کد خبر 36100
تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۶

يک روزنامه ترکيه نوشت: در پشت پرده ماجراي فرود دو فروند هواپيماي باربري ايراني عازم سوريه در خاک ترکيه، آمريکا قرار دارد و کاخ سفيد به واسطه 'ناتو' از آنکارا خواسته محموله اين هواپيماها را بازرسي کند.

به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، روزنامه 'آکشام' با عنوان درشت 'رمز محرمانه از آمريکا'، در صفحه نخست شماره روز سه شنبه خود نوشت: اسرار پشت پرده ماجراي فرود آورده شدن دو فروند هواپيماي باربري که با استفاده از حريم هوايي ترکيه از ايران عازم سوريه بود، دست آمريکا نهفته است.
اين روزنامه نوشت: آمريکا به واسطه ناتو به ترکيه اطلاع داده است که از محموله هواپيماي باربري ايراني که عازم سوريه بوده، مشکوک مي باشد و گمان مي رود حاوي ملزومات و هسته اي باشد.
آکشام نوشت: دو هواپيماي باربري ايران در روزهاي 15 مارس و 20 مارس از ايران عازم سوريه بودند که در فرودگاه دياربکر فرود آورده شده و مورد بازرسي قرار گرفتند.
اين روزنامه نوشت: به رغم توضيح آنکارا به واشنگتن مبني براينکه ايران در مورد مسير پرواز و محموله هواپيما پيشتر ترکيه را مطلع ساخته است، آمريکا به خواسته خود اصرار ورزيد و مدعي شد، اطلاعاتي بدست آورده است که اين هواپيماها حامل محموله مشکوک هسته اي هستند.
آکشام با تاکيد براينکه بازرسي هاي انجام شده از دو هواپيماي ايليوشين ايراني نشان داد اين هواپيماها حامل محموله هسته اي و يا هر محموله مشکوک ديگري نيستند، نوشت: بعد از تصميم 9 ژانويه 2010 شوراي امنيت سازمان ملل در خصوص تحريم ها عليه ايران، دهها فروند هواپيماي ايراني به تقاضاي آمريکا در خاک ترکيه فرود آورده شده و مورد بازرسي قرار گرفته که فقط دو مورد اخير به رسانه ها منتقل شده است.
چگونگي انتقال اخبار اين دو فروند هواپيما به برخي رسانه ها نيز بسيار مشکوک بوده است.
اين روزنامه با ادعاي اينکه ايران از بازرسي ها به ستوه آمده و چندين پرواز خود را نيز لغو کرده است، نوشت: با اينکه موضوع بازرسي از هواپيماهاي ايراني در ترکيه به دفعات انجام شده و فقط دو مورد اخير به رسانه ها منتقل شده، اين نکته که اطلاعات غلط از سوي آمريکا و همپيمانان آن در اختيار ترکيه قرار داده مي شود قابل توجه است.
آکشام نوشت: درز اين موضوع به رسانه ها و توضيح وزارت خارجه ترکيه در خصوص فرود آورده شدن هواپيماهاي ايراني در فرودگاه دياربکر با استناد به مصوبات شوراي امنيت سازمان ملل، به نوعي اقدامي از سوي آنکارا براي نشان دادن ناراحتي ترکيه از موضع آمريکا در اين مساله ارزيابي مي شود.