کد خبر 34923
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۲:۳۴

سفير ژاپن درباره نشت راديواکتيو در نيروگاه اتمي شماره يک فوکوشيما گفت: مسئولان ژاپني براي جلوگيري از تکرار فاجعه اتمي چرنوبيل در نيروگاه اتمي فوکوشيما تمام تلاش خود را خواهند کرد.

به گزارش مشرق، کين‌ايچي کومانو در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: متاسفانه بر اثر زلزله و سونامي بسيار عظيم در ژاپن، نشت در نيروگاه اتمي شماره يک فوکوشيما گزارش شده است اما مسئولان ژاپن در تلاش هستند تا اين نشتي منجر به حادثه بسيار وخيم و بزرگ سال‌ها قبل که در نيروگاه اتمي چرنوبيل صورت پذيرفت رخ ندهد.

وي با اشاره به اينکه خود از طريق دخترش در جريان خبر زلزله و سونامي بزرگ ژاپن قرار گرفت، افزود: اطلاع‌رساني رسانه‌هاي خبري ايران در اين زمينه بسيار سريع بوده است و خود نيز در طي چند روز اخير با همدردي مسئولان و مردم ايران مواجه شده است که بسيار تحت تاثير قرار گرفته است.

کومانو با بيان اينکه 85 سال قبل نيز در ژاپن زلزله بزرگي رخ داده بود که در حدود 10 هزار نفر کشته شده بودند، گفت: 15 سال قبل نيز زلزله بزرگي در کشور ژاپن رخ داد که در مجموع بيش از 6 هزار نفر کشته شدند. اين حوادث نشان مي‌دهد ژاپن از نظر حوادث بزرگ زلزله و سونامي تجربه و سابقه بسياري دارد.

وي تصريح کرد: در حال حاضر دو نيروگاه اتمي در شهرهاي ژاپن دچار حادثه سونامي قرار گرفته‌اند و نشت راديو اکتيو به صورت بسيار کم در يکي از اين نيروگاه‌هاي اتمي (فوکوشيما) رخ داده است ولي مسئولان ژاپن تلاش مي‌کنند تا حادثه بزرگ و فاجعه‌انگيز نيروگاه اتمي چرنوبيل در ژاپن رخ ندهد.

کومانو بيان داشت: هم اکنون مسئولان نيروگاه اتمي فوکوشيما در تلاش هستند تا با خنک کردن ظرف مخصوص اين نيروگاه به وسيله آب دريا از انفجار ديگر و نشت بيشتر راديواکتيو جلوگيري کنند.

وي در پاسخ به اين پرسش که کشور ژاپن در حال حاضر به خصوص با وجود آمارهاي بسيار کشته، مجروح و مفقودين به چه چيزهايي نياز مبرم دارد گفت: در حال حاضر عمليات جست‌وجو و نجات در مناطق آسيب‌ديده پايان يافته است و ما نيز منتظر استمداد مقامات بلندپايه کشورمان هستيم ولي مواد خوراکي بيشترين نياز به حساب مي‌آيد.

کومانو در پاسخ به اين پرسش که وضعيت ساخت و سازها در کشور ژاپن در مقايسه با ايران به چه صورت است، افزود: به واقع ساخت و سازها در کشور ژاپن بسيار مهم و با سختگيري بسياري در اجازه مجوزهاي ساخت صورت مي‌پذيرد اما متاسفانه در ايران اين فرآيندها با کم‌توجهي مواجه شده است و در حال حاضر اگر ژاپن دچار مشکل عظيمي شده است به دليل سونامي بزرگي است که بر اثر موج‌هاي 10 متري در سواحل و گسترش به سرزمين‌هاي مشرف به دريا بوده است و مردم کمتر از زلزله دچار مشکل شده‌اند.

وي تصريح کرد: در حال حاضر تعداد کشته‌ها و مفقوداني که به طور رسمي از طرف دولت ژاپن اعلام شده است بالغ بر يک هزار نفر است و تعداد مفقودان نيز نزديک به همين آمار است ولي اين آمارها هر لحظه امکان دارد افزايش يابد.

کومانو در پاسخ به اين پرسش که آيا اين مطلب درست است که به مردم ژاپن به دليل نشت يد راديواکتيو، يد خوراکي مي‌دهند، گفت: من از اين مطلب بي‌‌خبر هستم.

وي در پاسخ به اين پرسش که آيا در ژاپن سيستمي وجود دارد که چند ثانيه قبل از زلزله به مردم اعلام خطر شود يا اينکه سيستمي وجود دارد که افراد حادثه ديده بتوانند به خانواده‌هاي خود اطلاع دهند که در چه موقعيتي هستند، افزود: چنين سيستم‌هايي با توجه به سکونت خودم که سال‌ها در ژاپن زندگي کرده‌ام مشاهده نکرده‌ام زيرا هنوز علم دنيا در زمينه اطلاع‌رساني زلزله به افراد به حدي نرسيده است که بتواند به مردم قبل از رخ دادن زلزله اطلاع‌رساني کند ولي کارهاي پيشگيرانه و خوبي در ژاپن در اين زمينه صورت پذيرفته است.

وي گفت: در زمينه سوال شما مبني بر وجود سيستمي که افراد درمانده بتوانند در زمان حوادث به نزديکان خود اطلاع‌رساني کنند نيز به جز تلفن همراه و برخي سيستم‌هاي مخابراتي سيستم خاصي را بنده اطلاع ندارم.

کومانو در پاسخ به چگونگي آموزش و برنامه پيشگيرانه ژاپني‌ها براي مقابله با حوادثي از جمله زلزله گفت: تمام افراد ژاپني در دوران کودکي، نوجواني و جواني و حتي بزرگسالي آموزش‌هاي خاص مقابله با حوادثي از جمله زلزله را فرا مي‌گيرند و حتي هميشه در منازل ژاپني‌ها مواد خوراکي اضطراري وجود دارد.

وي در پاسخ به اين پرسش که آيا در ژاپن روزانه زلزله رخ مي‌دهد، اظهار داشت: خير به اين صورتي که مي‌گويند به طور مثال در توکيو روزانه زلزله رخ مي‌دهد صحيح نيست بلکه ژاپن نيز مانند ايران به دليل قرار گرفتن بر روي کمربند زلزله به صورت هفته‌اي امکان دارد چندين مرتبه زلزله در ژاپن رخ دهد.