماری بلند مدت داشته است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در این مدت کمترین بارش ها در بخش مرکزی کشور و بیشترین بارش ها در سواحل دریای خزر، بخش هایی از جنوب شرقی و غرب کشور رخ داده است.

وی بیشترین افزایش بارندگی کشور در سال زراعی جاری نسبت به دوره آماری بلند مدت را مربوط به استان بوشهر دانست و افزود: میزان بارندگی در استان بوشهر نسبت به میانگین دوره 28 درصد افزایش داشته است.

وی خراسان رضوی را از استان هایی دانست که کاهش بسیار بارندگی دارد و اظهار کرد: میزان بارش باران در این استان طی سال جاری نسبت به دوره آماری بلند مدت 25.3 درصد کاهش داشته است.

وی گفت: میزان کاهش باران در این استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 19.20 درصد می باشد.

پرهیزکار با بیان اینکه کشور ما از گذشته های دور با پدیده خشکسالی مواجه بوده است، افزود: ایران در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد، لذا باید با خشکسالی سازگاری یافته و آن را مدیریت کنیم.

رییس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: خشکسالی از سه دیدگاه هواشناسی، کشاورزی و آب شناسی مورد بررسی قرار می گیرد و بر اساس شاخص های SPI ( بارش های استاندارد شده) وقتی این شاخص برای مدت طولانی منفی باشد، خشکسالی در بخش کشاورزی و در بخش آب شناسی (هیدرولوژی) نیز خود را نشان می دهد.

وی با بیان اینکه خراسان رضوی از جمله استان های دچار خشکسالی های کشاورزی و هیدرولوژیکی است، افزود: در غرب و شمال غربی این استان خشکسالی شدیدتر نمایان شده است.

وی خاطر نشان کرد: طبق پیش بینی های هواشناسی که حداکثر سه ماهه است، پاییز امسال وضعیت بارندگی کشور در حد متعادل و طبیعی خواهد بود و این در حالی است که در این مدت میانگین دما بیشتر از میانگین طبیعی پیش بینی شده است.

وی با اشاره به تغییرات دما در کشور گفت: در سال زراعی جاری تغییرات دمای کشور نسبت به دوره آماری بلند مدت به جز نوار غرب،جنوب و جنوب شرقی، در بقیه مناطق یک درجه بیش از حد نرمال بوده است.

پرهیزکار در بخشی دیگری از سخنانش با اشاره به پدیده ریزگردها، افزود: ریزگردها دارای منشا خارجی و داخلی هستند و عمده علت آن خشک شدن تالاب ها است.

وی گفت: بررسی های انجام شده نشان می دهد هم اکنون روزهای همراه با گرد و خاک و ریزگردها در کشور افزایش یافته به طوریکه استان های خوزستان، ایلام، کرمانشاه، تهران و البرز با این پدیده بیشتر درگیر هستند.

وی خاطر نشان کرد: بخش زیادی از ریزگردهای ایران از کشورهای سوریه و عراق به کشور وارد می شود.

وی آلودگی را یکی از مشکلات شهرهای بزرگ دانست و افزود: هم اکنون وضعیت آلودگی هوای کشور با تولید بنزین های دارای کیفیت مطلوب، بهتر از گذشته است اما این بدان معنی نیست که اکنون هوای پاک داریم.

وی با بیان اینکه آلودگی هوا آسیب های بسیار به مردم بویژه بیماران تنفسی و قلبی وارد می کند، گفت: در این زمینه طرح ملی با محور توزیع آلاینده ها در کشور در حال اجراست.

وی با اشاره به باروری ابرها نیز افزود: این اقدام وجود ابرهای خاص و با شرایط لازم را می طلبد که در بهترین حالت 10 تا 15 درصد افزایش بارش را موجب می شود.

وی اظهار کرد: انجام مطالعه در این زمینه به منظور تاثیر آن در کاهش کم آبی و مدیریت خشکسالی، ضروری به نظر می رسد.
منبع: ایرنا