روحانی با اشاره به اینکه ورزش را باید به مردم واگذار کنیم و دولت نباید در ورزش دخالت کند گفت: دولت باشگاه‌دار نیست و ورزش سیاسی نیست. رانت‌ها را در ورزش کنار بگذارید.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور عصر امروز جمعه در مراسم تجلیل از قهرمانان و ورزشکاران مدال‌آور المپیک و مسابقات جهانی، با اظهار خشنودی از حضور در جمع ورزشکاران همزمان با میلاد امام رضا(ع)، گفت: از آغاز دولت یازدهم ظاهرا اقبال و بخت با این دولت همراه بوده که همزمان با جشن مردم برای انتخابات ریاست‌جمهوری مردم جشن و شادی حضور ورزشکاران و صعود آنها به مسابقات جهام جهانی نیز در بین ملت برپا شد.

وی افزود: البته در گذشته و سال‌های قبل از انقلاب گاهی هیجان و نشاط در جامعه به عنوان یک شعار مطرح می‌شد و اساسا قهرمانی در میان یک ملت معنا و مفهومی نداشت. مردم همه قهرمان هستند و همه باید قهرمان باشند. البته این از لحاظ تعبیر و شعار شاید بد نباشد، اما وقتی ما با واقعیت آن را تطبیق می‌دهیم در زمینه‌های مختلف، دنیای ما دنیای رقابت و هم دنیای قهرمانی است.

روحانی تاکید کرد: در دنیای دیپلماسی وقتی قهرمانان دیپلماسی ما در صحنه منطق و گفت‌وگو با دنیا و دیپلمات‌های جهان پیروزی به دست می‌آورند، قهرمانی سیاسی برای ملت ما سرورانگیز است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه اصولا قهرمانان هم نشاط‌آورند و هم قادرند بهترین الگوها برای نسل جوان ما باشند، خاطرنشان کرد: ما دل‌مان می‌خواهد قهرمانان ما پهلوان هم باشند. منافاتی هم بین پهلوانی و قهرمانی نیست. البته پهلوانی رتبه والایی است که الگویش مولای ما امیرالمومنین(ع) است. امیرالمومنین(ع) قهرمان میدان‌های نبرد بود، اما پهلوان میدان‌ها نیز بود.

روحانی تصریح کرد: امام علی(ع) در صحنه‌ای که می‌توانست حریف را از پای در بیاورد گفت خشم مقدس ارزشمند است. شروع کرد به قدم زدن و از حریف فاصله گرفتن و آنگاه که کاملا آرام شد، سراغ حریف رفت که گفت علی کار را برای خدا می‌کرد.

وی با بیان اینکه هر کس که به میدان می‌رود قاعدتا برای پیروزی و قهرمانی به میدان خواهد رفت، خاطرنشان کرد: پیروزی توام با قواعد و قوانین رقابت و اخلاق ورزشکارانه است. ما هم به قانون و هم به اخلاق نیاز داریم. البته قانون اخلاق ظاهری و مدون است و اخلاق قانون باطنی است و ما نیاز به هر دو داریم؛ هم قانون و هم اخلاق.

رئیس قوه مجریه خاطر نشان کرد: در میدان‌های ورزشی قانون توسط داور اعمال می‌شود، با پشتوانه‌ای که با کارت زرد و قرمز داور به همراه دارد. کارت زرد و قرمز بد نیست، اما به شرطی که داوران بیرون و تیزبینان جهان آن داوری را بپسندند و بپذیرند.

روحانی با بیان اینکه گاهی دیدید داور از کارتی استفاده می‌کند نه در صحنه ورزشکاری همه آنهایی که دارند نگاه می‌کنند اخم می‌کنند و با چهره‌شان و با زبان‌شان داور را محکوم می‌کنند، تصریح کرد: البته چاره‌ای نیست، باید در میدان ورزش کارت داور را پذیرفت ولو اینکه بعدا راه شکایت باز باشد، اما همه یادمان باشد چشمان و وجدان جهانیان داوران اصلی هستند.

وی اضافه کرد: در میدان ورزش قانون را داور صحنه اعمال می‌کند، اما اخلاق را داوری جهانی نظارت می‌کند.

رئیس‌جمهور به بازی‌های جام جهانی 2014 برزیل اشاره کرد و گفت: وقتی شما بازی جام جهانی را تماشا می‌کردید که من خودم هم در ساعاتی تماشاگر این بازی بودم، وقتی شما می‌دیدید جوان‌های ایرانی در صحنه خوب بازی می‌کردند بازی خوب غرور آور و نشاط آفرین بود.

روحانی خطاب به ورزشکاران حاضر در مراسم، گفت: ما نیاز داریم هم به ادب جسم هم به ادب جان. ما بدن ورزیده می‌خواهیم و اخلاق وارسته هر دو را می‌خواهیم. شما می‌توانید برای نسل جوان ما هر دو باشید و بتوانید نسل ما را به سمت زندگی پر نشاط دعوت کنید.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: مردم ما می‌خواهند با نشاط باشند. خوشحالی حق مسلم ماست. بسیاری از اوقات شما می‌توانید این شادی را برای ملت ما به ارمغان بیاورید، البته دولت وظایف بسیار سنگین‌تری برای شادی مردم بر دوش دارد

وی افزود: آن وقت که شاخص تورم پایین می‌آید مردم وقتی این شاخص را می‌بینند که این ماه از ماه پیش شاخص‌ها پایین‌تر آمده این شادی آفرین و نشاط آور است. مردم وقتی می‌بینند دولت تلاش می‌کند تا بر رکود فائق بیاید و قدم‌های اولیه را برداشته برای مردم شادی‌آفرین است.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: وقتی مردم می‌بینند دولت آستانه تحملش بالاست نقد که زیباست، اما تخریب را هم تحمل می‌کند، نقد ناروا را هم تحمل می‌کند و این برای مردم زیباست. همه ما باید آستانه تحمل را بالا ببریم.

روحانی در ادامه بیان داشت: وقتی مردم می‌بینند محیط زیست به سمت سلامت قدم به قدم حرکت می‌کند، هوای شهرهای بزرگ نسبت به گذشته بهتر شده این شادی آفرین است. ما باید مردم‌مان را شاد کنیم و در این شادی همه مردم باید سهیم و شریک باشند. ما ورزش همگانی را نیاز داریم. نظام جامع سلامت قدم اولش تحرک است بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها ناشی از بی‌تحرکی یا کم تحرکی است.

وی با بیان اینکه در دنیای دیروز که دنیای صنعتی نبود تحرک خود به خود جزو ضرورت‌های زندگی بود، اظهار داشت: شما به هر مقصدی می‌خواستید حرکت کنید لازم بود با حرکت خود و پیاده‌روی مسیر را طی کنید چیز دیگری نبود اگر مرکبی هم بود برای راه دورتر سواری آن مرکب نیز نوعی ورزش بود. حتی اگر کسی می‌خواست به آب خوردن برسد باز هم نیاز بر این بود که تا چشمه بیرون روستا حرکت کند و آب را به منزل ببرد. دنیا دنیای تحرک بود به طورطبیعی اما جهان صنعتی یکی از مشکلات آن این است که یا تحرک را گرفته یا تحرک در آن کم است.

روحانی اضافه کرد: در دنیای امروز جایگاه ورزش دوچندان شده است. ما نیاز به ورزشی داریم که کم تحرکی را جبران کند. البته تحرک ورزشی، تحرک علمی نیز هست. ورزش اساسا باید بر اساس موازین علمی حرکت کند و آن موازین نیز بدن را در زمانی کوتاه‌تر به سلامت می‌رساند.

رئیس قوه مجریه با بیان اینکه ورزش در دنیای امروز هم علم، هم تکلیف و هم هنر است بر لزوم گسترش ورزش همگانی در جامعه تاکید کرد و گفت: از وزارت ورزش و همه دست‌اندرکاران می‌خواهم که این امر را مورد  توجه قرار دهند. ورزش با تحرک سلامت بدن را تامین می‌کند و اگر می‌خواهیم دارو و مراجعه به پزشک کم شود باید ورزش را مد نظر قرار دهیم. بهداشت از ورزش شروع و آغاز می‌شود و یک ضرورت برای آحاد ملت است.

وی با بیان اینکه ورزش تنها به نشاط و سلامت جامعه خلاصه نمی‌شود و هنرهای زیادی دارد، گفت: گاهی گره دیپلماسی به دست ورزش باز می‌شود. ما بازی پینگ پنگ در دهه 70 را دیدیدم که چگونه توانست گره دیپلماسی بین آمریکا و چین را باز کند.

به گفته روحانی ورزش قابلیت ایجاد فضای جدید جهان را دارد و ورزش بهترین تبلیغ برای کشور است و فرهنگ یک ملت را به بهترین شکل تبلیغ کند.

روحانی به بازی ایران و آرژانتین در مسابقات جام جهانی فوتبال اشاره و تصریح کرد: بازی ایران و آرژانتین نگاه جهان نسبت به ایران را تغییر داد. گاهی ورزش می‌تواند تبلیغی باشد به جای صدها ساعت سخن گفتن و حرف زدن. ورزش می‌تواند جایگاه کشور را در نزد افکار عمومی تغییر دهد و به نوعی به فرهنگ و اقتصاد جامعه نیز کمک کند.

رئیس‌جمهور ورزش را یک نوع سبک زندگی دانست و گفت: اگر ورزش توام با اخلاق باشد می‌تواند به فرهنگ جامعه کمک کند. بنابراین ورزش بهترین وسیله برای پر کردن ساعات فراغت نسل جوان و بسیار ارزشمند است.

وی به ورزش بانوان اشاره و تصریح کرد: ورزش بانوان ما از صحنه ورزش سال‌ها دور بودند، همانگونه که ورزش آقایان برای ما مهم است ورزش بانوان نیز از جهتی برای ما مهمتر است.

روحانی اضافه کرد: بانوان ما شرایطتشان برای ورزش سخت‌تر است. شرایط ورزش برای آقایان آسان‌تر است. می‌بینید که جوان‌ها و نوجوانان ما کوچه و خیابان‌ها را از هر دو طرف می‌بندند و آن را تبدیل به بازی فوتبال، والیبال و یا بسکتبال می‌کنند اما حقیقتا شرایط برای بانوان سخت‌تر است. (این بخش از سخنان روحانی با تشویق بانوان حاضر در مراسم همراه شد.)

رئیس‌جمهور با تاکید بر لزوم تاسیس ورزشگاه‌های ویژه بانوان در کشور و توسعه آنها گفت: فرصت ورزش را باید برابر کنیم. اینکه فرصت تنها برای آقایان باشدو برای خانم‌ها نباشد حتما بی‌عدالتی است.

وی امنیت، آزادی و اخلاق را 3 مولفه برای ورزش بانوان عنوان کرد و گفت: ما هم امنیت و هم آزادی مشروع و هم اخلاق را باید برای ورزش بانوان مد نظر قرار دهیم و با این 3 اصل در کنار ورزش همگانی باید به سمت ورزش حرفه‌ای پیش برویم.

روحانی با اشاره به مدال‌های کسب شده توسط بانوان برای کشور در میادین مختلف ورزشی خاطر نشان کرد: ورزش را باید به مردم واگذار کنیم. دخالت‌های دولت را به حداقل اقل برسد. دولت باشگاه‌دار نیست و نمی‌تواند باشد.

رئیس قوه مجریه افزود: دولت نمی‌تواند ورزشکاران را جذب و تحویل جامعه دهد. بلکه باید زمینه را آماده کند و بخش خصوصی نیز به میدان آید تا بتواند ورزش کشور را سامان دهد.

وی با بیان اینکه ورزش سیاسی نیست، تصریح کرد: باید رانت‌ها را کنار بگذاریم. ورزش یک مسئله اجتماعی است؛ فضا را باز کنیم هر چند که ورزش به سیاست ملی در بخش‌هایی می‌تواند کمک کند اما اساس ورزش اجتماعی است و وزارت ورزش باید زمینه را برای بخش خصوصی فراهم کند.

روحانی دولت یازدهم را حامی ورزش دانست و گفت: این دولت با همه توان و امکاناتی که در اختیار دارد به ورزش کمک خواهد کرد. ورزش هم سلامت هم نشاط و هم فرهنگ است و تنها رستم دستان و پوریای ولی نبودند که بگوییم تاریخ و اسطوره است. ما تختی را هم در دوران خودمان داشتیم.

"تختی مدال‌های زیادی گرفت ولی مهمترین مدالش از جانب ملت ایران بود و ملت به تختی مدال دادند نه به خاطر قهرمانیش به خاطر مرامش، به خاطر خم نشدن در برابر ظالمان و مستکبرین و دستبوسی نکردن؛ ما تختی‌ها را می‌خواهیم، چهره‌هایی می‌خواهیم که برای جامعه هم روحیه و هم قهرمانی را به ارمغان بیاورند."

رئیس‌جمهور با اشاره به موفقیت‌های کسب شده در رشته‌های مختلف از جمله فوتبال، والیبال، کشتی و بسکتبال و ورزش بانوان اظهار داشت: در آستانه بازی‌های آسیایی هستیم امیدواریم ورزشکاران بتوانند در همه زمینه‌ها در سکوی افتخار قرار گیرند.

وی در بخش پایانی سخنانش، گفت: چقدر زیباست که وقتی ورزشکاران ما پیروز می‌شوند دستانشان را به نشانه شکر به بالا می‌برند و این خیلی قشنگ است. و وقتی دستانمان ار به سوی آسمان بلند می‌کنیم نشان می‌دهیم که دلمان و دستمان با حق است و تکیه‌گاهمان خداوند. معنویت اساس ماست و ادب جسم و هم ادب جان را از یاد نبریم.
منبع: تسنیم