رئیس مرکز نهادینه‌سازی ورزش و هنر، از آغاز کلنگ‌زنی پارک المپیک و صلح جهانی در سال آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار مشرق، نشست خبری مدیرعامل، دبیرکل و اعضای شورای سیاست گذاری مرکز نهادینه سازی ورزش و هنر، صبح امروز یکشنبه 27 مهرماه در سالن کنفرانس مرکز بسیج سازمان صداوسیما و با حضور جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.

در ابتدای این نشست، علیرضا احسانی پیشکسوت ورزش کاراته و عضو شورای سیاست گذاری این مرکز گفت: متاسفانه صلح مقوله گم شده ای است و لازم است ما به وسیله ورزش و هنر برای پاسداری از صلح آماده باشیم، به آن اعتبار بدهیم و در جهت گسترش آن قدم برداریم. من امیدوارم شرایطی مهیا شود که با حمایت دولت گروه های مردمی و غیردولتی صلح بتوانند فعالیت خود را ادامه دهند. در اینجاست که هنرمند، ورزشکار و همین طور اصحاب رسانه می تواند به بهترین وجه در حمایت و گسترش صلح کمک کند.

وی افزود: امیدوارم این حرکت در تمامی دنیا اشاعه پیدا کند و صلح و دوستی که حرف اول را می زند بتواند در تمام دنیا توسط ورزشکاران و هنرمندان مطرح شود.

در ادامه محمد سلمانی شاعر پیشکسوت کشورمان هم در خصوص اهداف این مرکز افزود: ورزش و هنر می تواند ما را به سمت صلح و دوستی بکشاند. یقین بدانید دست هایی که قلم را در دست می گیرند، نمی توانند سلاح به دست بگیرند چراکه آنها همیشه و همه جا خواستار صلح بوده و هستند. امیدواریم بتوانیم با تشکیل مجموعه های غیردولتی فعال در عرصه توسعه پایدار جهانی با یک صلح پایدار داشته باشیم.

رضا یزدانی قهرمان کشتی جهان نیز که از چهره های شاخص حاضر در این نشست بود گفت: به نظر من امروزه ورزش علاوه بر اینکه نمادی از تندرستی و سلامت است، می تواند به عنوان یک نماد فرهنگی و صنعتی نیز معرفی شود چه بسا در همین چارچوب است که شما می بینید در مسابقات آسیایی و المپیک کشورهای مختلف با اختلاف سلیقه و تضاد فرهنگی زیر یک پرچم جمع می شوند و در محیطی پر از صلح و دوستی زیر یک پرچم به رقابت با هم می پردازند.

وی افزود: ورزش به عنوان یک نماد فرهنگی یکی از منابعی است که می تواند ما را به صلح، پایداری و توسعه رهنمون سازد. من نیز به عنوان یک ورزشکار از این لحظه تمام تلاش خود را انجام خواهم داد و مطمئن باشید در هر میدانی که بتوانم خدمتگزار صلح و دوستی باشم این مهم را انجام خواهم داد.

حبیب الله آزادی نویسنده نیز در این نشست گفت: دلیل اصلی ایجاد نهادینه سازی ورزش و هنر، آرامش و سلامتی آحاد جامعه است و به طور حتم موفقیت هرچه بیشتر این امر مهم که موجب سلامت و بالا بردن توان جامعه می شود در پیشرفت تعیین شده کشورمان تاثیر مستقیم خواهد داشت.

وی افزود: امیدوارم به یاری خداوند، اندیشمندان، ورزشکاران و هنرمندان بتوانیم با عظمی راسخ و پشتوانه قوی به پاس موهبت زندگی به درستی رسالت خود را به جای آوریم.

خلیل جوادی شاعر طنز پرداز نیز با اشاره به تشکیل مرکز بین المللی نهادینه سازی ورزش و هنر گفت: گرد آمدن هنرمندان و ورزشکاران با انگیزه صلح، اتفاق فرخنده و خجسته ای است. این فرهنگ و شعر است که هویت ما ایرانی ها را ساخته و می سازد از سویی دیگر وقتی می بینیم در همه جای دنیا ورزشکاران ما را می شناسند و اینکه در طول تاریخ شاعران ایرانی در دنیا زبان زد خاص و عام بوده اند، برایمان بسیار ارزشمند است. بنابراین این تلفیق زیبا و ارزشمند از هنر و ورزش می تواند اتفاق خوبی به حساب آید.

وی افزود: نهایتا ورزش پهلوانی بن مایه حمایتی داشته و رویکرد آن صلح است، ضمن اینکه تمامی هنرمندان و شاعران در تمام دنیا آثارشان مملو از صلح، دوستی و صلح طلبی است و این یک موضوع مورد پسند و توافق بین همه نویسندگان و هنرمندان دنیا است. بنابراین ورزش به عنوان یک نیروی جسمانی و شعر و هنر به عنوان یک نیروی فکری می توانند مکمل بسیار خوبی برای همدیگر در جهت هدایت به صلح و دوستی باشد.

ذاکری دبیرکل مرکز بین المللی نهادینه سازی ورزش و هنر نیز در این نشست خبری گفت: این مرکز با نیتی کاملا غیرسیاسی توسط اندیشمندان علمی و هنری و همچنین ورزشکاران صلح طلب تشکیل شده و هدف آنها چیزی جز صلح طلبی و رسیدن به یک توسعه پایدار در مجامع بین المللی با استفاده از توانمندی های ورزشکاران و هنرمندان نیست.

وی تصریح کرد: ما آمده ایم تا بتوانیم مفاهیم ارزشمند انقلاب اسلامی ایران را که در طول این 37 سال توسط مسئولین گفته شده بود به زبانی دیگر بگوییم و در یک محیط سالم و عاری از دشمنی صلح پایدار بر مبنای عدالت و محیط برد-برد داشته باشیم. ما در این مکان کوشیده ایم تا به این نکته برسیم گرفتن مدال تنها هدف ورزشکار نیست بلکه ما می توانیم از همین نگاه پهلوان منشانه ورزشکاران و اندیشمندانه هنرمندان راه را برای پیدا کردن جامعه ای عاری از خشونت پیدا کنیم.

 تولید سمفونی صلح و توسعه پایدار در ایران

سالار عبدی شاعر و پژوهشگر ادبی نیز در این نشست خبری با اشاره به تولید سمفونی توسعه پایدار و صلح ماندگار توضیح داد: فلسفه تشکیل مرکز بین المللی نهادینه سازی ورزش و هنر تلفیق دو مقوله ورزش و هنر برای ارائه راهکارهای عملیاتی و نه صرفا شعاری به منظور دست پیدا کردن به توسعه و صلح پایدار است که امیدوارم با رویکرد جدی و تلاشگرانه ای که بین اعضای آن وجود دارد، بتوانیم به این مفاهیم دست پیدا کنیم.

وی ادامه داد: سمفونی توسعه پایدار یکی از آثاری است که بیش از 2 سال وقت ما را گرفت اما به نظر من یکی از آثار متفاوت در عرصه القای مفاهیم صلح طلبانه است که می تواند مورد توجه مردم توجه عام قرار گیرد.

عبدی توضیح داد: این سمفونی به 4 زبان زنده دنیا از جمله فارسی، انگلیسی، ترکی و چینی نوشته شده است و در آن تلاش شده که به مردم بگویند جنگ و دشمنی چیز خوبی نیست و امیدواریم این هدیه مناسبی برای مردم و هنرمندان جامعه باشد و آنها را از جنگ و قتل و غارت دور کند.

شهروز حبیبی خواننده نیز در این نشست خبری به تولید یک اثر موسیقایی با عنوان امیر عدالت اشاره کرد و گفت: این سمفونی در راستای عدالتخواهی و عدالت جویی مردم ایران در مدح حضرت علی(ع) تولید و ساخته شده که به زودی در دسترس علاقه مندان به هنر موسیقی قرار خواهد گرفت.

ناصر عظیمی مدیر مرکز بین المللی نهادینه سازی ورزش و هنر نیز با بیان اینکه این حرکت یک حرکت منحصر به فرد جهانی است، بیان کرد: ما اهداف کلانی را دنبال می کنیم و با توجه به اظهارات آقای ژاک روگ رئیس سابق المپیک با بیان اینکه ورزش به تنهایی مولود صلح نیست، آمده ایم تا کارهای مهمی را انجام دهیم.

وی افزود: به طور حتم بزرگان هنر و ورزش در این مرکز که آمده است بدون شعار کارهایی را انجام دهد، می توانند با حرکات تلفیقی، محور توسعه پایدار و صلح پایدار باشند و این یک ضرورت اجتماعی و جهانی است که ما را بر آن داشت که بیاییم و نظریه «ورزش و هنر محور توسعه پایدار و مولد صلح ماندگار» را مطرح کنیم. به نظر من با استفاده از ترکیب سبک های مختلف ورزشی و موسسات هنری می توانیم به این نگاه جامع و استراتژیک به زودی جامه عمل بپوشانیم، چون ما با همین رویکرد چندی پیش استان البرز را به عنوان پایتخت ورزش حرفه ای کشور با حضور نایب رئیس مجلس شورای اسلامی مطرح کردیم.

هنرمندان و ورزشکاران صاحب پارک جهانی می شوند

عظیمی ادامه داد: برگزاری همایش و جشنواره های مختلف، هویت بخشی به شهرهای مختلف با توجه به بحران هویت شهری با هدف شناسایی مولفه های اثرگذار، طرح مطالعاتی نهادینه سازی ورزش و هنر و آغاز عملیات اجرایی در دی ماه امسال، طرح ملی توسعه ورزش، طرح آموزش و تربیت 30 میلیون ورزشکار پس از نهایی شدن طرح مطالعاتی نهادینه سازی ورزش و هنر با همکاری دستگاه های دولتی و غیردولتی از جمله اهدافی بود که ناصر عظیمی در این نشست خبری به آن اشاره کرد.

وی در همین ارتباط گفت: در همین راستا تمام تلاش خود را به کار گرفته ایم تا پارک المپیک یا پارک جهانی صلح را با توجه به ویژگی های منحصر به فرد احداث کنیم که این یکی از اهداف بلندمدت ما محسوب می شود که براساس آن در این پارک جهانی مجموعه هایی چون دانشگاه ورزش، دانشگاه بین المللی هنر، پژوهشگاه ملل و اقوام و کاخ فستیوال ها پیش بینی شده که با توجه به کمبود فضاهای فرهنگی می توانند خدمت خوبی به جشنواره های فرهنگی و هنری کشور انجام دهند.

عظیمی در بخش پایانی صحبت های خود تاکید کرد: امیدوارم با حمایت دولت و مسئولان استان البرز در اواخر سال جاری صاحب کلنگ زنی این مجموعه باشیم. من معتقدم نظریه «ورزش و هنر محور توسعه پایدار و مولد صلح ماندگار» می تواند در دنیا اثرات بسیار مثبتی ایجاد کند چون انصافا در کشور ما ظرفیت های بزرگی وجود دارد که می تواند سرمنشاء تحولات بسیار بزرگی در عرصه رسیدن به صلح پایدار باشد.