کد خبر 3416
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۰:۴۲

با مراجعه به بخش روندهاي گوگل، متوجه مي شويم در جستجوهايي که به زبان انگليسي از رايج‌ترين واژه هاي مستهجن در جهان صورت مي گيرد، نه تنها ايران در رتبه هاي اول تا سوم قرار ندارد، حتي جزء ده کشور اول جهان هم نيست.<BR>

به گزارش مشرق به نقل از گرداب هر از چند گاهي گزارشي از آمار بالاي بازديد کنندگان از سايت هاي مستهجن در ايران همراه با ابراز نگراني فراوان از روند رو به افزايش آن منتشر مي شود، به نحوي که اعلام مي شود در سرچ برخي از واژه هاي مستهجن در اينترنت، ايرانيان گوي سبقت را از ساير کشورهاي جهان ربوده اند و در رتبه هاي اول تا سوم جهاني قرار دارند.
هرچند که هنوز هم کاربراني با انواع و اقسام فيلتر شکن و صرف وقت و هزينه بيشتر، به اين‌گونه سايت‌ها مراجعه دارند، اما به نظر مي رسد، ميزان اعداد و ارقام اعلام شده از تعداد کاربران مراجعه کننده به سايت هاي مستهجن، بسيار بيشتر از آنچه هست، نشان داده مي شده، به نحوي که شايد هنوز نتوان به عنوان يک آسيب اجتماعي در ايران به آن نگاه کرد.
با وجود نبودن آمارهاي مناسب در اين زمينه، با مراجعه به بخش روندهاي گوگل (google trends ) متوجه مي شويم در جستجوهايي که به زبان انگليسي از رايج‌ترين واژه هاي مستهجن در جهان صورت مي گيرد، نه تنها ايران در رتبه هاي اول تا سوم قرار ندارد، حتي جزء ده کشور اول جهان هم نيست و اغلب کشورهاي آسياي شرقي و آفريقايي، آمريکاي جنوبي و اروپاي شرقي در اين ليست هستند.
در جستجوهاي فارسي اين واژه ها، که در بين کشورهاي فارسي و عربي زبان مشترک است، باز هم نه ايران جزء ده کشور ابتدايي و نه تهران جزء ده شهر ابتدايي آمار گوگل ترند است.
هم‌چنين جاي اميدواري دارد که در مورد سرچ واژه هاي مستهجني که بين ايرانيان و اعراب مشترک است مانند واژه "جنسي"، ايران جزء سه کشور ابتدايي نيست، اين در حالي است که جستجوي برخي از اين واژه ها از جنبه علمي است و لزوماً جنبه غير اخلاقي ندارد.
اگر به آمار سرچ واژه هاي مختص ايرانيان نيز مراجعه کنيم، متوجه خواهيم شد که از سال 2008 به بعد، جستجوي واژه هاي مستهجن سير نزولي داشته اما متأسفانه هنوز به ميزاني است که گوگل ترند آن را روي نمودار مي برد.
اين نکته در اينجا مطرح است که مسؤولان فرهنگي کشور بايد تلاش کنند که اين روند را نيز کاهش دهند و با راهکارهاي مؤثر و اجرايي، سمت و سوي علاقه جوانان را به طرف ديگري سوق دهند، اما مي توان به جاي اعلام آمار نااميد کننده و بعضاً اشتباه، هويت ايراني - اسلامي خود را تقويت کرده و آن را به رخ جهانيان بکشيم.