وعده‌هایی که پیش از فصل چهاردهم از زبان اعضای هیات‌مدیره استقلال می‌شنیدیم با اوضاع کنونی در تضاد است و استقلال روزگار دشواری را به لحاظ اقتصادی پشت سر می‌گذارد.

به گزارش مشرق، مصاحبه‌ای که نظری جویباری در نقد رفتارهای توفیقی، عضو هیات‌مدیره و اسپانسر اصلی باشگاه استقلال انجام داد پرده از اتفاقاتی برمی دارد که ازنظرها پنهان مانده است. وقتی جویباری با این صراحت و شفافیت توفیقی را مورد انتقاد قرار می‌دهد و بی‌مسوولیتی این عضو هیات‌مدیره را رسانه‌ای می‌کند روشن است که در باشگاه استقلال چه می‌گذرد. توفیقی همان شخصی است که ابتدای فصل چهاردهم وعده می‌داد باشگاه استقلال را به تعبیر خودش از بحران‌های اقتصادی گذشته بیرون می‌آورد.

برنامه او و دیگر حامیان مالی پرداخت بدهی‌های باشگاه استقلال بخصوص مالیات‌های بر جا مانده از دوران قبل بود اما نه تنها این وعده‌ها به انجام نرسید و مبالغی که آنها وعده داده بودند (صحبت از آورده 30 میلیاردی بود) وارد حساب باشگاه استقلال نشد بلکه این عضو هیات‌مدیره با بی‌اعتنایی‌های مکرر چنان عرصه را بر دیگر مسوولان تنگ کرده که آنها مصاحبه می‌کنند و او را صراحتا در رسانه‌ها به نقد می‌کشند. در سال‌های اخیر هرگز به یاد نداریم که یک مسوول باشگاه استقلال با این شدت به دیگری حمله کند و او را ناتوان و عاجز جلوه دهد.

رفتار این عضو هیات‌مدیره باشگاه استقلال اما به‌گونه‌ای بود که کاسه صبر نظری جویباری، قائم‌مقام مدیرعامل باشگاه استقلال لبریز شده و او با این جمله: «آقای توفیقی به جای مصاحبه کردن پول جور کن» ناراحتی‌اش را از وضع موجود اعلام کرد. وقتی قائم‌مقام مدیرعامل لب به انتقاد می‌گشاید به تعبیری می‌شود این گلایه را متعلق به بهرام افشارزاده هم دانست. پیش‌تر نیز گفته شد که مدیرعامل استقلال از بدقولی‌های اسپانسر راضی نیست اما به دلیل اینکه نمی‌تواند با صراحت از زیرمجموعه‌اش انتقاد کند، دم نمی‌زند و سکوت می‌کند. مصاحبه اخیر جویباری اما می‌تواند کدی هم از طرف بهرام افشارزاده به توفیقی باشد در اینکه مدیرعامل باشگاه استقلال هم از اوضاع به تنگ آمده و چندان از وضعیتی که پیش روی استقلال قرار گرفته راضی نیست.

وعده‌هایی که پیش از فصل چهاردهم از زبان اعضای هیات‌مدیره استقلال می‌شنیدیم با اوضاع کنونی در تضاد است و استقلال روزگار دشواری را به لحاظ اقتصادی پشت سر می‌گذارد. در هفته‌های اخیر تلاش شد که این مشکلات به ماجرای حق پخش ارتباط داده شود. برخی از اعضای هیات‌مدیره در پاسخ به این سوال که چرا مشکلات مالی از میان نمی‌رود و بدهی‌های قدیم و جدید پرداخت نمی‌شود اعلام می‌کردند اسپانسرها به دلیل پخش نشدن بازی‌ها عقب‌نشینی کرده‌اند. معلوم بود که این اظهارات بهانه‌ای بیش برای لاپوشانی ناتوانی حامیان مالی نیست و تنها 2 هفته پخش نشدن زنده بازی‌ها نمی‌تواند دلیلی بر نپرداختن پول به باشگاه باشد. حالا که مساله حق پخش از بین رفته همچنان شاهد بروز مشکلات هستیم و مصاحبه جویباری نیز به بعد از حل این ماجرا مربوط است که این ثابت می‌کند وعده‌های حامیان مالی باشگاه استقلال هیچ و پوچ بوده است. انباشت مشکلات مالی در باشگاه استقلال موجب شده برخی بازیکنان از نحوه پرداخت‌ها گله کنند و حتی غزل خداحافظی سردهند. طلبکاران سابق هم که دست به دامان مراجع قوی‌تر از جمله دادگاه CAS شده‌اند و می‌خواهند مطالبات خود را از این طریق به دست آورند. باشگاه استقلال بخشی از حقوق آرزه کاماچو بازیکن بولیویایی خود را به گفته نظری جویباری پرداخت کرده است اما دایره بدهی به خارجی‌ها فقط به این بازیکن ختم نمی‌شود. استقلال باید پولی را هم بابت جرکوویچ کنار بگذارد و به شکایت دیگر خارجی‌ها نیز رسیدگی کند که این مهم نیاز به منبع مالی 3 میلیاردی دارد که باشگاه استقلال هم این مبلغ را تایید و خود اعلام کرده 900 هزار دلار به بازیکنان خارجی‌اش بدهکار است. این بدهی‌ها اگر پرداخت نشود استقلال با خطر کسر امتیاز مواجه است تا همان اتفاقی که در گذشته برای پرسپولیس رخ داد برای استقلال تکرار نشود.

اینکه استقلال بدهکار است در اصل قضیه که حامیان و اسپانسرهای فعلی بدقولی کرده‌اند و وعده‌های‌شان باد هوا بوده تغییری ایجاد نمی‌کند. حال اگر برخی در باشگاه استقلال بخواهند این بدهی را گردن مدیران سابق بیندازند باز هم در ماهیت موضوع تغییری به وجود نمی آید. باشگاه استقلال را حامیان مالی با علم به اینکه بدهی عظیمی دارد تحویل گرفتند و وعده‌ها نیز همین بود: «بدهی‌ها را پرداخت می‌کنیم.» حال نه بدهی پرداخت شده و نه حتی دستمزد یومیه بازیکنان براساس توافق پرداخت شده است و به قول جویباری هم که حامی مالی باشگاه استقلال فقط مصاحبه می‌کند و اطلاعی از او در دست نیست.
منبع: روزنامه ایران ورزشی