نام پدر : ابوالفضل
تاریخ تولد : چهارشنبه ، 15 مهر ، 1332
محل تولد : تهران
سن هنگام شهادت: 28
تحصیلات : كارشناس
تخصص : جامعهشناس
زندگي نامه
سوابق مبارزاتي: تشكيل جلسات مذهبي و مبارزاتي مخفي در خارج از كشور براي همراه كردن نسل دانشجو با انقلاب، شركت در راهپيماييهاي ضد رژيم، مبارزه مسلحانه عليه بيدادگران محمدرضا پهلوي، سفر به پاريس و ديدار با امام و مقتداي خويش
كارهاي تشكيلاتي: پايهگذار انجمن اسلامي دانشجويان ايراني مقيم هند و بنگلور، عضويت در شوراي مركزي حزب جمهوري اسلامي، پايهگذار انجمن اسلامي فارغالتحصيلان ايراني مقيم شبه قاره هند
مسئوليتها: رئيس دفتر و مدير آموزش و سرپرست منطقه يازده حزب جمهوري اسلامي، مدير روابط عمومي شركت ايز ايران
تولد تا جواني
جواد سرافراز 15 مهر سال 1332 ه .ش در تهران ديده به جهان گشود. پدرش حجتالاسلام والمسلمين حاج شيخ ابوالفضل سرافراز ، از مروجين مكتب اهل بيت (ع) و از وعاظ شهير تهران بود.
جواد نخستين فرزند ذكور و دومين فرزند اين خانواده روحاني بود. وي تحصيلات ابتدايي را در دبستان حضرت وليعصر قم گذراند.
پس از تبعيد حضرت امام خميني(ره) به تركيه، جواد به همراه خانوادهاش به تهران بازگشتند. جواد سرافراز در همين سال ها در دبيرستانهاي شهريار و نياكان قلهك موفق به اخذ ديپلم متوسطه در رشته رياضي شد و پس از اعزام به خدمت سربازي براي ادامه تحصيل عازم انگلستان شد.
شهيد جواد سرافراز از همان نوجواني روحيه و ايماني قوي و انقلابي داشت. بسيار پرتلاش و صاحب روح بزرگ و سعه صدر بود. پس از ورود به انگلستان در نامهاي خطاب به پدرش مينويسد: « پدر ، پس اين اروپاي مهد تمدن كجاست؟ من در اين جا جز زندگي حيواني و فساد و ارضاء تمايلات شيطاني و عاري از عاطفه و فضيلت ،چيزي نميبينم».
در شهر "ليدز" پس از اخذ درجه " لول" بنا به دعوت و درخواست جمعي از دانشجويان ايراني مقيم هند به آن كشور عزيمت كرد.
او در همه فعاليتهاي روزانهاش ، روحي سرشار از عرفان داشت و ساعتها در خلوت به راز ونياز ميپرداخت. غذا كم ميخورد و كم ميخوابيد و روح بيقرارش متوجه الله بود. همواره ميگفت: « در بررسي زندگاني حضرت اميرالمؤمنين، دو چيز برايم جذبه عجيب داشت؛ اول: رويارو شدن علي با سه جبهه قاسطين، ناكثين و مارقين و دوم: تنهاييهاي علي (ع) ».
شهيد سرافراز داراي روحيه ايثارگري بود و هرگز سهم خواهي نميكرد و همه چيز را براي ديگران ميخواست. در نشست و برخاست و در برخوردها ميكوشيد تا اخلاقش منطبق بر سنت پيامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) باشد.
او مدتي كه در هند مشغول تحصيل بود روزهاي يكشنبه هر هفته در يتيم خانه بنگلور حاضر ميشد و به ايتام اسكان داده شده درآن قرآن ميآموخت.
شهيد سرافراز به همراه دانشجويان ايراني عضو انجمن اسلامي مقيم هند و بنگلور، هفتهاي دو روز، روزه مستحبي ميگرفتند و آن چه را كه در اين دو روز از مخارج زندگي براي تأمين غذا و ... پسانداز مينمودند به يتيم خانه اختصاص ميدادند.
شهيد سرافراز و مبارزه عليه طاغوت
شهيد سرافراز پس از مدتي اقامت در انگلستان ، به هند سفر كرد و مشغول ادامه تحصيل در رشته جامعهشناسي شد. اوضاع حاكم بر محيط دانشجويان ايراني مقيم هند آنان را به سه گروه تقسيم كرده بود:
1- عناصري كه با نمايندگان رژيم فاسد پهلوي در ارتباط بودند.
2- عناصر بيتفاوت كه جز به منافع شخصي خويش به چيز ديگري نميانديشيدند.
3- عوامل كنفدراسيون و گروههاي چپ كه با هرگونه حركت اسلامي به طور شديد مخالفت ميكردند.
شهيد جواد سرافراز به چنين محيطي قدم گذاشت و با هدف اسلامي و انقلابي پايههاي مبارزه را بنا نهاد و بلافاصله پس از ورود به هند جلسات مذهبي را به طور مخفيانه تشكيل داد. پس از گذشت سه ماه با همكاري جمعي از دانشجويان مسلمان پيرو اسلام راستين؛ همزمان با فرخنده سالروز ميلاد يازدهمين سپهر آسمان امامت و ولايت، ضمن دعوت علني از دانشجويان ايراني سراسر هند، انجمن اسلامي دانشجويان مقيم هند و بنگلور را بنا نهاد.
جواد از آن روز به بعد همهي وقت خود را صرف تشكل و آموزش در انجمن مينمود. مشكلات و موانعي كه عمال شاه و گروههاي منحرف بر سر راه اعضاي انجمن به ويژه شهيد سرافراز ايجاد ميكردند ، هرگز آنها را از راه انتخاب شده باز نداشت و در صورت بروز هر مشكلي جواد سرافراز با روحيهاي برخاسته از ايمان و ارادهاي خلل ناپذير ، همگان را دور هم جمع مينمود. او همواره سخنان خود را با آيه شريفه « قل يا ايهاالكافرون لا اعبدُ ما تعبدون» آغاز ميكرد و با چنين همت والايي، توانست حركتي اسلامي بر مبناي تشيع علوي در هند به وجود آورد كه با هر تفكر غيرالهي به مقابله برميخاست.
جواد سرافراز در طول اقامت بنيانگذار فقيد جمهوري اسلامي ايران در پاريس، به عنوان نماينده انجمن اسلامي دانشجويان ايراني بنگلور به اتفاق يكي از دانشجويان ديگر به محضر ايشان شرفياب شدند. و شرح حركت اسلامي در هند و آمادگي دانشجويان مسلمان براي حركت در خط مرجعيت تا سقوط رژيم شاهنشاهي و استقرار حكومت اسلامي را به محضر ايشان اعلام كردند و بسيار مورد الطاف حضرت امام راحل قرار گرفتند.
جواد سرافراز اوايل بهمن سال 1357 ه .ش با وجود مخالفت اعضاي انجمن، نتوانست بپذيرد كه در هند بماند و دوشادوش ملت مبارز عليه ظلم و بيداد در كشور مجاهدت نكند. به اين ترتيب به ميهن بازگشت و تفنگ بر دوش در كنار ملت با مأموران و جلادان رژيم خودكامه پهلوي به مبارزه پرداخت و با حضور در صحنه تظاهرات گسترده مردمي، دين خود را ادا نمود.
در روز يورش مزدوران گارد شاهنشاهي به پادگان نيروي هوايي، وي اسلحه به دست گرفت و توانست با مهارت خاصي، درجهداري كه پشت مسلسل تانك، مردم را قتل عام ميكرد ، مورد هدف قرار داده و از پاي درآورد.
در همان روز يك گلوله به وي اصابت كرد اما با معالجه سريع و سطحي بودن جراحات، خيلي زود بهبود يافت.
شهيد سرافراز پس از پيروزي انقلاب اسلامي
وي پس از پيروزي انقلاب اسلامي همچون مريدي در كنار شهيد مظلوم آيتالله دكتر بهشتي، براي تعالي نظام ارزشمند جمهوري اسلامي ايران، در برابر چهرههاي وابسته و خائن نظير سازمان مجاهدين خلق( منافقين)، ليبراليسم، بنيصدر وگروههاي ملحد و كافر ايستادگي كرد. او داراي انديشه و همت والايي بود به طوري كه شهيد بهشتي مكرر گفته بود: « سرافراز ، بازوي من است». وي با توانمندي كه از خود نشان داد به عضويت در شوراي مركزي حزب انتخاب شد و همزمان مدير آموزش و سرپرست منطقه يازده حزب جمهوري اسلامي هم بود. وي در كنار فعاليت در حزب، مسئوليت روابط عمومي شركت ايز ايران وابسته به وزارت دفاع را نيز بر عهده داشت.
جواد سرافراز سرانجام در فاجعه بمبگذاري دفتر حزب مركزي جمهوري اسلامي به دست منافقين كوردل به شهادت رسيد.
وي پيش از پيروزي انقلاب اسلامي با يكي از خواهران عضو انجمن اسلامي "پونا" به نام خانم رودابه حسني ازدواج نمود.
از شهيد سرافراز دو فرزند به نام هاي نرگس (1358) و مهدي (1360) به يادگار مانده، كه مهدي پس از شهادت پدرش به دنيا آمده است.
عزم و روحيه تشكيلاتي ويژگي بارز شهيد
شهيد جواد سرافراز استعداد عجيبي در تشكيلات و انسجام نيروها داشت و در برنامههايي كه به ابتكار او و ديگر يارانش طراحي ميشد، انسجام و توان و مديريت تشكيلاتي به وضوح قابل ملاحظه بود. با مساعدت شهيد سرافراز و همفكرانش، انجمن اسلامي دانشجويان به سرعت در ديگر شهرهاي هند تشكيل شد. او معتقد بود در مبارزه بايد با برنامه و به طور منسجم پيش رفت و همين امر از او چهرهاي شاخص و مبارز ساخته بود.
او هم چنين پس از پيروزي انقلاب اسلامي و اندكي پيش از شهادتش، مبادرت به تأسيس انجمن اسلامي فارغالتحصيلان ايراني مقيم شبه قاره هند نمود. كه هنوز هم اين مركز براي رشد و تعالي دانشجويان ايراني و هم چنين پايگاه مناسبي براي انتقال مفاهيم والاي اسلامي و ارزشهاي اخلاقي به ديگر دانشجويان جهان است.
ويژگيهاي اخلاقي و شخصيتي شهيد
- شيفته حضرت امام راحل
- خطيبي توانمند
- محبوب قلوب
- داراي قدرت نفوذ كلام و معنوي
- قدرت تحليل سياسي
همگي از سجاياي اخلاقي و شخصيتي شهيد جواد سرافراز است كه هنوز هم خاطره ايثارگريهاي او بر اذهان ياران انقلاب باقي مانده است.
دست ستم به سوي امينزاده آختند
برهستي جواد سرافراز تاختند