به نظر می‌رسد که ائتلاف آماده است تا هسته‌ای را در معادلات سیاسی جدید یمن تشکیل دهد، هسته‌ای که شامل حوثی‌ها و مجموعه علی عبدالله صالح رئیس جمهور سابق و جنبش مسالمت آمیز جنوب یمن خواهد بود. این هسته ضامن وحدت یمن و ایجاد گزینه مشارکت در این کشور است و مانع از تک‌روی یک عده خاص در حاکمیت می‌شود.

گروه بین‌الملل مشرق - غالب قندیل تحلیلگر مسایل راهبردی منطقه در مقاله‌ای در پایگاه خبری الشرق الجدید با اشاره به انقلاب یمن نوشت که سازشی که خیزش مردمی به رهبری حوثی ها در یمن ایجاد کرد، مرحله جدیدی را در تاریخ این کشور رقم زد که می تواند شاخص موازنه های منطقه‌ای را تحت تاثیر قرار دهد و معادلات آن را تغییر دهد، چرا که یمن حیات خلوت عربستان سعودی به شمار می رود و ریاض سالها سعی کرده است این ویژگی یمن را برای آن حفظ کند.

وی در ادامه به ذکر چند نکته از انقلاب یمن اشاره کرد و نوشت که حرکت حوثی‌ها نشانگر رشد بالای سیاسی بود که انتفاضه مردی را به لیست اهداف ملی و غیر فرقه‌ای مرتبط کرد. این حرکت، مطالبات گسترده مردمی را رهبری کرد که شامل اجرای مقررات گفتگو و پیشرفت در کشور به سمت مشارکت سیاسی کامل با تمامی گروه های موجود در آن می‌شود.

این انقلاب همچنین اهداف اقتصادی و اجتماعی را شامل می شود که منافع عامه مردم و طبقات فقیر یمنی در گرو آن است و باب جهش در اقتصاد این کشور و رشد و توسعه و بهره برداری از ثروت‌های عظیم آن را به دنبال خواهد داشت و مرحله فقر و گدایی و کمک‌های اقتصادی به یمن را پایان خواهد داد. به این ترتیب این انقلاب در دو بعد اقتصادی و سیاسی، روش مردمی و ملی جامعی را به مردم یمن بخشید.

دولت جدید که توافق امضا شده بر تشکیل آن تاکید دارد، آغاز مرحله ای جدید است که زمینه ساز برگزاری انتخابات در فضای سیاسی مردمی می‌شود و اجازه تغییر در کشور را می دهد، چرا که ضربه سختی را به نیروهای واپس گرا و قبیله ای وابسته به سعودیها و اخوانی‌ها وارد کرده و معادله های دیگری را در واقعیت میدانی این کشور ایجاد کرد. این در حالی است که پیش از این ها علاوه بر عربستان، ترکیه و قطر نیز به عنوان اربابان اخوانی بر حاکمیت این کشور تسلط داشتند و همگی آنها زیر نظر هیمنه استعماری آمریکا بودند.



تصمیم به ادامه حضور مسلحانه از طرف کمیته‌های مردمی با هدف ادامه روند جدول تغیرات سیاسی مورد توافق در یمن دنبال می‌شود، می‌توان گفت این اقدام تضمینی در برابر خطراتی است که همواره در فرار از اجرای توافقنامه ها و تفاهم‌های سیاسی وجود داشته است. قطعا یمن در برابر مرحله‌ای از درگیریهای سیاسی است که درد زایمان یمن به شمار می رود و توازن نیروهای جدید در این کشور روز به روز بهتر از قبل به وجود می‌آید. به نظر می‌رسد که ائتلاف آماده است تا هسته‌ای را در معادلات سیاسی جدید یمن تشکیل دهد، هسته‌ای که شامل حوثی‌ها و مجموعه علی عبدالله صالح رئیس جمهور سابق و جنبش مسالمت آمیز جنوب یمن خواهد بود. این هسته ضامن وحدت یمن و ایجاد گزینه مشارکت در این کشور است و مانع از تک‌روی یک عده خاص در حاکمیت می‌شود.

البته شاخص های سیاسی که دیروز خود را نشان داد، ثابت کرد که برخی از طرف‌های زیانکار نمی‌خواهند به این روش تن دهند، آنها هجمه تبلیغاتی گسترده سیاسی و تبلیغاتی را به راه انداخته‌اند تا حوثی ها را به ارتکاب تجاوزهای مختلف متهم کنند، هدف آنها نیز این است که تسلط حوثی‌ها در پایتخت را تضعیف کنند تا شاید بتوانند از اجرای توافق شانه خالی کنند.

قندیل در بیان آخرین نکته از تحولات یمن گفت که درگیریهای یمن یکی از محورهای کشمکش های منطقه‌ای بین محور مقاومت و مجموعه سلطه طلب استعماری در منطقه است که در صنعا دنبال می‌شود، در این منطقه البته پیشروی بزرگی نصیب ملت یمن و محور مقاومت شده است، با وجودی که رسانه‌های سعودی و قطری سعی دارند این پیروزی را فرقه‌ای و مذهبی نشان دهند، اما این یک دستاورد ملی است که مبنای آن ضربه زدن به نفوذ آمریکا و مزدوران این کشور از جمله سعودی‌ها و اخوانی‌ها و مهار قدرتهایی است که به این کشورها وابسته شده‌اند.


البته این نیروهای واپس گرا نیز کاملا از عرصه یمن حذف نمی‌شوند، بلکه تعیین سرنوشت آنها به عهده انتخابات مردمی است که در آینده برگزار می‌شود. در این فرایند نیروهای اصلاح طلب دستاوردهای مردمی خود را تقویت می‌کنند و حوثی ها نیز اصرار دارند تا در سایه خیزش انقلابی میلیون ها نفری در یمن، این اهداف و دستاوردها را تقویت کرده و آنها را در زمانی بی سابقه به دست آورند.

سوریه و ایران و حزب الله لبنان بدون شک برنده دستاوردهای مردمی یمنی‌ها هستند. عراق و دیگر جبهه های مبارزه با تروریسم القاعده در منطقه و تمامی گروه‌های که مخالف سلطه طلبی استعماری آمریکا هستند، از دیگر برنده‌های این انقلاب هستند.