کد خبر 347298
تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۶

در حالی وزارت راه و شهرسازی تا چند روز دیگر از مدل اصلاح شده طرح جامع مسکن رونمایی می‌کند که رئیس اتحادیه مشاوران املاک به دولت پیشنهاد داد برای تامین مسکن کم‌درآمدها از مدل "گام به گام" استفاده کند.

 به گزارش مشرق، بر اساس اظهارنظر معاون وزیر راه و شهرسازی قرار است 15 مهرماه از مدل اصلاح شده طرح جامع مسکن رونمایی شود. گفته می‌شود در مراسم رونمایی از این طرح، مسکن اجتماعی هم رونمایی خواهد شد.

اما عضو کمیسیون عمران مجلس چندی پیش با تاکید بر این‌که وزارت راه و شهرسازی برنامه‌ای برای بخش مسکن ندارد گفت: شنیده‌ایم که این وزارتخانه می‌خواهد 15 مهرماه از مسکن اجتماعی رونمایی کند، اما مجلس نمی‌داند این برنامه چیست.

منصور آرامی با اشاره به مباحث مربوط به راه‌اندازی صندوق‌های زمین و ساختمان اظهار کرد: کارهای اولویت‌دار دیگری در کشور وجود دارد که دولت باید به آنها توجه کند و می‌تواند از مشارکت مردم نیز در آنها استفاده کند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه دولت با  یک سیاست خاص مانند مسکن‌مهر یا مسکن‌اجتماعی، قادر به تامین نیاز مسکن دهک‌های کم‌درآمد نیست به دولت  پیشنهاد کرد از مدل "گام به گام " برای پاسخ به نیاز مسکن اقشار هدف ( چهار دهک اول جامعه استفاده کند.

حسام عقبایی در تشریح این مدل گفت:‌ در گام اول با اختصاص تسهیلات مسکن‌اجاره‌ای، وضعیت حاد این گروه تحت کنترل قرار می‌گیرد و در گام‌های بعدی با تقویت قدرت اولیه پس‌انداز در آنها، شرایط خرید مسکن و ارایه مسکن‌ مالکیتی برای آنها فراهم می‌شود.

وی با بیان این‌که باید اولین برنامه و سیاست اجرایی برای تامین مسکن دهک‌های نیازمند در قالب واگذاری 5ساله مسکن‌اجاره‌ای، عملیاتی شود، افزود: دولت باید شرایطی را فراهم کند که دهک های کم درآمد جامعه به صورت گام به گام بتوانند صاحب خانه شوند.

وی تاکید کرد: دولت باید فاز به فاز با ایجاد فرصت برای سرمایه گذاران بخش مسکن و همچنین برنامه ریزی برای اسکان گروه های کم درآمد که قادر به تامین مسکن برای خود نیستند، شرایط را برای بهبود وضعیت عرضه و تقاضا در راستای ایجاد توازن در این بازار، فراهم کند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران تصریح کرد: قاعدتا خانوارهای زیادی هستند که حتی قدرت پس انداز برای ورود به طرح های مسکن ارزان قیمت دولتی مانند مسکن مهر یا بازپرداخت تسهیلات ارزان قیمت را هم ندارند بنابراین دولت در چنین شرایطی وظیفه دارد با ایجاد فرصت پس انداز برای این خانوارها آن ها را گام به گام به سمت خانه دار شدن حمایت کند.

عقبایی ادامه داد: به این منظور لازم است دولت با اجرای طرح هایی همچون مسکن استیجاری در قالب مسکن حمایتی با حداقل اجاره بها، به مدت حداقل 5 سال، با ایجاد فرصت پس انداز برای این خانوارها و سپس اعطای تسهیلات ارزان قیمت، از آن ها در جهت حل مشکل سکونتی شان حمایت کند.

رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران ایجاد انگیزه برای سرمایه گذاران به منظور ساخت مسکن استیجاری را لازمه این حرکت عنوان کرد و افزود: باید انگیزه های تولید مسکن در این بخش به گونه ای تقویت شود که سازندگان ضمن برخورداری از تسهیلات و زمین ارزان قیمت ملزم به ساخت سازه های صنعتی و پایدار شوند تا پس از گذشت چند سال، بافت های ایجاد شده به دلیل فرسودگی نیازمند تخریب نشود.

وی خاطرنشان کرد: با این روش هم دولت می تواند در بخش قابل توجهی از بازار اجاره به عنوان کنترل کننده قیمت ها ورود کند و از این طریق به کنترل بازار مسکن بپردازد و هم ضمن ایجاد انگیزه برای تولید مسکن از سوی سازندگان، شرایط خانه دار شدن و حل مشکل مسکن برای گروه های کم درآمد، فراهم می شود.

عقبایی کنترل نقدینگی را از دیگر الزامات حل مشکلات موجود در بازار مسکن عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه نیاز به مسکن در مناطق مختلف و در میان اقشار و دهک های مختلف، متفاوت است، دولت باید ضمن شناسایی نیازهای انباشته مسکن، نسبت به ایجاد هر دو شکل مسکن استیجاری و ملکی اقدام کند.
منبع: تسنیم