کد خبر 347425
تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۰

مقامات و رسانه های آمریکایی تلاش زیادی برای ایجاد فضایی کرده اند تا بتوانند ایران را در ائتلاف آمریکایی ها برای مقابله با داعش وارد کنند ولی این تلاش ها با مخالفت سریح مقامات ایرانی همراه بوده است.

گروه بین الملل مشرق- اخیراً بحث های زیادی در خصوص همکاری احتمالی ایران و آمریکا برای مقابله با داعش مطرح می شود که مواضع رسمی مقامات کشورمان حاکی از عدم تمایل برای همکاری با آمریکایی ها در منطقه است. چندی پیش شبکه خبری بی بی سی از احتمال همکاری نظامیان ایرانی با ارتش آمریکا برای مبارزه با داعش در مناطق شمالی عراق خبر داد که مقامات ارشد نظامی کشورمان این خبر را تکذیب کردند.

مقام معظم رهبری نیز طی سخنانی درباره همکاری ایران و آمریکا در مبارزه با داعش که رسانه های آمریکایی آن را بسیار تحقیر آمیز توصیف کرده و فرمودند: در همان روزهای سخت حمله داعش به عراق، سفیر آمریکا در عراق طی درخواستی از سفیر ما در عراق می‌خواهد که ایران و آمریکا جلسه‌ای برای مذاکره و هماهنگی در خصوص داعش داشته باشند.

ایشان در ادامه افزودند: سفیر ما در عراق، این موضوع را به داخل کشور منعکس کرد که برخی مسئولان هم با این جلسه مخالفتی نداشتند اما من مخالفت کردم و گفتم، در این قضیه ما با آمریکایی‌ها همراهی نمی‌کنیم زیرا آنها نیت و دست آلوده‌ای دارند و چگونه امکان دارد که در چنین شرایطی ما با آمریکایی‌ها همکاری کنیم. اکنون آنها به دروغ می‌گویند که ما ایران را در ائتلاف شرکت نخواهیم داد در حالی که ایران از ابتدا مخالفت خود را با حضور در چنین ائتلافی اعلام کرده بود.

  با وجود موضع گیری های شفاف مقامات ایرانی در خصوص همکاری ایران و آمریکا روز گذشته خبرگزاری رویترز خبری را منتشر کردند که طی آن به نقل از مقامات ارشد ایرانی مدعی شده بود که تهران آمادگی همکاری با آمریکا و همپیمانان این کشور برای مقابله با تکفیری‌های داعش را دارد اما در عین حال خواستار انعطاف بیشتر غرب درباره برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود می‌باشد.

سردار "سید مسعود جزایری" روز دوشنبه در مصاحبه اختصاصی با شبکه العالم، درباره ادعای مسؤولان آمریکایی مبنی بر گفتگو با هیأت جمهوری اسلامی ایران درباره داعش و چگونگی همکاری در مقابله با این گروه، در حاشیه مذاکرات هسته‌ای گفت: آمریکایی ها خیلی تلاش می کنند که مشروعیت خودشان را در برخورد با داعش از طریق جمهوری اسلامی ایران به دست بیاورند.

وی با بیان اینکه آمریکا برای مقابله با داعش احتیاج به مشروعیت دارد، تأکید کرد: ما صراحتاً اعلام می کنیم که آمریکا فاقد مشروعیت لازم برای مقابله با تروریسم است. سردار جزایری در پاسخ به این سؤال که آیا این گفتگوها صورت گرفت و آیا هیأت ایرانی اختیار گفتگو در این زمینه را دارد، اظهار داشت: آنچه که من می دانم، هیأت ایرانی مذاکره کننده در امور هسته ای فقط صلاحیتش در مورد مباحث هسته ای است آن هم در چارچوبی که برای آن تعیین شده است.

باید دید که علت این سماجت آمریکایی ها با وجود سخنان تحقیر آمیز مقام معظم رهبری و سایر مقامات نظامی و سیاسی ایران، برای صحبت با ایران در خصوص مساله داعش چیست و آیا مقامات کشورمان از نیت آمریکایی ها برای دنبال کردن ارتباط با ایران به بهانه مقابله با داعش با خبر هستند.

سعد الله زارعی کارشناس مسائل بین المللی در این خصوص معتقد است که آمریکایی ها در بحث داعش تلاش می کنند وانمود کنند که اقدامشان خیرخواهانه است و از طرف دیگری سعی زیادی می کنند که نیت واقعی خود را که همان سرنگون کردن دولت سوریه است بپوشانند. علت تلاش آمریکایی ها برای مذاکره و صحبت با ایران در خصوص داعش اطمینان دادن به ایران است که هدف ما دولت سوریه نیست و هدف داعش است. ولی ما اطلاع داریم که آمریکایی ها به بهانه داعش ائتلافی را برای سرنگونی دولت سوریه تشکیل داده اند. و می خواهند که اینگونه ایران را به نحوی غافلگیر کنند.

سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی آمریکا با بیان اینکه آمریکا تلاش می‌کند با تقویت مخالفان سوریه با گروه تروریستی داعش مبارزه کند، افزود: اما این را هم باید اضافه کنم که آموزش ما همچنین به همان مبارزه‌ای که آنها (مخالفان دولت سوریه) از ابتدای درگیری به دنبال آن بوده‌اند، کمک خواهد کرد.