پایگاه‌های خبری حامیان تکفیری‌ها با افتخار اخبار و تصاویر زخمی‌ها و قربانیان و روند این کشتار را منتشر می کنند. این نشان می‌دهد که شادی یمنی‌ها خیلی زود است و با سختی های زیادی مواجه است.

گروه بین‌الملل مشرق - تصاویری که از حادثه تروریستی چند روز پیش در صنعا و قربانیان آن در اثر حمله گروهک‌های تروریست منتشر شد نیز نتوانست مانع از حضور گسترده مردم در به چالش کشیدن مرگ و تظاهرات آنها برای مطالبه کنار زدن مداخله های سفارت خانه‌های خارجی در امور داخلی یمن شود. اما به نظر می رسد مشکل بزرگتری که این کشور در آینده با آن مواجه خواهد شد، خود این گروه های تکفیری هستند.

مطالبات تظاهرات کنندگان مشخص بود، آن ها خواستار بازدارندگی در برابر سفارتخانه های خارجی برای خودداری از مداخله در امور داخلی یمن شده‌اند. این سفارتخانه‌ها درکشورهای دیگر نظیر سوریه و لبنان و عراق و لیبی و دیگر کشورها نیز همین کار را می‌کنند. آن‌ها تصور کرده‌اند که بعد از انتفاضه‌ای که حوثی‌ها آن را 20 روز پیش انجام دادند و توافقنامه سیاسی که با دولت امضا کردند، روند اقدامات سیاسی و دیپلماتیک آغاز شده است، نشانه‌های این رویکرد نیز در امضای توافق نامه سازش و مشارکت با دولت یمن به وجود آمد، البته حوثی‌ها همچنان کنترل اوضاع صنعا را در دست خود نگه داشتند.

حوثی‌ها افتخار می‌کنند که با انقلاب رومانتیک خود یمن را از تسلط سفارتخانه های خارجی و نفوذ دولت‌های همسایه رها کرده‌اند. این خوش بینی بلافاصله بعد از استقبال دولت‌های همسایه بویژه سعودی ها ازتوافقنامه امضا شده بین حوثی‌ها و دولت یمن به واقعیت نزدیک‌تر شد، اما طولی نکشید که گزارش‌هایی در رد این خوش بینی منتشر شد، این گزارش‌ها نشان می‌داد که عربستان سعودی که سالها خود را بزرگترین بازیگر در عرصه تحولات یمن می‌دانست، احساس شکست می‌کند.




حوثی‌ها و هواداران آن‌ها در فضای کنونی تصور می‌کنند که گروه‌هایی هستند که نیروهای داخلی را برای کودتا بر ضد آن‌ها بسیج و تحریک می‌کنند. عملیات انتحاری که دو روز پیش در صنعا انجام شد و حملات دیگری که القاعده در بخش‌های دیگر یمن انجام می‌دهد و ارتش و حوثی‌ها را با هم هدف قرار می‌دهد از جمله این فشارهاست. پایگاه‌های خبری حامیان تکفیری‌ها با افتخار اخبار و تصاویر زخمی‌ها و قربانیان و روند این کشتار را منتشر می کنند. این نشان می‌دهد که شادی یمنی‌ها خیلی زود است و با سختی های زیادی مواجه است. این پیامی بود که برخی گروه ها خواستار ارسال آن برای مردم یمن و حوثی‌ها بودند.

به نظر می‌رسد جام شکست سعودی‌ها تلخ‌تر از آن بوده که بتوانند آن را تحمل کنند. روزنامه عکاظ در سرمقاله دیروز خود با عنوان زمان موعود در یمن اشاره‌هایی به تحریک قبایل مختلف بر ضد حوثی‌ها داشت که در این مرحله حساس می‌تواند نشانه‌های خطرناکی از اقدامات کودتا گونه در این کشور باشد.

این نگرانی تنها منحصر به ابعاد امنیتی نیست، بلکه حرف و حدیث‌های زیادی از استقلال خواهی حنبش جنوب یمن به گوش می رسد، این موضوع با انتشار نامه علی سالم البیض رئیس جمهور سابق یمن جنوبی به شورای امنیت سازمان ملل مطرح شده، وی در این نامه خواستار همه پرسی در زمینه استقلال جنوب یمن از این کشور بعد از 20 سال از اتحاد دو بخش یمن شده است.



با این شاخص‌ها اوضاع یمن بسیار پیچیده شده است، حال باید دید انصار الله در این شرایط حساس چه می‌کنند؟ سیف الله الشامی عضو دفتر سیاسی جنبش انصار الله در این زمینه به روزنامه السفیر می‌گوید: مطالب مطرح شده کنونی بعد از زنجیره‌ای از تحولات در روزهای گذشته از جمله سخنرانی عبدالملک الحوثی رهبر حوثی های یمن صورت گرفته است، وی در این سخنرانی نسبت به مداخله های سفارتخانه های غربی و خطر تروریسم برای این کشور هشدار داد.

بعد از این سخنرانی احمد بن مبارک رئیس دفتر رئیس جمهور که به عنوان نخست وزیر مأمور تشکیل کابینه معرفی شده بود و باعث خشم حوثی‌ها و دیگر گروه‌های انقلابی شده بود؛ از سمت خود استعفا کرد. چرا که مأمور شدن وی به این سمت مانند کودتایی بود که در توافق امضا شده بین طرفین یعنی حوثی‌ها با عبد ربه منصور هادی محقق شده است.



وی در این گفتگو تاکید کرد که مطالباتی که نیروهای انقلابی و انصارالله خواستار آن هستند، سه محور دارد که عبارتند از:

الف: ما از رئیس جمهور می خواهیم که توافق سازش و مشارکتی که تمامی ساختارهای یمنی در 21 سپتامبر گذشته آن را امضا کردند، اجرایی کند.

ب: رئیس جمهور باید به اسامی که به عنوان نامزد نخست وزیری انتخاب شده اند تا رئیس جمهور از میان آن ها نام مأمور تشکیل کابینه را انتخاب کند، پایبند شود و در این رابطه نباید تحت تاثیر فشار طرف‌های خارجی یا منطقه‌ای قرار گیرد.

ج: باید اقدامات امنیتی از سوی کمیته‌های مردمی و نیروهای امنیتی و ارتش در کشور تقویت شود تا جنایتکاران و گروهک هایی که به دنبال بازی با امنیت کشور در این مرحله حساس هستند، بازداشت شوند.

اسامی که از سوی هیئت مشورتی رئیس جمهور بر روی آن‌ها توافق شده بود، 5 نفر بودند، این افراد احمد لقمان، يحيى العرشي، ايوب الحمادي، محمد مطهر وعبدالله الصايدي بودند. اما رئیس جمهور بر خلاف توافق امضا شده خود یک اسم خارج از این اسامی را مأمور تشکیل کابینه کرد که این موضوع شک حوثی‌ها را بیشتر کرد و  آنها صراحتا اعلام کردند که طرف های خارجی از جمله آمریکا و عربستان سعودی در پشت پرده فشارهای وارد شده به منصور هادی برای انتخاب این فرد بوده‌اند.

الشامی تصریح کرد که 5 نامزد انتخاب شده مستقل بودند و هیچ گرایش حزبی نداشتند، هیچ یکی از این افراد وابسته به انصارالله نبودند و حوثی‌ها نیز از هیچ کدام از این افراد به ضرر افراد دیگر حمایت نمی‌کردند.



موضع آن‌ها در قبال انتخاب نخست وزیر جدید این بود که توافق بین تمام ساختارهای سیاسی در کشور حاصل شود. آن‌ها می خواهند نقش آنها در آینده سیاسی کشور تنها بر اساس مشارکت و فشار و نظارت بر اجرای دقیق توافق سازش و مشارکت و عدم خروج نخست وزیر جدید از روند شایستگی و مبارزه با فساد باشد که عدم رعات این موازین مصیبت های زیادی برای کشور به بار می‌آورد.

وی در مورد برخی گزارش‌ها در مورد تمایل حوثی‌ها به راحت شدن از دست عبد ربه منصور هادی کاملا این شایعات را رد و تاکید کرد: ما تاکنون درخواستی برای استعفای وی نداده ایم، ما به دنبال هرج و مرجی بیشتر از الان نیستیم.

الشامی در مورد اقدامات امنیتی  که حوثی‌ها در پایتخت ایجاد کرده اند، گفت: ما این اقدامات را نمی‌خواستیم، چرا که سرباری برای ماست، اما نمی‌توانیم عرصه را برای کسانی که امنیت کشور را به بازی می گیرند، رها کنیم. باید ارتش ملی تقویت شود تا بتواند کنترل اوضاع امنیتی را در دست بگیرد.

این عضو انصار الله اتهامات مطرح شده در مورد اشغال پایتخت و ایجاد ناامنی در آن را رد و آن را غیر واقعی و هیاهوی تبلیغاتی خواند و تاکید کرد که یمنی‌ها از امنیتی که برای آنها به وجود آمده، راضی هستند.

الشامی برخی نیروهای منطقه ای را به تلاش برای ایجاد ائتلاف بر ضد انصارالله متهم و تاکید کرد که گزارشهای موجود نشان می‌دهد که توطئه‌ای منطقه ای برای ایجاد درگیری بین یمنی‌ها دنبال می‌شود و برخی دولت‌های همسایه نمی‌خواهند شکست خود در رقابت نفوذ در یمن را بپذیرند، بویژه اینکه با خاندان الاحمر و شخص علی محسن الاحمر و گروه های تکفیری در این کشور ارتباطات ویژه دارند.



وی از اینکه برخی دولت‌های منطقه‌ای شهر صنعا را اشغالی می‌خوانند، ابراز شگفتی کرد و گفت که این‌ها این عبارت را برای فلسطین که در اشغال صهیونیست‌هاست، استفاده نمی‌کنند، گویا ما جزو مردم یمن نیستیم. وی خواستار احترام دولت‌های منطقه‌ای و جهانی به اراده یمنی‌ها شد و از این کشورها خواست به مردم یمن آزادی انتخاب بدهند.

حال باید دید با انتخاب "خالد محفوظ بحاح" به عنوان نخست وزیر جدید یمن، تا چه حد از حجم توطئه‌های کشورهای غربی و عربی کاسته خواهد شد. البته هیچ بعید نیست این توطئه‌ها باقی و یا حتی افزایش یابد تا بتوانند از دولت جدید نیز سهم خواهی کنند.