کد خبر 350897
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۹

انتشار نامه درخواست اداره تشریفات مجلس به وزارت خارجه برای انجام هماهنگی‌های لازم برای سفر حمید رسایی نماینده تهران به برزیل همزمان با برگزاری جام جهانی در این کشور آمریکای جنوبی، گسترده‌ترین جنجال‌ها در باره سفرهای خارجی نمایندگان را به راه انداخت. تابش نماینده‌ای که در کانون این جنجال‌ها قرار داشت عضو تیمی از نمایندگان است که اکنون در اینچئون به سر می‌برند!

به گزارش مشرق،در حالی که در همه سالهای گذشته، سفرهای خارجی نمایندگان مجلس با فرض بی‌فایده و پرهزینه بودن بسیاری از آنها مورد انتقاد افکار عمومی و حتی برخی از نمایندگان مجلس بوده است، انتشار نامه‌ای از اداره تشریفات مجلس به وزارت خارجه برای انجام هماهنگی‌های سفر حمید رسایی به نمایندگی از کمیسیون اصل نود به برزیل، نقش‌آفرینی تابش نماینده اردکان و تناقض در مواضع هیات رئیسه مجلس، جنجالی‌ترین اخبار را برای یک سفر مجلسی‌ها که البته اجرایی نشد، رقم زد.

طبق ماده 83 آیین‌نامه داخلی مجلس، مأموریتهاى رسمى فردى و جمعى نمایندگان براى شرکت در سمینارها، اجلاسها و بازدیدهاى فنى و تخصصى در داخل و یا خارج از کشور با تصویب کمیسیون ذى‏ربط و تایید هیأت رئیسه انجام خواهد شد و نامه منتشر شده نشان می‌داد که هیات رئیسه مجلس با سفر رسایی به برزیل موافق بوده است، اگر چه نعمتی سخنگوي هيئت‌رئيسه مجلس بعدا مدعی شد که كميسيون اصل 90 تصميم گرفته بود كه يكي از نمايندگان عضو اين كميسيون به برزيل اعزام شود و اين موضوع توسط رئيس كميته سفرهاي خارجي مورد تأييد قرار گرفته بود، اما اين موضوع نه در هيئت‌رئيسه مطرح شده بود و نه در اين مورد تصميمي وجود داشت.

سفر رسایی و یا نماینده‌ای دیگر به برزیل، سرانجام با دخالت و دستور علی لاریجانی رئیس مجلس منتفی شد ولی در این مسیر برخی نمایندگان مجلس مواضعی قابل توجه داشتند که مقایسه آن با رفتار این روزهای خودشان خالی از لطف نیست.

کانون سفرهای خارجی نمایندگان همراه با تیم‌های ورزشی، فراکسیون ورزش مجلس است. در مجلس شورای اسلامی، فراکسیون موجودی غیررسمی است که گاه از حد اعلام وجود هم فراتر نمی‌رود. فراکسیون 'امید زندگی، تعاون و عشایر'، فراکسیون زنان، فراکسیون مهرورزی، فراكسیون اقتدار ملی، فراكسیون انقلاب اسلامی و فراكسیون یاوران امداد امام (ره) از جمله فراکسیون‌های پرشمار مجلس نهم هستند.

رسایی وقتی که در اوج درگیری با تابش بود جملاتی را بر زبان راند که نمی‌تواند دور از حقیقت باشد. به گفته وی «به جرأت می توان گفت که ۸۰ درصد فراکسیون ها با تلاش وزارت خانه ها و سازمان های دولتی شکل می گیرند تا در بزنگاه ها مانند بررسی بودجه و طرح ها و لوایح مرتبط از ظرفیت نمایندگان به نفع خود استفاده کنند و در مواردي نيز يك فراكسيون راه اندازي مي شود تا در بزنگاه بتواند در قالب تعامل با يك نهاد از آن امتياز بگيرد.»

فراکسیون ورزش تلاش خودش را کرده بود که نمایندگانی را هم به برزیل بفرستد. به گفته تابش « در فراکسیون در مورد اعزام چندین نفر از اعضا بحث شد و قرار بر این شد تا با توافق وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال به برزیل بروند، اما صحبتی از آقای رسایی نبود.»

اگر چه نماینده‌ای از مجلس به برزیل نرفت ولی در جریان دعوای نمایندگان بر سر این مساله، تابش از یک واقعیت مهم پرده برداشت: « اگر هر نماینده ای از طرف مجلس به ماموریت اعزام شود یا همراه وزیر یا مسئولی به جایی برود، هزینه اش از اعتبارات اختصاص گرفته دولتی خواهد بود.» و علاوه بر این نمایندگان می‌توانند از حق ماموریت دلاری هم بهره ببرند.

جالب این است که آقای تابش اکنون به همراه نمایندگانی دیگری از مجلس در اینچئون به سر می‌برند. محمدرضا تابش عضو كميسيون برنامه و بودجه،‌ حسين گروسي عضو كميسيون صنايع و هادي حسيني عضو كميسيون صنايع اکنون در کره جنوبی هستند.

از این جالب‌تر واکنش سخنگوی هیات رئیسه مجلس است. بهروز نعمتی در پاسخ به اين سوال كه آيا سفر نمايندگان مجلس به كره جنوبي از طريق هيات رئيسه هماهنگ شده است و آيا هيات رئيسه در جريان اين سفرها قرار دارد؟ ‌واكنش جالبي نشان داده و تنها به گفتن "I do not know” بسنده کرده است.

*تابناک