کد خبر 3500
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۰:۳۱

يک عضو گروهک ملي- مذهبي گفت مواضع آقاي مشايي به مواضع روشنفکري و اصلاح طلب ها نزديک تر است.

به گزارش مشرق، کيهان شنبه نوشت: رضا عليجاني در مصاحبه با سايت ضد انقلابي راديو زمانه درباره مواضع اسفنديار رحيم مشايي گفت: آقاي مشايي به شکل کاملاً هدايت شده و حساب شده اي سعي مي کند هر چند وقت يک بار روحانيت را تحريک کند و به عنوان چهره اي که روحانيت با او مخالف است در اذهان عمومي شناخته شود. الان ما شاهديم که آقاي مشايي هر دو ماه يکبار يک حرف تحريک کننده مي زند. هر چند که حرف هاي او در فضايي آرام، هيچ حرف ويژه اي نيست. مثلاً در همين بحث مکتب اسلام اساساً بدفهمي شد و مقداري عوام فريبانه جلو رفت. او از فهم هاي مختلف از اسلام مي گويد.
وي همچنين درباره اين پرسش که «به نظر مي رسد تعريف مشايي از مکتب ايران يا خيلي از اشاره هاي ديگر او مثلاً درباره اسرائيل و يا برخي مسائل اجتماعي خيلي دور از دريافت هاي اصلاح طلبانه نباشد، چگونه است که اصلاح طلبان در اين موارد اگر در حمله به آقاي مشايي در کنار اصولگراها هم نباشند، اما اين جهت را تقويت مي کنند؟»، اظهار داشت: من فکر مي کنم اين برخورد اصلاح طلبان برخوردي کاملاً سياسي و نادرست است. در دعواي بين سنتي ها و مشايي، اصلاح طلب ها به مشايي نزديک ترند ولي تصور مي کنم اصلاح طلب ها درگير يک برخورد پراگماتيستي يا ناشيانه سياسي با مشايي باشند. من شخصاً اين برخورد را نمي پسندم و برخورد تاکتيکي با مسائلي که جنبه هاي اساسي دارد را نادرست مي دانم. اگر کسي حرف هاي ما را با هر نيتي ولو فرصت طلبانه و قدرت طلبانه در درون دولت يا در ميان اصولگرايان با زبان خودش زد، ما نبايد اين را دستاويز قرار دهيم. شبيه آنچه آقاي مهاجراني روزي گفت که ما بايد با آمريکا مذاکره کنيم و آن روز موج شديدي به راه افتاد. امروز که همين حرف ها را فردي در داخل اصولگراها مي زند نبايد با پراگماتيسم روزمره با او برخورد شود.
اين عضو گروهک ملي-مذهبي تصريح کرد: اساساً نبايد به موضوع اظهارات اخير آقاي مشايي از زاويه فکري وارد شد. يعني اگر از زاويه فکري وارد موضوع شويم، دقيقاً در همان بازي اي مي افتيم که خود طرف طراحي کرده است. چون آنها اساساً اعتقادي به اين مسائل ندارند و کاملاً پراگماتيستي برخورد مي کنند. کساني که با آقاي مشايي در وزارت اطلاعات بوده اند اين تحليل را مي دهند که ايشان با مسائل فکري هم خيلي سياسي و روزمره برخورد مي کند. بنابراين من معتقدم که اساساً نبايد از منظر فکري با او برخورد کرد. هر چند مواضع نظري مشايي، به مواضع روشنفکري و اصلاح طلبان نزديک تر است.