کد خبر 36183
تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۵

هارپ به عنوان يک سلاح ويرانگر براي ايجاد تغييرات اقليمي، زلزله و آتشفشان در مناطق مورد نظر مي باشد.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از عصر ايران، ساخت سلاح هاي فوق مدرن از دوران جنگ سرد و آغاز رقابت تسليحاتي بين آمريکا و شوروي سابق در دستور کار دو ابر قدرت بزرگ شرق و غرب قرار گرفت.

هر دو ابرقدرت براي اينکه در اين مسابقه تسليحاتي از يکديگر عقب نمانند ميليارد ها دلار صرف تحقيقات علمي و نظامي براي ساخت جنگ افزارهاي فوق مدرن کردند که به دليل الزامات استراتژيک ،

بسياري از اين پروژه ها فوق سري بوده و هيچ گونه اخبار و اطلاعاتي راجع به انجام آن نبايد به بيرون درز مي کرد.

با اين حال پس از پايان جنگ سرد و اتمام رقابت ژئو استراتژيک بين آمريکا وشوروي برخي از اسناد تحقيقات دفاعي محرمانه از هر دو طرف فاش شد و نشان داد که دو ابرقدرت تا چه ميزان در فکر ساخت سلاح هايي بوده اند تا به حريف ضربه بزنند.

البته نا گفته نماند که آمريکا حتي پس از پايان دوران جنگ سرد هم به تحقيقات خود در بسياري از حوزه هاي سابق ادامه داد و همه ساله بخش اعظمي از بودجه 60 ميلياردي تحقيقات دفاعي پنتاگون صرف تحقيقات پروژه هايي محرمانه مي شود که قرار است مخوف ترين ، پيچيده ترين و در عين حال کم کشتار ترين سلاح ها را براي آمريکا توليد کنند.

نيک بگيش يکي از دو مولف کتاب " فرشتگان اين هارپ را نمي نوازند " در سال 1997 در مقاله اي در روزنامه واشنگتن پست آمريکا نوشت که 40 درصد بودجه تجهيزات نيروي هوايي آمريکا پروژه هاي مخفي است .

اين نويسنده مدعي شد که اين پروژه ها آنقدر مخفي هستند که حتي کنگره آمريکا نيز از ابعاد و زواياي آن بي خبر است.
در اين نوشتار ، به معرفي برخي از سلاح هاي عجيب و نامتعارف مي پردازيم.

هارپ (HAARP)

بي گمان يکي از جنجالي ترين اين پروژه ها پروژه اي به نام " هارپ " است که از سال 1993 و براي بررسي و پژوهش درباره لايه? آيونوسفير جو زمين با استفاده از امواج راديويي تاسيس شده‌است.

البته تنها آمريکا در اين پروژه مطالعاتي تنها نيست و کشورهايي ديگر چون روسيه ،کانادا ، ژاپن و اتحاديه اروپا نيز پروژه هايي را براي مطالعه هارپ در دست دارند.

کار اصلي هارپ مطالعه بر روسي لايه آيونوسفير است و اين لايه از ارتفاع متوسط 48کيلومتري سطح زمين آغاز مي شود و تا ارتفاع 600کيلومتري بالا مي رود.

لايه آيونوسفير تشعشعات خطرناک «ماوراي بنفش» و «اکس ري» خورشيد را جذب کرده و مانند سقفي از ورود آنها به زمين جلوگيري مي نمايد تا زندگي بر روي کره زمين امکان پذير گردد.

به دليل محيط الکتريکي موجود در آيونوسفير از اين لايه براي انعکاس امواج راديوئي به اطراف زمين نيزاستفاده مي شود.

 اما تاثير گذاري اين لايه از آنجا مي تواند بر روي زيست انسان در کره خاکي مضر باشد که اين لايه بنا به هر دليلي دچار اختلال شود و اين تاثيرات گاه مي تواند آن قدر خطرناک شود که زندگي انسان بر روي کره خاکي را به طور کامل مختل کند و کاري که سيستم هارپ مي تواند انجام دهد.

در واقع ايجاد تاثير مستقيم بر روي همين لايه محافظ زمين است ، که از نمونه هاي اين تاثيرات ، مي توان به قرمز و گداخته شدن و يا ذره بيني نمودن لايه اشاره کرد.

اين پروژه کاري مشترک است که از سوي نيروي دريايي و هوايي آمريکا به همراه دانشگاه آلاسکا در حال انجام است و طبق ادعاي آمريکا قرار است روي لايه آيونوسيفر" جو زمين تحقيق کند ، اما به گمان بسياري از ناظران اين پروژه مي تواند به عنوان يک سلاح مخوف در آيد و لايه فوقاني جو زمين را براي ايجاد تاثيرات اقليمي و زلزله در سطح زمين تحريک کند.

طبق گزارش هايي که تا کنون درباره هارپ منتشر شده ، در حال حاضر براي انجام اين پروژه 180 برج آنتن آلومنيومي بر روي زميني به مساحت 23 هزار متر مربع در آلاسکا نصب شده‌است. اين آنتن‌ها امواج مافوق کوتاه را با 3?6 مگاوات توليد کرده و به يونوسفر مي‌فرستند.
پس از اينکه در سال گذشته ميلادي هوگو چاوز رييس جمهوري ونزوئلا که يکي از منتقدان سرسخت آمريکا است ، واشنگتن را متهم به کارگيري سلاح هارپ و ايجاد زلزله مرگبار هاييتي کرد ، بار ديگر موضوع استفاده از هارپ به عنوان يک سلاح ويرانگر براي ايجاد تغييرات اقليمي و زلزله و آتشفشان در مناطق مورد نظر ، به سطح رسانه ها راه يافت .

از نظر باورمندان ، پروژه "هارپ " مکمل زميني طرح معروف "جنگ ستارگان " است که به دليل ماهيت ويژه سيگنال انتشار خود مي تواند يک "سلاح نهايي " در اختيارآمريکا باشد.
آمريکا تا کنون درباره استفاده از هارپ به عنوان يک سلاح سياست سکوت را در پيش گرفته و اين خبر را تاييد يا تکذيب نمي کند و پرواضح است که هدف اصلي واشنگتن از اين اقدام ايجاد ابهام به منظور بالا بردن امنيت ملي اين کشور است.

گفته مي شود روسيه نيز تاسيسات مشابه تاسيسات آمريکا در آلاسکا در منطقه  نيژني نووگورود  دارد ، اما دولت روسيه نيز همچون آمريکا در اين زمينه سکوت کرده است و روزنامه روسي پراودا در سال 2005 با انتشار گزارشي در اين باره نوشت که تاسيسات روسيه حتي قدرتمند تر از تاسيسات آمريکا است .

گفتني است طبق تصويب سازمان ملل متحد استفاده از سلاح هاي الکترو مغناطيس و نيز استفاده از فضا براي انجام تحقيقات نظامي ممنوع مي باشد ، اما دولت ها همانگونه که بسياري قطعنامه هاي سازمان ملل و شوراي امنيت را نقض مي کنند مي توانند در اين زمينه نيز پنهان کاري هاي زيادي داشته باشند.

با وجود گزارش هاي متعدد درباره پروژه هارپ و استفاده از آن به عنوان يک سلاح که عموما از سوي فعالان محيط زيست و نيز فعالان چپ در کشورهاي مختلف دنيا مطرح مي شود ، اما کم نيستند کساني چون جسي ونتورا که پروژه هارپ و خبرسازي درباره آن را در قالب تئوري توطئه تحليل مي کنند و معتقدند که استفاده از هارپ به عنوان يک سلاح ، تنها ساخته و پرداخته ذهن هاي به شدت تخيلي و ضد آمريکايي است .

گفتني است تا کنون هيچگونه سند يا مدرک مستدل علمي درباره تاثيرات "هارپ " و ادعاهاي مربوطه در مجامع علمي مطرح و يا منتشر نگرديده است و بيشتر گزارش ها در اين باره در سطح رسانه ها بوده است .

به نظر عده اي از کارشناسان ، بحث ايجاد زلزله با استفاده از اساس منتفي است و از نظر اين عده از کارشناسان هارپ صرفا توانايي اين را دارد که گرماي بسيار زيادي را در يک گوشه از زمين ايجاد کند و باعث سوختگي پوسته اي از زمين شود.

اين گرما البته با زلزله بي ارتباط نيست اما عامل اصلي زلزله نمي تواند باشد و تنها مي تواند آن را تحريک کند ، البته برخي ديگر از کارشناسان بر اين باورند که پروژه هارپ در صورت تکميل شدن مي تواند چنين تاثيراتي را در ايجاد زلزله در مناطق دلخواه داشته باشد .

روياي مشترک 2020

از نظر برخي کارشناسان رد پاي اصلي پروژه هايي چون هارپ را مي توان در پروژه اي بزرگ تر به نام "روياي مشترک 2020 " ، سراغ گرفت .

اين پروژه عنوان برنامه مطالعات نظامي و محرمانه آمريکا تا سال 2020 است که هدف اصلي آن ساخت سلاح هايي با قدرت تاثير گذاري گسترده است که موضوع در اختيار گرفتن " دانش دما " و "کنترل انديشه " انسان ها به وسيله امواج الکترومغناطيس هدف اصلي آن است.

البته همان طور که پيشتر نيز اشاره شد ، تا کنون درباره پروژه هايي چون تاثيرات امواج الکترومغناطيس بر ذهن انسان و نيز دانش دما در کاربردهاي نظامي هيچ مدرک و سند علمي قابل استنادي نيست ، اما برخي گزارش ها و نيز اظهارات برخي صاحب نظران درباره اين پروژه ها رسانه ها را درباره آن حساس ساخته است .

تحقق روياي مشترک 2020 براي آمريکا به اين معنا است که اين کشور کنترل کامل شرايط اقليمي براي ايجاد تغييرات دلخواه در گوشه و کنار جهان و نيز توانايي تاثير گذاري بر ذهن انسان ها به منظور ايجاد تاثرات دلخواه را خواهد داشت.

اين موضوع کمي رويايي به نظر مي رسد و بيشتر به فيلم هاي تخيلي هاليوودي مي ماند اما نبايد از ياد برد که تنها 2 قرن پيش پرواز انسان در آسمان يک رويا بود و بسياري از تکنولوژي ها و پيشرفت هاي علمي امروز براي انسان هاي چند دهه پيش در حد فراتر از رويا قرار داشت و انسان هاي چند دهه پيش حتي تصور برخي پيشرفت هاي امروز بشر را در مخيله خود هم نداشتند .
با اين حال براي ارزيابي اين ادعاها بايد واقع گرا بود و از نگاه احساسي و بزرگ نمايي هاي اغوا گر دوري کرد .

طبق بسياري از اسناد و شواهد وزارت دفاع آمريکا سالانه دهها ميليارد دلار صرف تحقيقات مي کند و وقتي چنين امکان مالي و علمي وجود دارد چرا نبايد تصور کرد که بخشي از اين مطالعات که براي ساخت سلاح ها و ابزارهايي بسيار پيشرفته است به صورت محرمانه انجام مي شود ؟
و اتفاقا از نظر برخي محققان حتي پروژه هايي چون هارپ ذيل پروژه اصلي " روياي مشترک 2020 " دنبال مي شود و هدف آن در اختيار گرفتن کليد جو زمين از سوي آمريکا است .
 

در