کد خبر 350338
تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۵

یک فعال حقوق بشر و مدافع حقوق مسلمانان در بلژیک تصریح کرد که حجاب بزرگترین مشکل زنان در بلژیک است و بسیاری از مسلمانان به دلیل دین خود از کار برکنار شدند.

به گزارش مشرق، «ایزابل پرل» مسلمان بلژیکی است که بیشتر در زمینه حقوق مسلمانان و به ویژه شیعیان در این کشور فعالیت دارد. وی در مصاحبه با فارس گوشه‌هایی از مشکلات مسلمانان در اروپا به ویژه بلژیک را تشریح کرد.

این فعال حقوق بشر که از سال 2007 انجمنی را در بلژیک به منظور حمایت از حقوق مسلمانان تاسیس کرده، با اعلام اینکه حقوق مسلمانان در بلژیک به شدت زیر سوال رفته و مسلمانان در این کشور با مشکلات بسیار زیادی مواجه هستند، گفت: «در کنار تمام مشکلاتی که برای تمام جامعه مسلمان در کشور بلژیک وجود دارد، حقوق زنان مسلمان بیش از دیگر اقشار نادیده گرفته می شود. زنان مسلمان از لحاظ پوشش و حفظ حجاب و همچنین ابراز عقایدشان تحت فشار هستند و ناعدالتی‌های بسیاری در حق آنها صورت می‌گیرد.»

وی در ادامه افزود: «از جمله مسائلی که برای زنان در بلژیک وجود دارد،‌ می‌توان به پایمال شدن حق آنها در برخورداری از حقوق برابر در مدارس، دانشگاه‌ها و حتی محیط کار اشاره کرد. زنان مسلمان به هر مدرسه و دانشگاهی نمی‌توانند بروند و اگر بخواهند بدون مشکل ادامه تحصیل بدهند، باید از ارزش های خود دست بکشند و یا اصلا از ادامه تحصیل منصرف شوند.»

*مسلمانان مجبورند در دانشگاههایی با کیفیت پایین تحصیل کنند

پرل در ادامه گفت که دولت بلژیک مدت 2 سال است که با تصویب قانونی ظاهراً به تمامی بخش‌ها در بلژیک ابلاغ کرده تا شرایط فعالیت مسلمانان در زمینه‌های مختلف را فراهم کنند، اما هنوز هم ادامه فعالیت مسلمانان در جامعه بلژیک با مشکلات بسیاری مواجه است. در حال حاضر تنها 2 یا 3 دانشگاه در بلژیک وجود دارند که مسلمانان بدون مانع می‌توانند در آنجا به تحصیلات خود ادامه دهند، اما مسئله‌ای که وجود دارد این است که این دانشگاه‌ها سطح علمی بسیار پایینی دارند و در حقیقت تحصیل در آنها شاید اصلا مفید نباشد.

وی ادامه داد که حجاب بزرگترین مشکل در جامعه بلژیک به حساب می‌آید که مانع اصلی ورود به دانشگاه‌ها و محیط کار اجتماعی است. در سال‌های اخیر بسیاری از مسلمانان از کار خود برکنار شده و شغلشان را از دست داده‌اند و مشکلات آنها روز به روز افزایش می‌یابد. شاید فعالیت در مشاغلی با سطح پایین برای مسلمانان امکان‌پذیر باشد، اما این افراد حق فعالیت در سطوح بالاتر و به ویژه سطوح بین المللی را ندارند. در این میان زنان با داشتن حجاب،‌ ممنوعیت بیشتری را تجربه می‌کنند.

 

 

*القابی چون «تروریست» و «حیوان» به زنان محجبه نسبت داده می‌شود

وی ادامه داد «با داشتن حجاب به زنان برچسب تروریست زده می‌شود و حتی در مواردی نیز القابی چون «حیوان» برای زنان مسلمان محجبه به کار برده می‌شود. مسلمانان هیچ جایگاهی در جامعه بلژیک ندارند.»

این فعال حقوق بشر در ادامه اظهارات خود به اقداماتی اشاره کرد که توسط گروه‌های حامی حقوق مسلمانان در کشور بلژیک برای احقاق حقوق از دست رفته آنها صورت گرفته است. از جمله این اقدامات، تأسیس انجمن حمایت از حقوق مسلمانان است که در سال 2007 در بلژیک راه‌اندازی شده و تا به امروز نیز به فعالیت خود ادامه می‌دهد. حمایت از حقوق مسلمانان و تلاش برای رفع محدودیت‌هایی که برای این قشر از جامعه بلژیک بوجود آمده، از جمله فعالیت هایی است که این انجمن صورت می‌دهد.

این فعال حقوق بشر در بخش دیگری از اظهاراتش به تلاش رسانه‌ها و نقشی که در شکل دادن به افکار عمومی در جامعه بلژیک ایفا می‌کنند پرداخت و گفت:‌ «تمام رسانه‌ها در بلژیک بر ضد اسلام و مسلمانان به ویژه زنان مسلمان فعالیت می‌کنند. تبلیغات ضداسلامی و اسلام هراسانه در رسانه‌های بلژیک پس از حادثه یازده سپتامبر شدت بیشتری گرفته است. و میزان این تبلیغات به حدی است که دانشجویان مسلمان پس از یازده سپتامبر سال 2001 با مشکلات بسیاری در زمینه تحصیل خود مواجه شدند.»

 

*رسانه‌های بلژیک به صورت غیرمستقیم به نشر عقاید اسلام‌هراسانه در میان مردم می‌پردازند

وی افزود: «رسانه‌های بلژیک کاملاً به صورت غیرمستقیم به نشر عقاید اسلام هراسانه در میان مردم این کشور می‌پردازند، چرا که بر اساس قوانینی که تصویب شده تبلیغ مستقیم اسلام هراسی در بلژیک منع قانونی دارد اما حتی دولت بلژیک که این قوانین را تصویب کرده خود نیز در نشر غیرمستقیم این افکار در میان مردم این کشور با بهره‌گیری از رسانه‌ها نقش به سزایی ایفا می‌کند. یک نمونه از تبلیغات منفی علیه مسلمانان این است که این دیدگاه را در میان مردم بوجود آورده اند که نباید با مسلمانان و زنان مسلمان ازدواج کرد و ازدواج با مسلمانان کانون خانواده را با مشکل مواجه می سازد.»

پرل در ادامه با اشاره به وجود تعداد بالای زنان پاکستانی در بلژیک گفت:‌ «سیاست بلژیک و رسانه‌ها به گونه‌ای است که برنامه‌ای در پیش گرفته شده تا دیدگاه شهروندان بلژیکی علیه مسلمانان به شدت به هم ریخته و منفی شود. در بلژیک مسلمانان بسیاری از پاکستان زندگی می‌کنند که رسانه‌ها به طور خاص در بخش‌هایی از فعالیت‌های اسلام هراسانه خود این گروه را نیز هدف قرار داده‌اند. هدف نهایی دولت و رسانه ها این است که این افراد را مجبور به فرار از بلژیک کنند.»

*لابی صهیونیسم تلاش دارد تا افکار دنیا را علیه ایران تغییر دهد

این فعال حقوق بشر در پایان به اقدامات ایران هراسانه دولت‌های اروپایی و کشور بلژیک اشاره کرد و گفت:‌ «پس از حادثه یازده سپتامبر، ایران به عنوان کانون اصلی اسلام معرفی شد و تمام تمرکزها متوجه ایران شد. از سوی دیگر لابی صهیونیسم و آمریکا تمام تلاش خود را به کار گرفته تا افکار دنیا را بر ضد ایران منفی کنند و بتوانند تحریم‌های بیشتری نیز علیه این کشور اعمال کنند.»