گروه جهاد و مقاومت مشرق - سردار سیدمحمود خیرالامور، پژوهشگر و از فرماندهان هشت سال دفاع مقدس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره اینکه انس رزمندگان در جبهههای نبرد نتیجه خط دهی مسئولان بود یا این امر به صورت خودجوش صورت میگرفت، عنوان کرد: نه به این شکل نبود. خوشبختانه تمام مراحل دفاع مقدس در قالب یک کلکسیون است که چیزی کم و کسر نداشت.
وی با بیان این مطلب افزود: انس با قرآن کریم را میتوانستیم در نوجوانی که وارد آموزش جبههها میشد در رزم، شوخطبعی، عبادت، گریه و دیگر مواردی که داشت مشاهده کنیم و این موضوع در افرادی که به مبارزه با دشمن بعثی مشغول بودند، بروز و ظهور داشت.
عمل به قرآن در عملکرد رزمندگان نمود بارز داشت
سردار خیرالامور در بخش دیگری از سخنانش به این موضوع اشاره کرد که از ویژگیهای دفاع مقدس این است که برای هر قشر و مرحلهای الگو ارائه میکند، اظهار کرد: در این حوزه، مصداقها و نمونههای بسیار بارزی را میتوانستیم در رفتارهای قرآنی رزمندگان مشاهده کنیم.
عمل به قرآن در دفاع مقدس معرّف ایران اسلامی در نبرد بود
این کارشناس حوزه دفاع مقدس ادامه داد: رفتارهای رزمندگان در موضوع مجاهدت، شجاعت، ایثار، اسارت، عاطفه و ... الگو و مصداق بود که با زندگی آنان نیز تطبیق داشت. این رویکرد و رفتارها معرّف ایران اسلامی در نبرد بود.
سردار خیرالامور با بیان اینکه دفاع مقدس با این ویژگیها شاخص شد و باقی ماند، گفت: این موضوع نشان میدهد که ما طی هشت سال دفاع مقدس، فقط نجنگیدیم، بلکه بر روی استواری و ثبات اعتقاداتمان نیز کار کردیم.
وی به 28 جنگ ایران طی 500 سال گذشته اشاره کرد و به طرح این سؤال پرداخت که در 28 جنگی که به وقوع پیوست، چه میزان از خاک کشورمان را از دست دادیم و افسوس خوردیم؟ این در حالی است که در هشت سال دفاع مقدس و در عین اینکه دشمن تا بن دندان مسلح بود، چنین اتفاقی نیفتاد.
از قرآن درس گرفتیم
سردار خیرالامور با بیان اینکه چنین غارتهایی را در دفاع مقدس نداشتیم، اظهار کرد: این رویکرد به آن دلیل بود که از قرآن درس گرفته بودیم. البته ارتباط با قرآن در جبههها این طور نبود که بگوییم فقط فرماندهان با قرآن انس داشتند، یا فقط افرادی که در عقیدتی سیاسی فعالیت میکردند با این کتاب آسمانی مانوس بودند.
این فرمانده دوران دفاع مقدس همچنین از زندگی این افراد یاد کرد و گفت: رزمندگان حتی تلاش میکردند تا مستحبات را در سر سفره غذا نیز بر اساس آنچه در احادیث و آیات قرآن است مراعات کنند و زندگی خود را با آن وفق دهند.
انجام دستورالعملهای قرآنی به مراتب آنها افزود
سردار خیرالامور با بیان اینکه رعایت چنین مواردی به درجات معنوی آنها میافزود، تاکید کرد: انجام دستورالعملهای قرآنی به مراتب آنها اضافه میکرد و نمونههای چنین افرادی، فرماندهان و رزمندگانی بودند که علما به اینکه زانو به زانوی آنها بنشینند افتخار میکردند.
وی افزود: اینکه جبههها چه ویژگی داشتند و از چه مواردی برخوردار بودند که علمای هشتاد ساله را به آنجا میکشیدند و آنان اظهار میکردند حاضر هستند پوتینهای رزمندگان را جفت کنند، موضوعی است که باید مورد بررسی قرار گیرد.
این کارشناس حوزه دفاع مقدس تصریح کرد: اگر این رفتار و گفتار علما صرف این بود که این افراد سرباز و عضو نیروهای مسلح بودند، بیان چنین سخنانی متناسب با این موضوع نبود، زیرا فعالیت در این کسوت در همه جا یافت میشود.
وی تاکید کرد: به یقین علما رفتارهایی را از این افراد نسبتاً مسلمان واقعی دیده بودند که به اسلام ناب ارادت داشتند و خود را به سمت این افراد کشش میدادند. در این باره بارها امام(ره) فرمودند که این جوانان ره صد ساله را یک شبه طی کردند؛ راهی که باید سالها برای آن کلاس برگزار شود. در حالی که رزمندهها آن راه را طی کردند و در این راه آبدیده و پخته شدند.
کد خبر 350240
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۹
یکی از پژوهشگران عرصه دفاع مقدس با اشاره به سخنان امام راحل(ره) درباره رزمندگان مبنی بر اینکه آنان ره صد ساله را یک شبه پیمودند، عنوان کرد: رزمندگان با اتکای به آیات قرآن و عمل به دستورات این کتاب آسمانی ره صد ساله را یک شبه پیمودند.