کد خبر 360060
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۸

در حال حاضر میزان تولید و واردات برنج به سه میلیون تن رسیده که وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد میزان نیاز سالانه کشور نیز همین مقدار است لذا ممنوعیت واردات برنج ادامه می یابد.

 به گزارش مشرق، واردات بی‌رویه برنج طی سال‌های گذشته به قدری بود که صدای انتقاد همه را در آورد. تا جایی که حتی واردکنندگان نیز به این واردات بی حساب و کتاب، انتقاد کردند.

مسیح کشاورز، دبیر انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به واردات حدود دو میلیون تنی برنج در سال گذشته اظهار کرد: اگر به جای واردات بدون مطالعه برنج هندی از سوی شرکت بازرگانی دولتی، وزارت جهاد کشاورزی کار را به بخش خصوصی بسپارد شاهد نوسانات قیمت و مشکلات ناشی از واردات بی رویه نخواهیم بود.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی بهتر است برای تنظیم بازار داخلی به بخش خصوصی توجه بیشتری کند و کار را به دست آن ها بسپارد چرا که شرکت بازرگانی دولتی در گذشته بدون مطالعه وارد بازار هند می‌شد و به دلیل شیوه غلط خرید باعث نوسان زیاد قیمت‌ها در بازار می شد. درحالی که بخش خصوصی کاملا با مطالعه وارد بازار شده و هنوز جوانب را می‌سنجد.

گرچه سال گذشته با توجه به ثبت سفارش‌هایی که واردکنندگان برنج از قبل انجام داده بودند و اینکه هنوز قانون تمرکز وظایف بازرگانی بخش کشاورزی واردات و صادرات محصولات کشاورزی را بر عهده وزارت جهاد کشاورزی نگذاشته بود، بار دیگر رکورد تازه‌ای در واردات این محصول استراتژیک به ثبت رسیده میزان آن طی سال گذشته به حدود دو میلیون تن رسید.

اما از دی پارسال که اجرای قانون تمرکز وظایف بازرگانی بخش کشاورزی در دستور کار دولت و دو وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی قرار گرفت، حجتی انتقادهای خودش از واردات بی رویه برنج را عملی کرد تا جایی که طی شش ماهه نخست امسال کاهش 40 درصدی واردات این محصول نسبت به شش ماهه نخست سال گذشته رقم خورد و به حدود 700 هزار تن رسید.

البته حجتی در جلسه اخیر خود با اعضای اتاق بازرگانی ایران و نشست خبری حاشیه این مراسم در خصوص میزان نیاز برنج سالانه کشور اظهار کرد: در سال گذشته بیش از نیاز برنج به کشور وارد شده و با توجه به واردات حدود 700 هزار تنی برنج در شش ماهه نخست امسال پس از پایان یافتن تعرفه‌های فصلی که برای محدودیت واردات برنج در نظر گرفته ایم احتمال ادامه ممنوعیت واردات این محصول تا پایان امسال وجود دارد چرا که میزان نیاز کشور به برنج در سال حدود سه میلیون تن است.

پیش از این نیز عباس کشاورز، معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت: با توجه به واردات بیش از دو میلیون تنی برنج در سال گذشته و واردات حدود 700 هزار تنی آن در نیمه نخست امسال برنج تولید داخل و وارد شده به اندازه کافی و بیش از نیاز داخلی در انبارها موجود است؛ بنابراین نیازی به ادامه واردات برنج نداریم.

با توجه به شرایط موجود که میزان تولید داخلی و واردات برنج در سال جاری به حدود سه میلیون تن رسیده است اگر واردات این محصول در نیمه دوم امسال ادامه پیدا نکند مصرف سرانه برنج در سال جاری البته بدون در نظر گرفتن محصول انبار شده از سال گذشته، به همان حدود 38 کیلوگرمی می‌رسد که وزارت جهاد کشاورزی به آن اعتقاد دارد و سال‌ها سر آن با وزارت صنعت، معدن و تجارت اختلاف نظر داشته است که البته همین اختلاف نظرها سبب می‌شد طی سال‌های اخیر با واردات بیش از حد نیاز کشور مواجه شویم.

به نظر می رسد در شرایط کنونی که وزارت جهاد کشاورزی براساس قانون تمرکز وظایف بازرگانی بخش کشاورزی تنظیم بازار داخل و صادرات و واردات محصولات کشاورزی را بر عهده گرفته‌ و همه الزامات آن از جمله شرکت بازرگانی دولتی نیز از آن خود کرده است، دلالان و سودجویان برنج باید با واردات بی رویه برنج خداحافظی کنند.
منبع: ایسنا