به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست پام، معصومه ابتکار گفت: این طرح تحقیقاتی و حفاظتی زیر نظر «شان مک کوئن» از متخصصان شاخص بین المللی در حوزه گربهسانان که از ایرلند راهی ایران شده و اکنون ناظر بر انجام صحیح این تحقیقات است، قرار دارد.
وی از رسانهها و دوستداران حیات وحش خواست تا برای حفظ امنیت و موفقیت تحقیقات در مورد دلبر و کوشکی، از فضاسازی خبری و هیجانی در این باره بپرهیزند.
**گونههای حیات وحش در معرض تهدید نیازمند برنامههای حفاظتی ویژه
ابتکار با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص حفاظت از تنوع زیستی کشور وظایفی دارد که یکی از مهم ترین آنها حفاظت از گونههای حیات وحش است، گفت: کشور ما دارای گونههای متنوع جانوری است که بعضی از آنها در معرض تهدید بوده و نیازمند رسیدگی و برنامههای حفاظتی ویژه هستند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تلاشهای دفتر حیات وحش معاونت محیط زیست طبیعی سازمان برای تدوین برنامههای لازم در این زمینه گفت: در حال حاضر مراکز نگهداری و حفاظت از گونههای حیات وحش مثل گورخر آسیایی، هوبره، گوزن زرد و مرال وجود دارد و اخیرا نیز ایستگاه تحقیقات و حفاظت از یوزپلنگ آسیایی راه اندازی شده است.
**حال دلبرو کوشکی خوب است و زیر نظر دامپزشک متخصص به سر میبرند
معاون رئیسجمهور با اشاره به بازدید اخیرش از این ایستگاه تحقیقاتی و ورود دو یوزپلنگ به آن برای آغاز یک طرح جدید گفت: این کار بعد از مدتها مطالعه و تدوین برنامه با همکاری و نظارت مشاور بینالمللی آغاز شده و وی در کنار کارشناسان ایرانی تمام مراحل زنده گیری، انتقال و رهاسازی یوزپلنگ ها را زیر نظر دارند. حال هر دو یوزپلنگ خوب است و هر دو براساس نظر دامپزشک متخصص در سلامت به سر می برند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد که این تحقیقات کم نظیر همزمان مستندسازی نیز میشود.
**برای حفظ امنیت و موفقیت تحقیقات از فضاسازی خبری و هیجانی پرهیز شود
وی با تاکید بر اینکه در این کار تحقیقاتی در مرحله اول می بایست نسبت به حفاظت و نگهداری صحیح از این دو حیوان تدابیر کافی اندیشیده شود، از رسانهها و دوستداران حیات وحش خواست تا برای حفظ امنیت و آسیبهایی که ممکن است حضور جمعیت در روند این تحقیقات ایجاد کند از اطلاع رسانی در خصوص محل دقیق اجرای آن خودداری کنند.
ابتکار با اشاره به اینکه گمانه زنیها در این مورد دقیق نبوده است، یادآوری کرد که موفقیت تحقیقات در مورد دلبر و کوشکی با دوری از فضاسازیهای خبری و هیجانی ممکن خواهد بود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در مورد خرس سیاه و پلنگ نیز برنامهریزیهای اولیه و تخصصی در معاونت محیط زیست طبیعی سازمان انجام شده که به زودی در آن زمینهها نیز اطلاع رسانی کافی صورت خواهد گرفت.
کد خبر 368683
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۱
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از آغاز عملیات اجرایی طرح تحقیقاتی و حفاظتی جدید یوزپلنگ آسیایی خبر داد.