به گزارش مشرق، علی باقر نعمتی زرگران گفت: جلسات ستاد هماهنگی سفر پیش از شروع سفرهای مرحله اول تابستان برگزار شد. ناظران تلفیقی را به استانها اعزام کردیم این افراد نمایندگان عضو ستاد بودند که به صورت اکیپ سه نفره برای بازدید از مراکز گردشگری به استانها اعزام شدند.
وی ادامه داد: در استانها جلسه ای با حضور استانداری و یا قائم مقام آنها تشکیل شد و گزارش عملکرد هر یک از دستگاهها را به استانداری ها اعلام کردند. هماهنگی بین واحدها پارامتر مهمی بود و هم افزایی و کیفیت خدمات رسانی و آمادگی برای پذیرش مسافران در این جلسات مورد بحث قرار گرفت.
بازدید اکیپ نظارتی معاونت گردشگری
نعمتی ادامه داد: این جلسات مصوباتی نیز داشت به طور مثال در استان کرمانشاه مقرر شد شهرداری با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی به توسعه کمپینگ ها و مراکز اسکان موقت در شهر اقدام کند. همچنین نیروی انتظامی استان در حل مشکل خیابان امیر آباد با اتحادیه هتلداران و اصناف همکاری داشته باشد. شهرداری نیز نسبت به احداث نمازخانه های کوچک در حاشیه پارک ها اقدام کند و دو دستگاه خودروی گشت نامحسوس نیز از سوی نیروی انتظامی برای نظارت در نظر گرفته شود.
وی گفت: در برخی از مصوبات نیاز بود که زمان تعیین شود به عنوان مثال اعلام شد اختصاص دو دستگاه خودرو برای گشت در ایام پیک سفر باید سریعا انجام شود. این تصمیمات در حضور استانداران اعلام می شود بنابراین آنها ناظر هستند و باید پیگیر اجرایی شدن مصوبات و تصمیمات شوند.
پرگردشگرترین شهر در تابستان
وی همچنین درباره آمار سفرهای انجام شده در طول ایام تابستان اعلام کرد: آمار سفرهای تابستانی به طور حتم با آمار سفرهای نوروزی متفاوت است چرا که با تغییر آب و هوا مواجه می شویم. با این حال برخی از شهرها چه در تابستان و چه در ایام نوروز جزو اولویت سفرهای مردم هستند مانند مازندران و گیلان. ولی در ایام نوروز استانهای سردسیر جزو مقاصد سفر نیست مانند اردبیل و خراسان شمالی.
نعمتی ادامه داد: در ایام تابستان امسال استانهای مازندران، گیلان، خراسان رضوی، کهگیلویه و بویر احمد، اردبیل، خراسان شمالی، گلستان، همدان، کردستان و آذربایجان غربی به ترتیب جزو پرگردشگرترین استانهای کشور بودند و تهران همچنان مبدا تعطیلات تابستانی است.
وی افزود: این آمار براساس میزان اقامت مسافران در مراکز اقامتی و بازدیدشان از جاذبه های گردشگری به دست آمده است.
مشکلات مردم با آژانسهای مسافرتی
مشاور ارشد معاون گردشگری کشور مشکلات مراکز اقامتی در ایام تابستان را گران فروشی و رعایت نکردن بهداشت اعلام کرد و گفت: در حوزه تورهای مسافرتی نیز تفاوت قرارداد با خدمات دریافت شده توسط مسافران، گران فروشی و اجرا نکردن تعهدات مشکلاتی بود که گردشگران با آژانس های مسافرتی داشتند در همین حال مردم همچنان در ایام تابستان با خودروی شخصی سفر کردند.
سفرهای تابستانی تحت تاثیر رمضان
وی گفت: سفرهای تابستان امسال تحت تاثیر ایام ماه مبارک رمضان قرار گرفت ولی دوباره در ایام پایانی تابستان با حجم انبوه مسافرتها مواجه شدیم.