به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی سازمان محیط زیست، معصومه ابتکار با اشاره به گستره و تأثیر وسیع محیط زیست در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سلامت و بهداشت مردم، گفت: نمیتوان چنین ارتباط وسیعی را نادیده گرفت.
رئیس سازمان محیط زیست با تقسیم بندی آلودگی هوای کشور به دو گروه آلودگیهای ناشی از احتراق سوخت و گرد و غبار، اظهار داشت: متأسفانه شاهد شدت یافتن آلودگی گروه دوم یا آلودگی ناشی از گرد و غبار هستیم که بخش عظیمی از آن از سوی همسایه غربی ما عراق و چند کشور دیگر است و قسمتی از آن نیز متأسفانه منشاء داخلی دارد.
وی افزود: آلودگی ناشی از گرد و غبار بسیاری از شهرها و حتی روستاهای کشور به طور مثال روستاهای سیستان و بلوچستان را درگیر معضلات جدی کرده است.
معاون رئیس جمهوری با اشاره به تأثیر آلودگی هوا بر سلامت مردم، همچنین افزایش مرگ و میر مردم، گفت: اگرچه در محاسبه مرگ و میر عوامل متعددی نقش دارد و نمیتوان نقش مستقیم عاملی را بررسی کرد ولی متأسفانه طبق آمار موجود تنها در تهران، روزانه شاهد مرگ تعداد زیادی به واسطه آلاینده PM2.5 هستیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان مخاطرات استفاده بیش از حد استاندارد از بنزن و سایر ترکیبات حلقوی در بنزین، یادآور شد: به علت نبود نظارت و افزایش این نوع ترکیبات در بنزین توزیعی سالهای گذشته در کشور، شاهد اثرات نامطلوب بر سلامت مردم و افزایش شدید آلودگی هوا در کشور بودیم.
وی خاطرنشان ساخت: آلودگی هوا تأثیر مستقیم و موثری بر افزایش غلظت خون و در نتیجه افزایش سکتههای قلبی و مغزی دارد.
ابتکار با یادآوری مصوبه دولت تدبیر و امید در قالب برنامه جامع کاهش آلودگی هوا (اردیبهشت 1393)، گفت: خوشبختانه به واسطه تأکید رئیس جمهور یازدهم بر حفظ سلامت مردم و استانداردسازی سوخت، همچنین همکاری خوب وزارت نفت در این خصوص، بنزین پتروشیمی به طور کامل از چرخه سوخت توزیعی کشور حذف شد و بنزین یورو 4 و استاندارد بر اساس اولویت بندی انجام شده تا پایان سال در سراسر کشور توزیع خواهد شد.
وی با اشاره به توزیع بنزین استاندارد در تهران، کرج، اراک و تبریز، اظهار داشت: اتفاق خوب دیگر در حوزه سوخت، کاهش میزان گوگرد سوخت گازوئیل از 10 هزار ppm به حدود 150 ppm بود که این تغییرات تاثیری محسوس در بهبود هوا و سلامت مردم داشته است.
معاون رئیس جمهوری با اعلام خبر به اجرا گذاشته شدن استاندارد یورو 4 در ساخت خودروها پس از مقاومت چندساله خودروسازان و تاثیر آن بر کاهش آلودگی هوا، افزود: البته هنوز کارهای بسیاری باید انجام شود تا شاهد هوایی مطلوب و سالم برای مردم کشور باشیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مردم و مشارکت عمومی و تخصصی آنها را یکی از ارکان مهم کاهش آلودگی هوا دانست و اضافه کرد: دولت نقش سیاستگذاری دارد و موظف به تامین زیرساختها است اما مردم نیز میتوانند با اقداماتی همچون استفاده کمتر از خودوری شخصی، استفاده از حمل و نقل عمومی، معاینه فنی دقیق و منظم خودروهای شخصی خود و بسیاری اقدامات دیگر دولت را در حل این چالش یاری برسانند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: آلودگی هوا تأثیری مستقیم بر افزایش غلظت خون و در نتیجه افزایش سکتههای قلبی و مغزی دارد.