حادثه اسیدپاشی در اصفهان با واکنش قاطع تعدادی از علما و روحانیون مطرح کشور مواجه شد.

به گزارش مشرق، حادثه اسیدپاشی در اصفهان با واکنش قاطع تعدادی از علما و روحانیون مطرح کشور مواجه شد. به گزارش خبرگزاری‌ها، این علما خواستار اعمال اشد مجازات و قصاص برای عامل این اقدام غیرانسانی شدند.

روز گذشته آیت‌الله موحدی‌کرمانی، خطیب موقت نماز جمعه تهران، بخشی از خطبه دوم را به موضوع اسیدپاشی در اصفهان اختصاص داد.

آیت‌الله موحدی‌کرمانی ضمن محکوم کردن حادثه اسیدپاشی در اصفهان، تاکید کرد: حادثه اسیدپاشی در اصفهان بسیار دلخراش، زشت و غیرانسانی بود و همه را متاثر کرد، ما این عمل قبیح را شدیداً محکوم کرده و از مسؤولان می‌خواهیم سریعا عوامل آن را به اشد مجازات برسانند.

عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان نیز با اشاره به این ماجرای غیرانسانی، خواستار قصاص عامل این اسیدپاشی شد. آیت‌الله سیداحمد خاتمی با اشاره به حادثه اسیدپاشی در اصفهان، گفت: جنایت اسیدپاشی که این ایام مطرح شده، جنایتی است که جانیان آن را باید از 2 جنبه مجازات کرد.

وی گفت: مجازات اول اینکه، جانیان باید قصاص شوند و این حق شخصی کسانی است که در این حادثه مورد صدمه قرار گرفته‌اند و دوم اینکه جانیان باید به جرم خدشه‌دار کردن حیثیت نظام اسلامی مورد مجازات قرار بگیرند.

خاتمی با تاکید بر اینکه جنایت اسیدپاشی به هیچ عنوان قابل گذشت نیست، به تسنیم گفت: حتی اگر، مجروحان اسیدپاشی از حق خودشان بگذرند، نظام اسلامی باید حق خود را استیفا کرده و با جانیان برخوردی عبرت‌آموز داشته باشد چرا که این جنایت هیچ جایی برای بخشش و گذشت ندارد.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه برخی با سوءاستفاده از جنایت اسیدپاشی، اتهاماتی را علیه فریضه امر به معروف و نهی از منکر مطرح کرده‌اند، تاکید کرد: این سایت‌ها و روزنامه‌هایی که نظام اسلامی و نیروهای مومن را مورد اتهام قرار داده‌اند باید حتما تحت تعقیب قرار بگیرند؛ صاحبان و مدیران این رسانه‌ها هم باید مورد مجازات قرار بگیرند و پاسخگوی دروغ بزرگ خود باشند.

وی گفت: سخن اصلی این است، چطور در زمانی که مجلس شورای اسلامی طرح امر به معروف و نهی از منکر را با  بیش از 30 سال تاخیر به صحنه آورده است، این جنایت صورت گرفته است؟ این طرح که در مجلس مطرح است باید با رای بالای نمایندگان تصویب شود چرا که طرح، شایسته تایید است.حتی کسانی که ابراز نگرانی ‌می‌کنند هم باید از این طرح حمایت کنند چرا که این طرح، چارچوب‌های امر به معروف و نهی از منکر را مشخص کرده است.

خاتمی گفت: طرح ساماندهی امر به معروف و نهی از منکر می‌گوید کجا با حکم قاضی عمل شود، کجا حریم خصوصی و کجا حریم عمومی است و امثال این موارد. اکنون که به هنگام بررسی این طرح در مجلس شورای اسلامی برخی دست به جنایت اسیدپاشی زده‌اند باید بگویم این اقدام زشت و بسیار بسیار مشکوک است.

امام جمعه موقت تهران در پایان گفت: سخن بنده، 2 کلمه است، اول اینکه مسؤولان باید جانیان را به اشد مجازات و قصاص برسانند و دوم اینکه سوءاستفاده کنندگان از این جنایت هم باید مورد مجازات قرار بگیرند؛ اکنون که مسؤولان مربوط خودشان به صراحت می‌گویند ماجرای اسیدپاشی ارتباطی به امر به معروف و نهی از منکر نداشته، اقدام برخی در مرتبط دانستن این جنایت با فریضه بزرگ امر به معروف و نهی از منکر ظلم است.

حجت‌الاسلام سالک، نماینده مردم اصفهان و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به این ماجرا، خواستار قصاص عامل اسیدپاشی شد.رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با درخواست از وزارت اطلاعات و ناجا برای شناسایی فوری عاملان اسیدپاشی در اصفهان، گفت: حتی اگر قاضی‌ مربوط تشخیص بدهد ما از قصاص این افراد در ملأعام هم حمایت می‌کنیم.

حجت‌الاسلام احمد سالک، نماینده مردم اصفهان و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه، بازداشت فوری و برخورد قاطع با عاملان اسیدپاشی در اصفهان مطالبه جدی مجلس از وزارت اطلاعات و ناجا است، تصریح کرد: 3 فرد متهم در بحث اسیدپاشی بازداشت شده‌اند اما ما از دستگاه اطلاعاتی و امنیتی می‌خواهیم برای ریشه‌یابی این موضوع، تمام عوامل بازداشت شوند.

وی افزود: اسیدپاشی عملی زشت و غیر انسانی است و تنها از سوی کسانی می‌تواند انجام شود که در مکتب اسلام و انقلاب اسلامی بزرگ نشده باشند؛ کار کسانی است که تربیت شده مکتب امام‌حسین نبوده‌اند و می‌خواهند با این اقدام، مومنان و نیروهای انقلاب را در جامعه مخدوش کنند که بر همین اساس باید گفت، اسیدپاشی حرکتی ضدانقلابی بوده است.

سالک با بیان اینکه نیروهای ارزشی و انقلابی در اصفهان برای بازداشت عاملان اسیدپاشی آماده همراهی با ناجا و اطلاعات هستند، تاکید کرد: برخی رسانه‌های ضدانقلاب که قصد دارند اسیدپاشی را به بحث حجاب ربط بدهند، در حقیقت اسیدپاشان را در رسیدن به اهداف شوم‌شان یاری می‌کنند؛ اسیدپاشی هیچ ارتباطی به بحث حجاب نداشته و ندارد.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان با تاکید بر اینکه عاملان اسیدپاشی باید به شدیدترین حالت ممکن مجازات شوند، تاکید کرد: حتی اگر قاضی‌ مربوط تشخیص بدهد ما از قصاص این افراد در ملأعام هم حمایت می‌کنیم.

حسن رحیم‌پورازغدی نیز که روز گذشته سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران بود، کسانی را که امنیت اجتماعی را به مخاطره می‌اندازند؛ محارب دانست. رحیم‌پور گفت: «خداوند دو گروه را محارب نامیده و 2 دشمن برای خود تعریف کرده است؛ یکی کسانی که امنیت اجتماعی مردم را به هم می‌زنند و مزاحم ناموس و جان و مال مردم می‌شوند و دیگری ربا و رباخواری است که امنیت اقتصادی مردم را به هم می‌ریزد».



دادستان با رسانه‌های اسیدپاش برخورد کند

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی از دادستان کل و دادستانی‌های محل خواست با رسانه‌هایی که در ماجرای اسیدپاشی همسو با دشمن فعالیت می‌کنند، برخورد کند.

 محمدعلی موسوی به فارس گفت: با توجه به اینکه امر به معروف و نهی از منکر از سوی خداوند مقرر شده در مجلس هم مطرح شده است که قانونی برای حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر تصویب شود تا بازار این واجب الهی گرم‌تر شود.

وی افزود: از سویی ضد انقلاب‌ها که دوست ندارند این اتفاق بیفتد سعی می‌کنند این مسائل را وارونه جلوه دهند و بگویند اسیدپاشی در زمینه امر به معروف بوده است. عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در صورتی که امر به معروف و نهی از منکر برای مقابله با ناهنجاری است و اسیدپاشی یک ناهنجاری محسوب می‌شود. بنابراین نمی‌شود مقابله با ناهنجاری را با ناهنجاری مقایسه کرد.

موسوی اظهار داشت: همچنین باید دادستانی کل و دادستان‌های محل وقوع بزه، با کمک معاونان و ضابطان خود این افراد را بیابند و به اشد مجازات محکوم کنند. وی گفت: از نظر تبلیغاتی هم باید از طریق قوانین و نهادهای بین‌المللی ورود کنند و بگویند این موضوع در اسلام نهی شده است.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: همچنین برخورد با جرایدی که آب در آسیاب دشمن می‌ریزند و با رسانه‌های بیگانه همسو می‌شوند تکلیف دادستانی کل است و باید به عنوان مدعی‌العموم ورود و از آنها شکایت کند. یکی از موضوعاتی که در جریان ماجرای اسیدپاشی اصفهان مشاهده شده و اکنون اعتراضات زیادی را نیز به همراه داشته، رفتار رسانه‌های حامی فتنه و حامی دولت در این ماجراست. این رسانه‌ها به شکل هدفمندی تلاش کرده و می‌کنند با جهت‌دهی سیاسی به این ماجرا، اهداف خود را دنبال کنند.

 نکته جالب اینکه این رسانه‌ها که بودجه‌های چند صد میلیونی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد در اختیار آنها قرار گرفته، با رسانه‌های انگلیسی و آمریکایی  کاملا هماهنگ هستند. این موضوع باعث شده، نمایندگان مجلس، کارشناسان رسانه و کارشناسان امور زنان خواستار برخورد جدی با «رسانه‌های اسیدپاش» شوند.

 بیژن مقدم، مدیرمسؤول روزنامه جام‌جم با بیان اینکه فاصله ادعاهای این رسانه‌ها با حقیقت زیاد است، گفت: سوال اینجاست که مسؤولان رسانه‌های غربی بر چه اساسی به انگیزه عامل یا عاملان بروز حادثه اسیدپاشی در اصفهان پیش از آنکه دستگیر شوند، پی برده‌اند؟

 ابراهیم فیاض، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران هم با انتقاد از عملکرد ضعیف رسانه‌ها در انتشار اخبار صحیح از حوادث، گفت: متأسفانه انتشار اخبار‌ متعدد از زبان‌های متفاوت تنها به ناامنی در جامعه دامن می‌زند و رسانه‌‌ها را به یک ضد رسانه تبدیل می‌کند.

حتی هم‌اکنون نیز با وجود انتشار خبرهای متعدد هنوز مردم نمی‌دانند واقعیت چه بوده و تنها اضطراب حاصل از خبرهای ناقص نصیب مردم شده است. محمدتقی روغنی‌ها، سرپرست مؤسسه ایران نیز با بیان اینکه عدم انتشار جزئیات اخبار حوادث موجب می‌شود فضای شایعه‌پراکنی در جامعه ایجاد شود،‌ گفت: برخلاف ادعای رسانه‌های غربی، کسانی که قربانی حادثه اسیدپاشی در استان اصفهان شده‌اند، افراد محجبه‌ بوده‌اند.

زهرا سجادی یک کارشناس امور زنان هم در این باره معتقد است مانور روی ماجرای اسیدپاشی یکی دیگر از برنامه‌های دشمن برای گسترش لاابالی‌گری در جامعه است و رسانه‌ها با پرداختن به لایه‌های پنهان این حوادث باید کید دشمنان را برملا کنند تا امنیت روانی جامعه به مخاطره نیفتد.