کد خبر 366338
تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۹

خوب است یادآوری شود که تا قبل از روی کارآمدن دولت تدبیر و امید، صحبت از این بود که فقط 10 درصد مشکلات اقتصادی ما مربوط به تحریم‌هاست و 90 درصد آن به ضعف مدیریت برمی‌گردد.

به گزارش مشرق، سید عزت الله ضرغامی طی یادداشتی در جام جم دوره کنونی را بهترین زمان برای  اعمال مدیریت علمی و انقلابی دولتمردان دانست و نوشت:
 1ـ در اصول مدیریت، اصل معروفی است که می‌گوید برای رسیدن به هدف مشخص صرفا یک مسیر یا یک نقطه شروع خاص وجود ندارد؛ بلکه با توجه به شرایط می‌توان از مبادی مختلف و از مسیرهای متفاوت استفاده کرد و به هدف رسید.
 
2ـ از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، هم در سیره امام خمینی (قدس سره الشریف) و هم در رویکرد رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) مکررا شاهد بوده‌ایم که رهبران عالیقدر ما با شناخت دقیق اهداف و آرمان‌های مقدس انقلاب، توانسته‌اند از مسیرهای مختلف و انتخاب هوشمندانه مبادی شروع، جامعه اسلامی و بلکه جامعه جهانی مستضعفین را به سمت اهداف مدنظر هدایت کنند.
 
آشنایی آحاد مردم با این ویژگی مهم رهبری که در قانون اساسی از آن با تعبیر مدیر و مدبر بودن یاد شده، لازمه حفظ اتحاد امت و امام و حرکت مستقیم و پرقدرت برای آرمان‌هاست.
 
3ـ مدیریت کلان رهبر معظم انقلاب در هدایت پرونده هسته‌ای بویژه در دوره دولت تدبیر و امید، حاکی از هدفمندی و تیزبینی بی‌بدیل ایشان در حفظ رویکرد سیستمی و حرکت مقتدرانه در همه جبهه‌های مواجهه با استکبار جهانی است.
 
توفیقات و پیروزی‌های پی در پی در حوادث و رویدادهای جهانی و منطقه‌ای بویژه در مسائل فلسطین، عراق، سوریه، لبنان، یمن، بحرین و افغانستان و پرچمداری وحدت جهان اسلام و هدایت مردم و نخبگان این کشورها در مقابله صحیح و موثر با استکبار و پرهیز از منازعات خانوادگی، عرصه را بیشتر از همیشه برای سردمداران استکبار جهانی تنگ کرده و روز به روز آنان را به انزوای بیشتر می‌کشاند.
 
این مدیریت مقتدرانه در شرایطی است که حکام مرتجع منطقه انتظار دارند تا به بهانه موضوع هسته‌ای و توهم ساخت سلاح هسته‌ای، جنگ ناخواسته‌ای را به ملت ایران تحمیل کرده و به خیال خود نوار پیروزی‌های ایران را قطع کنند.
 
مدیریت و راهبری صحیح مذاکرات هسته‌ای، خواب آشفته‌ آنان را تعبیر نکرده است.
 
4ـ رهبر معظم انقلاب توانسته‌اند با تدبیرهای خاص خود فضای مناسبی برای شرکت آحاد مردم با هر توان و ظرفیت وجودی را برای همراهی انقلاب تا رسیدن به اهداف نهایی فراهم کنند. این توانمندی‌ از اهمیت خاصی برخوردار است.
 
شاید یکی از مصادیق آیه شریفه «فاستقم کما امرت و من تاب معک» همین باشد که استقامت جامعه اسلامی در مقابل دشمن برای آحاد آنان فراهم باشد و کسی از راه باز نماند.
 
5 ـ امروز نیز تندروهای آمریکایی به حاشیه رفته‌اند، فرصت برای شنیدن منطق و کلام حق جمهوری اسلامی بیش از پیش برای جهانیان فراهم آمده است. نامه‌های مکرر اوباما با هر انگیزه‌ای که باشد، حاکی از اقتدار رهبری عزیزمان در سطح جهانی است، قدرت و توان نظامی بویژه توان بازدارندگی موشکی فرزندان ملت، قدرت‌های جهانی را به جای زورگویی به پای میز مذاکره نشانده و با همه این اوصاف فضای آرامش و ثبات برای تحقق برنامه‌های درازمدت اقتصاد مقاومتی فراهم شده است. اعمال سیاست «نرمش قهرمانانه» به دنیا نشان داد که جمهوری اسلامی از ظرفیت بالایی برای اداره مقتدرانه انقلاب و تاثیرگذاری مستمر بر معادلات جهانی برخوردار است.
 
ضعف و ناتوانی لشکر شکست‌خورده به اصطلاح نیروهای ائتلاف در عراق و پیروزی‌های درخشان مدیریت و دکترین نظامی ایرانی در مقابله با شیاطین داعشی فقط نمونه‌ای از این مقایسه‌هاست.
 
6 ـ ضمن قدردانی فراوان از تلاش‌های ارزشمند تیم مذاکره‌کننده کشورمان، خوب است یادآوری شود که تا قبل از روی کارآمدن دولت تدبیر و امید، صحبت از این بود که فقط 10 درصد مشکلات اقتصادی ما مربوط به تحریم‌هاست و 90 درصد آن به ضعف مدیریت برمی‌گردد!
 
حتی اگر در شرایط کنونی سهم هر کدام از این دو حوزه را مساوی فرض کنیم، بهترین زمان برای اعمال مدیریت علمی و انقلابی دولتمردان است تا بتوانند در این آزمون تاریخی موفق شده و کشور را از مشکلات و محدودیت‌های موقتی ایجاد شده به سلامت عبور دهند.
 
7ـ برای رسیدن به آرمان‌های برتر انقلاب ملت بزرگ ایران، هیچ بن‌بستی وجود ندارد. با تکیه بر قدرت و توان ملی و بهره‌گیری از انفاس قدسی رهبر فداکار و مهربان، مسیرها و مبادی فراوانی برای استمرار پیروزی‌های ملت ایران و بروز و ظهور اقتدار و سربلندی آنان در چشم مشتاقان انقلاب اسلامی در سراسر جهان وجود دارد. اصل هم پایانی در مدیریت در مقام اثبات همین واقعیت مهم در زندگی انسان‌هاست.