کد خبر 359701
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۴

روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیحی را درباره سفر معاون هنری این وزارتخانه و هیات همراه به امریکا منتشر کرد.

به گزارش مشرق، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره سفر علی مرادخانی، معاون هنری و هیات همراه او به آمریکا و مطالبی که برخی از رسانه‌ها منتشر کردند، توضیحاتی را در هشت بند به شرح زیر بر خروجی سایت خود قرار داد:

«به دنبال انتشار برخی اخبار ضد و نقیض از سفر معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات همراه به امریکا و حاشیه سازی‌ها و سخن پراکنی‌های بی‌پایه و اساس و غیر مستند در برخی از رسانه‌های غیر مطلع و تلاش برای رنگ و بوی سیاسی بخشیدن به این سفر معاونت امور هنری به کلیه ابهامات در این زمینه پاسخ داد.

ضمن تاکید بر پاسداشت حرمت قلم و ضرورت رعایت اخلاق حرفه‌ای روزنامه‌نگاری، پاسخ معاونت امور هنری برای تنویر افکار عمومی به شرح ذیل ارسال می‌شود:

1- گردهمایی و سیمنار فرهنگی و تجاری مرکز خاورمیانه واقع در ایالت پنسیلوانیا همه ساله در شهر پیتسبرگ با شرکت شخصیت­ها و نهادهایی از منطقه خاورمیانه (به جز رژیم اشغالگر فلسطین) برگزار می­‌شود.

2 - برای اولین بار از مقامات فرهنگی ایران در کنار کشورهای عمان، عربستان سعودی کویت، امارات متحده و مصر دعوت به عمل آمد.

3- حضور هیات ایرانی موجب اعتراض گروه های طرفدار اسرائیل و تندروهای ضد ایرانی شد به نحوی که یک هفته قبل از سفر دونفر از نمایندگان سنا و مجلس ایالت پنسیلوانیا اقدام به تهیه لایحه ضد ایرانی و تلاش برای جلوگیری از حضور ایران کردند که با توجه به مخالفت برگزار کنندگان و حمایت اکثریت شرکت کنندگان تلاش های آنان بی ثمر ماند.

4- گروه ضد ایرانی و مخالف در آمریکا پس از حضور موفق هیات ایرانی اقدام به تهیه گزارش مغرضانه و تحریف شده از روند سمینار کردند از جمله وزارت خارجه آمریکا را متهم به مشارکت و مساعدت در حضور هیات ایرانی کرد که وزارت خارجه آمریکا هرگونه مشارکت در این سمینار را طی بیانیه ای تکذیب و اعلام کرد که این برنامه توسط بخش خصوصی برگزار شده و به هیچ وجه برنامه دولتی نبوده است.

5- سمینار با سخنرانی 28 نفر از تجار و فعالان فرهنگی و اقتصادی برگزار گردید حضور نماینده آمریکا در این اجلاس امر جدیدی نیست و در بسیاری از جلسات و سمینارهای بین المللی در حوزه­های مختلف مانند صنعت، تجارت، ورزش و ... که نمایندگانی از کشورمان شرکت می کنند افرادی از طرف دولت آمریکا نیز حضور دارند.

6- هیات ایرانی به هیچ عنوان ملاقات یا گفتگویی رسمی یا غیررسمی با مقامات آمریکایی نداشته است.

7- در سال گذشته در پی حضور ریاست محترم جمهوری در نیویورک گروهی به نمایندگی از ارکستر سمفونیک پیتسبرگ در ملاقات با ریاست محترم وقت سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی درخواست حضور در ایران و اجرای برنامه داشته‌اند که با استقبال معاونت محترم ریاست جمهور روبرو می شود لکن پس از مذاکره با دبیر جشنواره موسیقی فجر به علت کمبود وقت امکان حضور این گروه در جشنواره فجر سال جاری منتفی شد.

8- بازدید از نمایشگاه هنر خوشنویسی ایران در بزرگترین مجموعه نمایشگاهی موزه اسمیت سوفین شهر واشنگتن که بر اثر تلاش بسیار در حال برگزاری است از جمله برنامه های هیات ایرانی بود در این نمایشگاه آثاری از خوشنویسان بزرگ دوره قاجار و معاصر که مزین به آیات قرآن مجید و نهج البلاغه بود در معرض بینندگان قرار گرفته است.

متاسفانه به علت عدم حضور جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های موثر فرهنگی امریکا که از گستردگی ویژه‌ای برخوردار است دشمنان و بدخواهان کشور جای آن را پر کرده‌اند و با سیاه نمایی چهره تحریف شده‌ای از ایران اسلامی را در آمریکا به نمایش می‌گذارند.به همین دلیل گروهای ضد انقلاب ایرانی و جنگ طلبان و طرفداران رژیم اشغالگر قدس با هرگونه حضور فرهیختگان و هنرمندان ایرانی مخالفت می‌نمایند.

بر همین اساس انتظار می‌رود رسانه‌های داخلی و متعهد کشورمان نسبت به انعکاس صحیح اخبار رویدادهای فرهنگی هنری کشورمان تلاشی سازنده از خود نشان دهند و با طرح واقعیات و نه حدس و گمان‌ها، زمینه سواستفاده دشمن را فراهم نیاورند.»