به گزارش خبرنگار جنگ نرم مشرق، دولت چين براي مقابله با جنگ رواني سايبري مخالفانش که به پشتيباني آمريکا صورت مي گيرد، به فيلترينگ و سانسور اينترنتي بيشتري نياز پيدا کرده و به همين منظور با همکاري خبرگزاري شينهوا، موتور جستجوي جديدي را با امکانات بيشتر روانه بازار کرد.
در گذشته گوگل چيني سانسور هاي اينترنتي را براي دولت چين رقم مي زد اما به دليل بروز اختلافات از سال گذشته اين سانسورهاي اينترنتي را قطع کرد و گوگل نيز از اين طريق به حمايت مخالفان دولت چين پرداخت.
نکته قابل تامل در ساخت اين موتورجستجوي جديد ، همکاري خبرگزاري "شينهوا"، بزرگترين سرويس خبري دولتي چين است که اين موضوع نشان مي دهد، جهت گيري اين موتورجستجو بر اساس رويکردهاي اين خبرگزاري نسبت به رويدادهاي سياسي چين و جهان مي باشد.
هافينگتون پست در گزارشي از ايجاد موتورجستجوي اينترنتي جديد چين خبر داده و مي نويسد: خبرگزاري "شينهوا"، بزرگترين سرويس خبري دولتي چين، موتور جستجوي اختصاصي خود را عرضه کرده است که حتي تبليغات بيشتري را براي 450 ميليون کاربر اينترنتي در اين کشور فراهم ميکند.
اين موتور جستجو که "پانگوسو" (Panguso) نام دارد، با همکاري شرکت موبايل چين، بزرگترين اپراتور تلفن همراه در دنيا با بيش از 550 ميليون مشتري، طراحي شده است. با همکاري "شينهوا" و شرکت عظيم موبايل چين، مقامات اميدوارند که اين موتور جستجو بتواند با "بيدو" (Baidu) مهمترين موتور جستجوي فعلي در اين کشور رقابت کند.
"ليکنجو" (Baidu) رئيس آژانس خبري "شينهوا" ميگويد: "هدف ما بهرهگيري مناسبي از شينهوا به عنوان يک آژانس خبري رسمي که آرشيو بزرگي از اخبار و اطلاعات دارد و همچنين شرکت موبايل چين که از نظر تکنولوژي، اصول پيشرفته عملياتي و زيربناهاي قوي ممتاز است، ميباشد."
به ادعاي اين گزارش، با توجه به سابقه طولاني دولت چين در سانسور اينترنتي، عجيب نيست که شاهد آن باشيم "Panguso" بسياري از نتايج جستجو را که به نظرشان غيرقابل قبول است، را فيلتر کند. در حقيقت مطابق گزارش "آسوشيتدپرس"، اين موتور جديد جستجو حتي از ساير موتورهاي جستجوي چيني، در مورد فيلترينگ، حساستر و دقيقتر عمل ميکند.
براي مثال در موتور جستجوي "Baidu"، کاربران نميتوانند اطلاعات زيادي در مورد "ليوشيوبو" (Liu Xiaobo)، مخالف سياسي چيني و برنده جايزه صلح نوبل بدست آورند ولي حداقل ميتوانند مطالبي را بيابند که در آنها از او انتقاد ميشود. اين در حاليست که در موتور جستجوي "Panguso" در جستجوي نام اين شخص هيچ چيز بدست نميآيد و با جستجوي نام "دالايي لاما" يک سري از سايتهاي توريستي تبت نمايش داده ميشود و نتيجهاي از اخبار مربوط به اين رهبر تبعيدي بهدست نميآيد.
با اينکه اين سرمايهگذاري مشترک ممکن است چشمگير به نظر برسد، ولي تحليلگران مطمئن نيستند که بتواند با "Baidu" که 75 درصد از کاربران چيني در حال حاضر از آن استفاده ميکنند، رقابت کند. گوگل، با فاصلهاي، در رتبه دوم قرار داشته و حدود 19 درصد از کاربران اين کشور از آن استفاده ميکنند. در گذشته دولت چين از گوگل خواسته که فيلترينگ را بيشتر کند و به نظر ميرسد که امروز "Panguso" در اين راستا مطلوب دولت باشد.
کد خبر 36730
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۵:۱۰
چين براي ارتقاء توان سانسور اينترنتي خود در جنگ رواني مخالفانش، موتور جستجوگر ديگري با قابليتهاي تبليغي بيشتر، به کمک خبرگزاري شينهوا در اين کشور عرضه کرد.