به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر، اين اتباع گواتمالايي از دولت امريکا شکايت و درخواست غرامت کرده اند.
علت شکايت آنان اين بود که در طول دهه 1940 ميلادي، دولت آمريکا به طور عمدي آنان را به بيماري سفليس آلوده کرده بود تا بتواند از آنان به عنوان موش آزمايشگاهي براي تحقيقات روي داروي پنيسيلين، استفاده کند.
پايپر هندريکس، وکيل امريکايي اين شهروندان گواتمالايي با اشاره به اينکه به نظر من اين عملکرد دولت امريکا بسيار شرورانه و بيرحمانه بوده است گفت شگفت آور است که هيچکس در امريکا در اين خصوص، دولت اين کشور را زير سؤال نبرده است. آلوده کردن عمدي مردم به چنين بيماري خطرناکي به بهانه آزمايش هاي پزشکي، با تمامي قواعد و اخلاق پزشکي مغايرت دارد.
وي افزود سوگند بقراطي که دانشجويان پزشکي ملزم به پايبندي به آن هستند ، شامل اين پيمان است که پزشکان همواره تلاش خواهند کرد آسيبي به هيچ کس نرسانند.
پايپر هندريکس افزود، دولت امريکا براي اين که کسي متوجه اينگونه اعمال زشت آن نشود، به منطقه اي خارج از امريکا رفته از مردم آنجا استفاده کرده زيرا رديابي چنين اعمالي در خارج از امريکا، مثلاً در گواتمالا، کار ساده اي نيست، و بازرسي دقيقي نيز وجود نداشته است. سپس امريکا از انسان هاي بيگناه و بي خبر، به نحوي در اين آزمايش هاي پزشکي استفاده کرده که گويي اين افراد خرگوش يا موش آزمايشگاهي هستند.
وي تأکيد کرد، در خواست غرامت به معناي جبران رنج ها و فرصت هاي از دست رفته مردم نيست، اما ممکن است تا حدي، هزينه هاي سنگين پزشکي افراد مبتلا شده به اين بيماري را جبران کند.
وي افزود، ما از هر دو دولت امريکا و گواتمالا مي خواهيم با سرمايه گذاري مناسب در بخش هاي فقير نشين و کم سواد گواتمالا، به مردم اين کشور در رابطه با امور سلامت و بهداشت، آموزش دهند و مراکزي را براي اين منظور تأسيس کنند.
از سوي ديگر، رافائل اسپادا، معاون رئيس جمهور اين کشور در گواتمالاسيتي گفت: البته وکلا از لحاظ قانوني مجازند که به طرح شکايت در دادگاه بپردازند و موکلين ايشان نيز مي توانند از وکلا پيروي، و همين روش را پيگيري کنند.
وي افزود: اين در حالي است که ما (در دولت گواتمالا) تلاش داريم اين موضوع را از نقطه نظر اخلاقي و انساني پيگيري کنيم زيرا ما هيچ تمايلي نداريم از رنج ها و مصيبت هاي مردم، براي خود درآمدي کسب کنيم.
وي ضمن انتقاد تلويحي از وکلا افزود حتي اگر شکايت مزبور به دادگاه، موفقيت آميز باشد و غرامتي در کار باشد، بايد دولت گواتمالا يا وکلا از آن هيچ سودي نبرند، بلکه غرامت هاي تعيين شده توسط دادگاه، بايد مستقيماً به قربانيان اين آزمايش هاي سبعانه پرداخت شود زيرا اين افراد که اکنون بسيار سالخورده شده اند، به اينگونه کمک ها شديداً نياز دارند. رافائل اسپادا در خاتمه تأکيد کرد، ما (دولت گواتمالا) در اين خصوص با هيچ وکيل يا دفتر وکلاتي، همکاري نداريم.